ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΝΙΚΑΙΑ
«Η Κοκκινιά έμεινε στα χέρια του λαού»
  • Με ποσοστό 50,39% η «Δημοκρατική Ενότητα» εκλέχτηκε πρώτη δύναμη και ο επικεφαλής της Στέλιος Μπενετάτος για δεύτερη τετραετία δήμαρχος της πόλης
  • «Κερδίσαμε μια μεγάλη και δύσκολη μάχη. Ανατρέψαμε σχέδια και προγνωστικά μεγάλων πολιτικών δυνάμεων και οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων», τόνισε ο δήμαρχος λίγο μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων

Οι νέοι έδιναν τον τόνο με το σύνθημα: «Η Κοκκινιά πίσω δε γυρνά»!
Οι νέοι έδιναν τον τόνο με το σύνθημα: «Η Κοκκινιά πίσω δε γυρνά»!
«Η Κοκκινιά θα μείνει στα χέρια του λαού, τις επιχειρήσεις σας στείλτε τες αλλού»! Μυριόστομο το σύνθημα τη νύχτα της περασμένης Κυριακής. Αντηχούσε από άκρη σ' άκρη της πόλης που συνεχίζει να γράφει ιστορία στους αγώνες και τις κατακτήσεις, να αποτελεί μια από τις επάλξεις της εργατικής τάξης της χώρας και ένα από τα αποκούμπια των λαϊκών οικογενειών. Το βροντοφώναζαν μαζί με τόσα άλλα, οι Κοκκινιώτες και οι Κοκκινιώτισσες, όλος αυτός ο εργατόκοσμος κάθε ηλικίας που ξεχύθηκε στους δρόμους της Νίκαιας, μόλις λίγα λεπτά μετά από το κλείσιμο της κάλπης, για να γεμίσει ασφυκτικά την πλατεία Αγίου Νικολάου και τους γύρω δρόμους, να γιορτάσει τη δική του νίκη. Τη νίκη του νικαιώτικου λαού!

Από τα χαράματα και στα 220 εκλογικά τμήματα της Νίκαιας οι αγωνιστικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Ενότητας» συνέχιζαν τη μάχη του ψηφοδελτίου μέχρι και την τελευταία στιγμή, ενώ τα μηνύματα που έρχονταν καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας ήταν ότι η Νίκαια θα έχει πάλι αγωνιστή δήμαρχο. Πριν προλάβουν να κλείσουν οι κάλπες, οι Κοκκινιώτες είχαν αρχίσει πια να καταφτάνουν από κάθε πλευρά της πόλης στην πλατεία Αγίου Νικολάου όπου βρισκόταν το εκλογικό κέντρο του αγωνιστικού συνδυασμού. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η πλατεία είχε πλέον κατακλυστεί.

Ο Στέλιος Μπενετάτος μετά τη μεγάλη νίκη πανηγυρίζει με συγκεντρωμένους στο εκλογικό κέντρο
Ο Στέλιος Μπενετάτος μετά τη μεγάλη νίκη πανηγυρίζει με συγκεντρωμένους στο εκλογικό κέντρο
Στις 8.15 ανακοινώνεται από ντουντούκα το αποτέλεσμα από το 51% των εκλογικών τμημάτων που έδινε το προβάδισμα στη «Δημοκρατική Ενότητα». Η ανακοίνωση του αποτελέσματος ήταν η σπίθα. Το πλήθος ξεσηκώνεται στο πόδι. Τα συνθήματα: «Η Κοκκινιά πίσω δε γυρνά», «τα κάστρα της Κοκκινιάς δεν πέφτουνε ξανά», ακούγονται ξανά και ξανά με τη συνοδεία ταμπούρλων. Οι μηχανισμοί που στήθηκαν από τα δικομματικά επιτελεία - τόσο κατά τη διάρκεια της τετραετίας όσο και στη διάρκεια της προεκλογικής μάχης - επιστρατεύοντας κάθε όπλο που διαθέτει το αστικό οπλοστάσιο, όπως λασπολογία και ταξίματα για ρουσφέτια, έχουν πάρει την απάντησή τους...

Στις 9 το βράδυ, ανακοινώνεται το τελικό αποτέλεσμα. Ο τόπος κοκκινίζει από τα βεγγαλικά, και τις κόκκινες σημαίες του αγώνα. Στην πλατεία και τους γύρω δρόμους επικρατεί το αδιαχώρητο. Επιτόπου φτάνει ο Στέλιος Μπενετάτος, τον οποίο υποδέχονται με χειροκροτήματα, αγκαλιές και σφιγμένες γροθιές. Αμέσως, τον ανεβάζουν πάνω σε ένα γραφείο που υπήρχε μπροστά από το κιόσκι του συνδυασμού στη μέση της πλατείας. Ο ίδιος, απευθυνόμενος στο πλήθος με την ντουντούκα στα χέρια, λέει: «Φίλοι και συναγωνιστές η "Δημοκρατική Ενότητα" που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής της θα έχει για τέσσερα χρόνια ακόμα τον δήμο στα χέρια της». Και τα λόγια του πνίγονται στις ζητωκραυγές.

Αφού ευχαρίστησε όλους όσοι έδωσαν τη μάχη για να συνεχίσει να έχει η Νίκαια αγωνιστική δημοτική αρχή ανέφερε: «Κερδίσαμε μια μεγάλη και δύσκολη μάχη. Ανατρέψαμε σχέδια και προγνωστικά μεγάλων πολιτικών δυνάμεων και οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων. Με τη νίκη αυτής της Κυριακής ο λαός της Κοκκινιάς έχει μια δημοτική αρχή που θα είναι δίπλα του στους δύσκολους καιρούς και τις μέρες που έρχονται, για να διεκδικήσουν μαζί την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του. Μια δημοτική αρχή που θα παλέψει πιο οργανωμένα, πιο συντονισμένα να βελτιώσει την καθημερινότητα στην πόλη. Κηρύσσουμε μήνυμα ενότητας. Οπως πριν έτσι και τώρα πάμε με το λαό της Κοκκινιάς ενωμένο. Και σε όσους καραδοκούν λέμε: είμαστε αποφασισμένοι. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Η Κοκκινιά είναι έπαλξη για το λαό της και για όλο τον εργαζόμενο λαό».

ΠΟΛΙΧΝΗ
«Διοίκηση με γνώμονα τα προβλήματα του λαού»

Ο Κώστας Θεοδωρίδης
Ο Κώστας Θεοδωρίδης
Η «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη» που υποστηρίχτηκε από τις δυνάμεις της αγωνιστικής συνεργασίας, αναδείχτηκε νικήτρια των εκλογών. Στο β΄ γύρο, στη Διοίκηση του Δήμου, με ποσοστό 50,03%, η παράταξη με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Θεοδωρίδη, έναντι του αντιπάλου του, νυν δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου της ΝΔ Μ. Ξανθόπουλου που πήρε ποσοστό 49,97%.

Ηταν μια μάχη που κρίθηκε κυριολεκτικά στην ψήφο. Αφού η «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη», προηγήθηκε με 8 ψήφους. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κ. Θεοδωρίδης, δήλωσε: «Η ενωτική πορεία που ακολουθήσαμε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η συνεπής αγωνιστική - διεκδικητική μας στάση όλα τα προηγούμενα χρόνια, αναγνωρίστηκε από το λαό και τη νεολαία που μας έφερε στην πρώτη γραμμή. «Δεσμευόμαστε ότι θα μείνουμε συνεπείς στη θέση μας, ότι πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα βρίσκονται τα προβλήματα του λαού της Πολίχνης και με γνώμονα αυτά θα διοικήσουμε, με στόχο την επίλυσή τους», είπε ο Κ. Θεοδωρίδης. Επίσης, χαιρέτισε όσους συσπειρώθηκαν γύρω από την παράταξη και με αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη για να μπει η Πολίχνη σε νέα πορεία. «Η Πολίχνη, η πόλη της διεκδίκησης και της απαίτησης, των αγωνιστικών παραδόσεων, ξαναβρίσκει το δρόμο της», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
Παραμένει στην πρώτη γραμμή των αγώνων

«Η Αγιάσος των μεγάλων λαϊκών αγώνων και θυσιών παρέμεινε σε χέρια πραγματικών δημοκρατών και συνεχίζει την πολυετή δημοκρατική της παράδοση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Τα παραπάνω τόνισε ο Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης, επανεκλεγείς δήμαρχος Αγιάσου Λέσβου. Ο αγωνιστικός συνδυασμός «Δημοκρατική Αγιάσος» συγκέντρωσε στο δεύτερο γύρο των εκλογών το 58,19% των ψήφων και εξέλεξε 8 δημοτικούς συμβούλους.

«Επιβραβευτήκαμε», σημειώνει στη δήλωσή του, «γιατί είμαστε ασυμβίβαστοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των λαϊκών συμφερόντων. Είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγροτικών συλλαλητηρίων, των απεργιακών κινητοποιήσεων, των συνδικαλιστικών αγώνων». Και τονίζει: «Η επιτυχία αυτή είναι τεράστια και απηχεί την εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο κόσμος και την επιβράβευση του έργου που επιτελέσαμε την προηγούμενη τετραετία. Ενός έργου που κατά προτεραιότητα έδωσε λύσεις σε βασικές λαϊκές ανάγκες και ταυτόχρονα έβαλε τα θεμέλια για την εκτέλεση βασικών έργων υποδομής».

ΔΗΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» στη δημοτική αρχή

Οι κάτοικοι του Δήμου Αρκαδίων Ζακύνθου απέδειξαν ότι αντιστέκονται, διεκδικούν και οραματίζονται. Με τα λόγια αυτά, ο Στέλιος Μποζίκης, νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρκαδίων Ζακύνθου με την «Αγωνιστική Συμπαράταξη», έδωσε το στίγμα της προχτεσινής νίκης του ψηφοδελτίου συνεργασίας.

«Ο Δήμος Αρκαδίων», πρόσθεσε, «από 1η Γενάρη, θα πάψει να είναι θεσμός διαχείρισης και θα αποτελεί θεσμό δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών και θα στέκεται στο πλευρό κάθε πολίτη για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που τον απασχολεί». Και τόνισε ότι μετά το προχτεσινό αποτέλεσμα αποδείχτηκε πως η πλειοψηφία των κατοίκων «αντιστέκεται στην πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα και που βλάπτει τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών, των μικροεπαγγελματιών, των νέων, των μεταναστών. Διεκδικεί και οραματίζεται μια άλλη πολιτική, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ