ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
Σελ. /28
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Λευκό και άκυρο στην αντιλαϊκή πολιτική

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις για την καταδίκη των συνδυασμών του δικομματισμού και των στηριγμάτων του στο β΄ γύρο των εκλογών

Motion Team

Ακυρο και λευκό στο δεύτερο γύρο «ψηφίζουν» οι αγωνιστικοί συνδυασμοί, συνεπείς στη στάση τους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής του δικομματισμού και όσων τον στηρίζουν. Μία μετά την άλλη, οι παρατάξεις που στηρίχτηκαν από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών καλούν με ανακοινώσεις σε μήνυμα καταδίκης και αυτή την Κυριακή.

«Για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών εκφράζουμε την αντίθεσή μας στους εκπροσώπους του δικομματισμού, ψηφίζουμε λευκό ή άκυρο», τονίζει η «Συνεργασία Αλλαγής» στο Ιλιον. Και σημειώνει ότι «θα συνεχίσει και στο επόμενο διάστημα, τόσο μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και έξω από αυτό, να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για τα προβλήματα της πόλης και των εργαζόμενων κατοίκων της».

Η «Δημοκρατική Συνεργασία» Νέας Φιλαδέλφειας υπογραμμίζει ότι «τη δεύτερη Κυριακή δεν αλλάζει ο χαρακτήρας των εκλογών, ούτε και το κριτήριο ψήφου. Κριτήριο ψήφου παραμένει η τοποθέτηση των συνδυασμών απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική και τα μεγάλα προβλήματα». Παράλληλα, η ΚΟ Νέας Φιλαδέλφειας του ΚΚΕ καλεί και αυτή να δοθεί «αποστομωτική απάντηση τόσο στη "Δημοκρατική Αλλαγή" του κ. Γρετζελιά όσο και στο "Οραμα πόλης" του κ. Κόντου ψηφίζοντας λευκό και άκυρο».

Η ψήφος μας δεν είναι για παζάρια

«Η ελπίδα δε βρίσκεται στα κανάλια του δικομματισμού, αλλά στον αγώνα για την αποδυνάμωσή του», γι' αυτό «καταδικάστε το δικομματισμό, ψηφίστε άκυρο ή λευκό. Πείτε τους καθαρά ότι η ψήφος σας δεν είναι για παζάρια». Τα παραπάνω τονίζει στην ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Ενότητα» Ηρακλείου και «καλεί και πάλι τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τις δυνάμεις του δικομματισμού με ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ».

Η παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία," η Αλλαγή"», στον Ταύρο σημειώνει: «Σας καλούμε ο δεύτερος γύρος να μην οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση, να μην παρασυρθούμε από τη λογική του λιγότερου κακού, της εναλλαγής, της συμπαιγνίας των συνδυασμών και των κομμάτων που τα στηρίζουν». Στο ίδιο μήκος κύματος και η «Δημοκρατική Ενότητα Καματερού», που επισημαίνει: «Με την ίδια στάση αντιμετωπίζουμε και το β' γύρο των εκλογών», «δε γινόμαστε συνένοχοι της αντιλαϊκής πολιτικής». Καλεί και αυτή σε άκυρο ή λευκό για ένα «σαφές μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι της πόλης θα επιβάλουν με τον αγώνα τους λύσεις στα χρόνια προβλήματα που τους απασχολούν».

Στον ίδιο δρόμο και στο δεύτερο γύρο

Η «Πανδημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Μενιδίου» τονίζει ότι «η αντιπαράθεσή της με τις άλλες δυνάμεις είχε και έχει ως κριτήριο τη στάση τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Με αυτό το κριτήριο αντιμετωπίζουμε και το δεύτερο γύρο των εκλογών. Γι' αυτό καλούμε όσους στήριξαν την παράταξη στον πρώτο γύρο των εκλογών να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και στο δεύτερο, απορρίπτοντας τους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο».

Η «Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα Ανω Λιοσίων» σημειώνει ότι «προεκλογικά είχε καλέσει τους δημότες να καταδικάσουν εκλογικά τις δημοτικές παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Στις επαναληπτικές εκλογές καλούμε τους δημότες να κάνουν και πάλι το ίδιο. Να καταδικάσουν με την ψήφο τους την πολιτική του δικομματισμού, ρίχνοντας στην κάλπη λευκό ή άκυρο».

Αποδοκιμάστε τους

«Η απόφασή μας είναι να μην στηρίξουμε κανέναν απ' τους δύο υποψηφίους του β' γύρου (Χρ. Κορτζίδη - Ι. Εφραιμίδη) ρίχνοντας στην κάλπη λευκό ή άκυρο», τονίζει η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Ελληνικού». Οπως εξηγεί «ούτε οι ίδιοι υποψήφιοι αποτελούν εγγύηση και φερέγγυα λύση για την ουσιαστική αντιμετώπιση των πολλών και καίριων προβλημάτων που βιώνουν γενικά οι εργαζόμενοι, αλλά και στο Ελληνικό, αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν είναι σε κατεύθυνση εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής και διαχείρισης του συστήματος».

Η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» Νέας Σμύρνης δηλώνει: «Δεσμευόμαστε από τις θέσεις μας να δώσουμε τη μάχη στο δεύτερο γύρο των εκλογών καλώντας το λαό της Νέας Σμύρνης να ψηφίσει λευκό ή άκυρο την Κυριακή 22 Οκτώβρη». Και προσθέτει: «Ταυτόχρονα να στηρίξει και να συμμετέχει στους μεγάλους αγώνες για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών και της νεολαίας».

Η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» Νέας Ερυθραίας καλεί τους εργαζόμενους της πόλης: «Αποδοκιμάστε και τους δύο με άκυρο ή λευκό». Σημειώνει ότι «θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την όποια θετική ψήφο τη δεύτερη Κυριακή» και τονίζει προς κάθε εργαζόμενο: «Αρνήσου αυτόν το ρόλο, στείλε το δικό σου μήνυμα».

Απεγκλωβισμός από το δικομματισμό

Στο ίδιο πνεύμα και η «Αγωνιστική Δημοκρατική Ενότητα» Αλίμου, που σημειώνει ότι «η προσπάθεια για να ωριμάσει η ανάγκη απεγκλωβισμού των ψηφοφόρων του Αλίμου από τους υποψηφίους δημάρχους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Δεν αφορά τους κατοίκους του Αλίμου η λογική της επιλογής του "μικρότερου" κακού, ανεξάρτητα απ' την προσωπικότητα των υποψηφίων».

Η παράταξη «Ενωτικά, Αγωνιστικά, Οικολογικά για μια Ανθρώπινη Πόλη» στην Αγία Παρασκευή τονίζει και αυτή: «Ακυρο ή λευκό στις κάλπες είναι η θέση της παράταξής μας για το δεύτερο γύρο των εκλογών. Μια θέση ειλικρινής, συνεπής, χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς, μια θέση προοπτικής για τον τόπο μας και τη ζωή μας».

Συνεχίζουμε...

Οι εκλογές την Κυριακή ολοκληρώνονται και μαζί μ' αυτές θα τελειώσει και το «βάψιμο» του χάρτη. Μπλε, πράσινο και λίγο πρασινορόζ και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεχίσει το αντιλαϊκό «έργο» της σε αγαστή συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση. Τα «αυτοδιοικητικά κριτήρια» εξαφανίστηκαν την επομένη του πρώτου γύρου και ο κάθε «κατεργάρης» στον πάγκο του. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζουν για τους υποψηφίους τους. Οι «ανεξάρτητοι» βγάζουν τη στολή τους και «ρίχνουν» μπλε ή πράσινη γραμμή για την Κυριακή. Οι «αντάρτες» ξαναγίνονται πρόβατα και είτε «δέχονται» την κομματική στήριξη, είτε «χαρίζουν» τις ψήφους τους στους «επίσημους» υποψηφίους. Και μέσα σε όλα αυτά ο ΣΥΝ συνεχίζει τα παζάρια του με το ΠΑΣΟΚ.

Τα παραμύθια για «όμορφες πόλεις» και «λαμπερούς και άξιους υποψηφίους» τελείωσαν. Η εικονική πραγματικότητα που ήθελαν να μας παρουσιάσουν τελείωσε κι αυτή. Οι «αυτοδιοικητικοί» υποψήφιοι άρχισαν τα φιλιά και τις χαιρετούρες με τους αρχηγούς και τα στελέχη του δικομματισμού. Πέρασαν από τα γαλαζοπράσινα γραφεία για το δεύτερο «χρίσμα»: Συνεχίστε στη γραμμή της ανταποδοτικότητας, των συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας και κυρίως συνεχίστε να είστε το μακρύ χέρι του αντιλαϊκού κράτους.

Στην αντίπερα όχθη, οι αγωνιστικοί συνδυασμοί καλούν τους εργαζόμενους ψηφίσουν άκυρο και λευκό στο δεύτερο γύρο. Είναι απλά ένα δείγμα συνέπειάς τους. Καταδικάστε την αντιλαϊκή πολιτική και το δικομματισμό έλεγαν προεκλογικά, αυτό λένε και τώρα. Δεν παίζουν με το λαό, δεν κοροϊδεύουν το λαό και συνεχίζουν να τον καλούν να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του. Αγώνες «έταζαν» πριν την κάλπη, αγώνες «τάζουν» και τώρα. Αγώνες μαζί με τους δασκάλους, τους μαθητές, τους φοιτητές, μαζί με κάθε εργαζόμενο με γνώμονα το δίκιο του.

Γι' αυτό το δίκιο, που οι κάθε λογής εκπρόσωποι του συστήματος θέλουν να το κόψουν και να το ράψουν στα μέτρα των λίγων και εκλεκτών. Το δίκιο όμως δεν παίρνει διορθώσεις και φτιασιδώματα. Δε χωράει στην «επιχειρηματικότητα», την «ανταγωνιστικότητα» και την «ανάπτυξή» τους. Μονάχα διεκδικείται. Η Παιδεία, η Υγεία, η Εργασία, η Ασφάλιση, τα δημοκρατικά δικαιώματα, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός δε χαρίζονται. Δεν είναι εμπορεύματα στο χρηματιστήριο της ελεύθερης αγοράς τους. Η ζωή μας δεν είναι προϊόν, δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται, όσο και να θέλουν.

Μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια, μέσα και έξω από τα σωματεία, μέσα και έξω από τη Βουλή δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε. Μαζί με όσους έκαναν το βήμα στις εκλογές, μαζί με όλους τους εργαζόμενους που δε θα αφήσουν να διαχειριστούν το μέλλον τους οι «σημαδεμένοι» δείκτες της καπιταλιστικής οικονομίας. Συνεχίζουμε...


Γεράσιμος ΧΟΛΕΒΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ