ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
Σελ. /28
ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θα παραμείνει σε αγωνιστική πορεία

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Παύλου Μιχάλης Μοσχονάς

Motion Team

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Παύλου Μιχάλης Μοσχονάς
Σε πανηγυρικό κλίμα, με εκατοντάδες δημότες να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το εκλογικό κέντρο της «Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» ολοκληρώθηκε χτες βράδυ η επίσημη προεκλογική δραστηριότητα ενόψει του β΄ γύρου των εκλογών στον Αγιο Παύλο. Εργαζόμενοι, νέοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας προσήλθαν αυθόρμητα και συγκρότησαν μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, αν και δεν είχε προαναγγελθεί.

Ο λαός του Αγίου Παύλου απάντησε με αυτό τον τρόπο στην επιχείρηση εκφοβισμού, απειλών και εξαγοράς που έχει μπει μπροστά και δουλεύεται με πρωταγωνιστές ανθρώπους που στελεχώνουν τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου ο υποψήφιός του να καταφέρει να πάρει το δήμο. Μια επιχείρηση που, πέρα από την έφοδο σε απλούς δημότες - ψηφοφόρους άλλων παρατάξεων, έφτασε μέχρι και την πόρτα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της ΔΕΑΚ.

Ο δήμαρχος Μιχάλης Μοσχονάς, που διεκδικεί και πάλι τη Δημαρχία, στηριζόμενος στην πλατιά αγκαλιά του ίδιου του λαού, πήρε το μικρόφωνο για να πει λίγα λόγια. «Την Κυριακή ψηφίζουμε μαζικά, ρίχνουμε μαύρο στους Μαυρογιαλούρους που τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να μπορέσουν μετά τις εκλογές να βάλουν μπροστά τα σχέδια για ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας», είπε.

Και κάλεσε το λαό, που απεγκλωβισμένος από τις κομματικές δεσμεύσεις τώρα, μπορεί ελεύθερα να μιλήσει με την ψήφο του, να αναδείξει τη ΔΕΑΚ και πάλι νικήτρια των εκλογών. Για να συνεχίσει ως διοίκηση να ασκεί φιλολαϊκή πολιτική στο Δήμο Αγίου Παύλου, συνεχίζοντας την 8χρονη συνεπή - αγωνιστική και διεκδικητική πορεία της. Για να παραμείνει ο Αγιος Παύλος και η Ευαγγελίστρια, οι γειτονιές του δήμου, σε πορεία δημιουργίας, ανάπτυξης, σε όφελος του λαού και των αναγκών του.

«Εμπρός για μια νέα πιο μεγάλη νίκη», προέτρεψε ο Μιχάλης Μοσχονάς και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ελπιδοφόρο και ανυπότακτο.

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ»
Μάχη μέχρι την Κυριακή

Σε μεγάλη συγκέντρωση μίλησε, χτες το βράδυ, ο υποψήφιος δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πολίχνης Θεσσαλονίκης, Κώστας Θεοδωρίδης
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πολίχνης Θεσσαλονίκης, Κώστας Θεοδωρίδης
Η απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα για αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Πολίχνης, και η απόφαση του λαού να στηρίξει με την ψήφο του αυτή την προοπτική, αναδείχτηκε μέσα από τη χτεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση της «Δημοτικής Συνεργασίας για την Πολίχνη», που έγινε μπροστά στο Δημαρχείο. Στη συγκέντρωση μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Θεοδωρίδης, ο οποίος την Κυριακή στο β` γύρο των εκλογών διεκδικεί την ψήφο των δημοτών με αντίπαλο τον νυν δήμαρχο της ΝΔ Μ. Ξανθόπουλο.

Ο Κ. Θεοδωρίδης κάλεσε το λαό και τη νεολαία της Πολίχνης να δώσουν αποφασιστικά και με αισιοδοξία τη μάχη μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Οπως είπε, «απλώνουμε το χέρι στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και των δυνάμεων που αγωνιούν για το μέλλον αυτής της πόλης. Συνεχίζουμε με την ίδια συνέπεια την πορεία που χαράξαμε εδώ και χρόνια με στόχο: Την ανάδειξη των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σαν κάτοικοι αυτής της πόλης. Την ευρεία συσπείρωση των Πολιχνιωτών, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων για να διεκδικήσουμε τη λύση τους».

Παρουσιάζοντας την άλλη αντίληψη για την Αυτοδιοίκηση που πρεσβεύει η «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη», σημείωσε: «Αγωνιζόμαστε για να δημιουργήσουμε ανθρώπινες συνθήκες ζωής στις γειτονιές μας με έργα υποδομής (δρόμους, πάρκα, καθαριότητα, κ.ά.) για να γίνει η ζωή των κατοίκων της πόλης μας καλύτερη, δημιουργικότερη, πιο ανθρώπινη.

Καταλήγοντας, κάλεσε σε συμπαράταξη όλους όσοι αρνούνται να έχουν μια δημοτική αρχή που απλά διαχειρίζεται τα δημοτικά πράγματα και έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τις γειτονιές της πόλης και που δεν έχει τη θέληση και τη δύναμη να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία αυτά που ανήκουν στο εργαζόμενο λαό και τη νεολαία.

Οι «ανεξάρτητοι»...

«

Δυστυχώς οι εκλογές της Κυριακής» «θα μείνουν στην ιστορία της πόλης ως η εκλογική αναμέτρηση στην οποία η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε». «Την Κυριακή καλούμαστε στην πραγματικότητα να αποφασίσουμε ανάμεσα σε δύο κομματικούς υποψηφίους». «Ολοι όσοι μας ψήφισαν στην πρώτη Κυριακή, δεν ψήφισαν με κομματικό κριτήριο, αλλά με προσωπική επιλογή, και είμαστε σίγουροι ότι με τον ίδιο τρόπο θα αποφασίσουν και μεθαύριο».

Αυτά τα αποκαλυπτικά είπε χτες μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουτάρης, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας», προσπαθώντας να διασώσει το δήθεν ανεξάρτητο προφίλ που προβάλλει ώστε να μη σκάσει γρήγορα σαν τη φούσκα «φαινομένου» προηγούμενων εκλογών (βλ. Σ. Βούγιας). Βέβαια, όλες τις προηγούμενες μέρες σιγοντάριζε την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Χ. Αράπογλου.

Αλλά για να δούμε, τι προσπαθεί να κρύψει πίσω από την επίθεση στους «κομματικούς υποψηφίους» ο Γ. Μπουτάρης και η συντροφιά του;

Αλήθεια, δεν ήταν κομματικός υποψήφιος ο Γ. Μπουτάρης όταν συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές; Τι εξυπηρετεί όταν δηλώνει πως είναι ΠΑΣΟΚ, αν όχι πως είναι φορέας συγκεκριμένης πολιτικής και κομματικής ταυτότητας; Οι πρωταγωνιστές της «Πρωτοβουλίας» δεν ήταν στελέχη συγκεκριμένων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ);

Τι έγινε, λοιπόν; Ξαφνικά ανακάλυψαν πως τα κόμματα που για δεκαετίες υπηρετούν δεν τους κάνουν; Ασφαλώς, ΟΧΙ! Αποφάσισαν πως η προβολή της πολιτικής που προωθούν τα κόμματά τους μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερη αν οι ίδιοι την υπηρετήσουν μένοντας έξω από τα κομματικά όργανα. Θεωρούν πιο αποτελεσματικό για το πέρασμα αυτής της πολιτικής το να μιλάς π.χ. για διατήρηση της ανταποδοτικής λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης ως «ανεξάρτητος» από το να υπερασπίζεσαι αυτή τη λογική ως κομματικός υποψήφιος.

Αλήθεια, είναι θέμα προσώπου η γενικευμένη εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας, π.χ. στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι; Είναι θέμα προσώπου η πολιτική παράδοση των υπηρεσιών του δήμου στους εργολάβους; Είναι θέμα προσώπου η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της ΕΥΑΘ ή ο τρόπος κατασκευής και χρήσης της υποθαλάσσιας οδικής αρτηρίας με τοποθέτηση διοδίων; Είναι αυτά άσχετα από τη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, που έχουν επιλέξει την υλοποίηση και λειτουργία των έργων με γνώμονα την κερδοφορία του κεφαλαίου;

Κι αφού αυτή είναι η πολιτική που προωθούν οι δήθεν ανεξάρτητοι, ας απαντήσουν: Σε τι διαφέρουν από τα κομματικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που αντιπολιτεύονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα τις κεντρικές επιλογές της ΕΕ του κεφαλαίου; Το μόνο, ίσως, που πιστεύουν είναι πως μπορούν να προωθήσουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές προβαλλόμενοι ως δήθεν ανεξάρτητοι, μέχρι βεβαίως να τους πάρουν χαμπάρι...


Αννα ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΗΡΑΚΛΕΩΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Για δήμο στο πλευρό του λαού

Να ενισχύσουν την «Αγωνιστική Συνεργασία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Σταμπουλίδη, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση των εργατικών και αγροτικών ζητημάτων, καλεί η παράταξη τους εργαζόμενους και την αγροτιά της περιοχής. Η «Αγωνιστική Συνεργασία», που προκρίθηκε με ποσοστό 33,57% και περνά στο δεύτερο γύρο, είναι αντιμέτωπη με το συνδυασμό του «ανεξάρτητου» Α. Καραγιάννη (41,74%), στο Δήμο Ηρακλεωτών του Νομού Γρεβενών.

O υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Σταμπουλίδης σημειώνει ότι η «Αγωνιστική Συνεργασία» είναι ένα ψηφοδέλτιο πραγματικά αγωνιστικό και είναι ο μοναδικός συνδυασμός που μπορεί επάξια να σταθεί στο πλευρό του λαού και να δώσει τη μάχη για τα προβλήματα που απασχολούν το λαό και τον τόπο.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
«Ν' αλλάξει η μοίρα του τόπου»

Να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας» στο δεύτερο γύρο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση των χρόνιων εργατικών και αγροτικών προβλημάτων, καλεί τους αγρότες και τους εργαζόμενους η παράταξη με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Πουλιόπουλο στο Δήμο Καμβουνίων Κοζάνης. Η «Αγωνιστική Ενότητα», προκρίθηκε στο β' γύρο με ποσοστό 40,30% με δεύτερο τον «ανεξάρτητο» Α. Ντοβόλη, που έλαβε 30,19%.

Η «Αγωνιστική Ενότητα» καλεί τους αγρότες και τους εργάτες της περιοχής να δείξουν εμπιστοσύνη στην παράταξη, δίνοντάς της σαφές προβάδισμα. «Ο λαός των Καμβουνίων ελπίζουμε ότι θα μας εμπιστευτεί να αναλάβουμε τη διοίκηση του Dήμου Καμβουνίων, ώστε μαζί του να δώσουμε τη μάχη για να αλλάξει η μοίρα αυτού του τόπου», δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Πουλιόπουλος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ