ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2006
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυψέλη ... μιζέριας και αδιαφορίας

Ούτε λόγος να γίνεται για ελεύθερους χώρους στο 6ο Διαμέρισμα της Αθήνας, ενώ στη μοίρα τους έχουν αφεθεί οι ήδη υπάρχοντες

Το 6ο Διαμέρισμα της Αθήνας περιλαμβάνει τις γειτονιές: Κυψέλη, Ανω Κυψέλη, Νέα Κυψέλη, Σχολή Ευελπίδων (Δικαστήρια). Σ' αυτό το Διαμέρισμα έχουμε την πιο πυκνοκατοικημένη και υποβαθμισμένη συνοικία της Αθήνας, την Κυψέλη των 250 χιλ.ανθρώπων. Οικοδομημένη άναρχα, με μεγάλα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα και, βέβαια, το μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταναστών. Εμφανής είναι η έλλειψη ελεύθερων χώρων για παιχνίδι και άθληση των χιλιάδων παιδιών που βιώνουν αυτήν τη μίζερη κατάσταση, ενώ οι ήδη υπάρχοντες βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

1) 602 Αθλ. Κέντρο: Αντιόπης και Αρκεσίνης - Ανω Κυψέλη (νταμάρια).

Εδώ έχουμε 1 1/2 γήπεδο μπάσκετ. Ενα κανονικό γήπεδο σε πολύ κακή κατάσταση και δίπλα ένα μικρότερο χώρο με δύο μπασκέτες. Τα δάπεδα και των δύο χώρων έχουν τα χάλια τους. Το σημείο στο οποίο βρίσκεται το αθλητικό κέντρο είναι επικίνδυνο, γιατί από πάνω του κρέμονται οι βράχοι του νταμαριού.

2) 604 Αθλ. Κέντρο: Τέως ΣΣ Ευελπίδων.

Ενα γήπεδο μπάσκετ και ένα βόλεϊ σε άσχημη κατάσταση με δάπεδα κατεστραμμένα, με μπασκέτες χωρίς φιλέ και προστατευτικά καλύμματα, χωρίς WC και αποδυτήρια, παρ' όλο που στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το Πνευματικό Κέντρο μέσα στο οποίο υπάρχει αίθουσα γυμναστικής και βάρη με αποδυτήρια, που όμως ο Δήμος απαγορεύει στα παιδιά του ΑΟ Γκυζιακός, τα οποία γυμνάζονται στο ανοιχτό γήπεδο, να τα χρησιμοποιούν, ούτε και τα WC!

3) 605 Αθλ. Κέντρο: Λιακαταίων και Κυπριανού (Δασάκι Ευελπίδων).

Ενα γήπεδο μπάσκετ με τσιμεντένιο δάπεδο, μέσα στο οποίο ο ΑΟ Γκυζιακός έχει βάλει δυο ξύλινα τέρματα για να γυμνάζονται οι ακαδημίες ποδοσφαίρου, χωρίς WC, χωρίς νερό, παιδάκια 6-7 χρόνων προσπαθούν να μάθουν το ποδόσφαιρο, να αθληθούν. Τριτοκοσμικές καταστάσεις.

4) 620 Αθλ. Κέντρο: Αυξεντίου και Μάτση - Ανω Κυψέλη.

Ενας χώρος βρώμικος, με ένα γήπεδο μπάσκετ σε κακό χάλι. Η πόρτα με αλυσίδα, μόλις και με τα βίας χώραγαν τα παιδιά για να μπουν στο γήπεδο. Τα δύο WC είναι κλειστά.

5) 642 Αθλ. Κέντρο: Γεωργούλα και Παπαχριστοφόρου.

Σ' αυτό το γήπεδο μπάσκετ ο ΑΟ Γκυζιακός γυμνάζει ακαδημίες μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Υπάρχουν και κάποια γραφεία, αποδυτήρια, τα οποία ο σύλλογος με δικά του χρήματα ανέλαβε να τα φτιάξει για να εξυπηρετούνται τα παιδιά.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Χαμόγελα για δύο

Ο Βύζας Μεγάρων και η Λαμία ήταν οι κερδισμένοι του 1ου και 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής μετά την 7η αγωνιστική. Ο Βύζας νίκησε με 4-0 το Κορωπί και έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία του ομίλου του, όπως και η Λαμία, μετά το 1-1 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: 1ος όμιλος: Αχαρναϊκός - Παναχαϊκή 2005 0-0, Ρόδος - Απόλλων Αθηνών 1-1, Πανηλειακός - ΠΑΟ Βάρδας 2-0, Ατσαλένιος - ΟΦ Ιεράπετρας 1-0, Αιολικός Μυτιλήνης - Αγιος Δημήτριος 1-4, Θύελλα Πατρών - Παναιτωλικός 1-1, Ζάκυνθος - Ηλιούπολη 0-1, Θήβα - Διαγόρας Ρόδου 1-0. Η βαθμολογία: Βύζας 15, Παναιτωλικός 13, Διαγόρας 12 κλπ.

2ος όμιλος: Ναυπακτιακός - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-2, Καβάλα - Ανδρούτσος Γραβιάς 0-0, Θερμαϊκός - Πιερικός 1-0, Πολύκαστρο - ΑΕ Γιάννενα 0-0, Εθνικός Κατερίνης - ΠΑΟ ΝΕ 0-2, Αναγέννηση Αρτας - Τρίκαλα 1-1, Δόξα Δράμας - Ενωση Θράκης 1-0. Η βαθμολογία: Λαμία 16, Ολυμπιακός Βόλου 15, Πιερικός 13 κλπ.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Επιτυχιών συνέχεια

Διπλή επιτυχία χθες για τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός για τον πρώτο όμιλο νίκησε στο ΣΕΦ την Ταουγκρές με 97-78. Για τον τρίτο όμιλο ο Αρης νίκησε στο Αλεξάνδρειο την Ούλκερ με 66-58.

  • Μπορεί το τελικό 82-79 και ο τρόπος που επιτεύχθηκε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπανταλόνα (καλύπτοντας διαφορά 24 πόντων 48-25 στο 10`) να σκόρπισε χαμόγελα όμως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο «Ζοτς» τα έψαλε στους παίκτες του για την εμφάνιση του Α` μέρους καλώντας τους να δείχνουν περισσότερη αυτοσυγκέντρωση καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
  • Τη δοκιμασμένη λύση του Γιάννη Γκαγκαλούδη επέλεξε για το πρόβλημα της ΑΕΚ στη θέση του πλέι μέικερ ο Βαγγέλης Αλεξανδρής που δεν προτίμησε τελικά κάποιον ξένο. Αν αποκτηθεί πλέον αυτός θα είναι για τη θέση του ψηλού.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ