ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
«Φωτιά» στην κορυφή

Η νίκη του ΠΑΟ στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού, αλλά και η επικράτηση της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη έδωσε νέα τροπή στη μάχη για τον τίτλο

Η φάση του αυτογκόλ με τον Κωστούλα

Eurokinissi

Η φάση του αυτογκόλ με τον Κωστούλα
Νέα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας και κατά συνέπεια ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα προσδίδουν τα αποτελέσματα των τριών πρωτοπόρων. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κέρδισαν και πλησίασαν τον προπορευόμενο Ολυμπιακό στους 2 και 3 βαθμούς αντίστοιχα.

Στο ΟΑΚΑ το γκολ πέτυχε παίκτης των φιλοξενουμένων, αλλά τη νίκη και τους τρεις πόντους καρπώθηκε ο γηπεδούχος. Από ένα λάθος του Κωστούλα διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, σ' έναν αγώνα με ελάχιστα αξιομνημόνευτα - αγωνιστικά - δρώμενα. Ηταν μια αναμέτρηση φτωχή. Χωρίς ρυθμό, φαντασία, φάσεις, με λίγα λόγια όχι ποδόσφαιρο επιπέδου. Κάτι το οποίο αναγνώρισαν αμφότεροι οι προπονητές. Ο Μουνιόθ είπε ότι «το καλύτερο από το παιχνίδι ήταν οι τρεις βαθμοί», ενώ ο Σόλιντ - που εκτιμά πως η ισοπαλία αποτελούσε το δίκαιο αποτέλεσμα - ανέφερε: «Βέβαια, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας. Το παιχνίδι ήταν μέτριο, χωρίς πολλές φάσεις».

Αντίθετα, την ίδια ώρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση. Κατά διαστήματα παίχτηκε υποφερτό ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως υπήρξαν φάσεις και αγωνία. Ο Αρης «έπεσε θύμα» της λανθασμένης εφαρμογής στο τεχνητό οφ σάιντ και του άγραφου νόμου «όταν δε βάζεις γκολ το δέχεσαι». Είχε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν τις ολοκλήρωσε σωστά, κάτι που έκανε η ΑΕΚ. Η οποία (χωρίς να λείπουν τα προβλήματα και τα λάθη) έδειξε χαρακτήρα και χαρακτηριστικά που της επιτρέπουν να αισιοδοξεί. Κυρίως όμως είχε τον Σορεντίνο - που εξωράισε με τον καλύτερο τρόπο την ευθύνη του στο γκολ - και τον Λυμπερόπουλο.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ξάνθη, ενώ την ολική επαναφορά κατάφερε ο Ατρόμητος. Η Καλαμαριά κέρδισε τον Ηρακλή και τον ανάγκασε να παραμείνει ουραγός. Πλέον τίθεται θέμα παραμονής του Σάββα Κωφίδη που υπέβαλε την παραίτησή του χωρίς να γίνει αποδεκτή.

  • Για τα επεισόδια (στον Αγ. Ελευθέριο) μακριά από το γήπεδο, τα κρυμμένα πυρομαχικά στο ΟΑΚΑ και τη βιαιοπραγία «φιλάθλων» σε Ζεβλάκοφ και Οκκά φταίει η... έλλειψη αυταρχικών μέτρων; Οι κάμερες, τα φακελώματα, η ένταση της αστυνομοκρατίας θα τα έλυναν; Τα παραπάνω αποτελούν άλλη μια σημαντική απόδειξη πως τα φαινόμενα βίας και η διαστρέβλωση των αρχών του ποδοσφαίρου, δε λύνονται με μέτρα καταπάτησης των ατομικών δικαιωμάτων και στρουθοκαμηλισμούς.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε προχτές τα ξημερώματα στην μπουτίκ του Ηρακλή που βρίσκεται στο «Καυτατζόγλειο» Στάδιο στη Θεσσαλονίκη. Από τη φωτιά κάηκαν εμπορεύματα, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το κατάστημα. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 9 πυροσβέστες με τρία οχήματα. Προανάκριση για την πυρκαγιά διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.
A' ΕΘΝΙΚΗ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΠΑΟ - Ολυμπιακός 1-0 (Κωστούλας 48΄ αυτογκόλ), Αρης - ΑΕΚ 1-3 (Κυριάκος 5΄ - Λυμπερόπουλος 58΄, Σέζαρ 70΄, Καμπάνταης 78΄), Πανιώνιος - Αιγάλεω 0-0, ΠΑΟΚ -Κέρκυρα 1-0 (Ηλιάδης 40΄), Ατρόμητος - Εργοτέλης 2-1 (Ντόε 52΄, Λουτσιάνο 59΄ - Κακλαμάνος 14΄), ΟΦΗ - Λάρισα 0-0, Καλαμαριά - Ηρακλής 2-1 (Ουέλιγκτον 37΄, Καραλιόπουλος 82΄ -Γεωργιάδης 56΄), Σκόντα Ξάνθη - Ιωνικός 2-0 (Μεσέρα 18΄, Κιντάνα 66΄).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 9 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 12-4 21

2. ΠΑΟ 14-9 19

3. ΑΕΚ 14-6 18

4. Αιγάλεω 9-8 16

5. ΠΑΟΚ 9-7 15

6. Λάρισα 10-9 13

7. Ατρόμητος 13-10 13

8. Κέρκυρα 7-6 12

9. Εργοτέλης 9-10 11

10. ΟΦΗ 11-12 11

11. Πανιώνιος 7-10 10

12. Καλαμαριά 7-8 9

13. Αρης 7-9 9

14. Σκόντα Ξάνθη 5-9 6

15. Ιωνικός 6-13 3

16. Ηρακλής 7-17 2

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Σαλπιγγίδης 6 γκολ, Μίετσελ 5 γκολ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Αιγάλεω - ΠΑΟΚ, Ηρακλής - Αρης, Ιωνικός - Πανιώνιος, Κέρκυρα - ΟΦΗ, Εργοτέλης - ΠΑΟ, Σκόντα Ξάνθη - Ατρόμητος, ΑΕΚ - Λάρισα, Ολυμπιακός - Καλαμαριά.

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

Καστοριά - Λεβαδειακός 3-0, Θρασύβουλος - Χαϊδάρι 0-3, Αγρ. Αστέρας - Καλλιθέα 1-1, Σέρρες - Καλαμάτα 1-1, Γιάννενα -Πανθρακικός 1-0, Μεσσηνιακός - Ηλυσιακός 3-2, Νίκη Βόλου -Αστέρας Τρίπολης 1-1, Προοδευτική - Βέροια 0-0, Εθνικός Π. -Εθνικός Αστέρας 2-0.

Στη βαθμολογία προηγείται ο Λεβαδειακός με 16 βαθμούς.

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

ΝΟΤΟΣ: Αχαρναϊκός - Πανηλειακός 1-0, Ατσαλένιος - Ρόδος 1-0, Αιολικός - Παναχαϊκή 3-2, Θύελλα Π. - Απόλλωνας 1-0, Ζάκυνθος - ΠΑΟ Βάρδας 2-1, Βύζας - Ιεράπετρα 2-1, Θήβα - Αγ. Δημήτριος 0-1, Κορωπί - Ηλιούπολη 2-2, Διαγόρας - Παναιτωλικός 0-0. Στη βαθμολογία προηγούνται Βύζας και Αγ. Δημήτριος με 18 βαθμούς.

ΒΟΡΡΑΣ: Ναυπακτιακός - Λαμία 1-4, Θερμαϊκός - Καβάλα 2-0, Πολύκαστρο - Αν. Καρδίτσας 0-1, Εθνικός Κατ. - Ανδρούτσος 1-0, Αναγ. Αρτας - Ολυμπιακός Βόλου 0-1, Δόξα Γρ. - Πιερικός 2-2, Δόξα Δρ. - ΑΕ Γιάννενα 1-1, Εν. Θράκης - ΠΑΟΝΕ 1-1. Στη βαθμολογία προηγούνται Ολυμπιακός Βόλου και Λαμία με 19 βαθμούς.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ακόμα μια διεθνή επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Βλάσης Μάρας, που πήρε την πρώτη θέση στο μονόζυγο στο γκραν-πρι του Μιλάνου όπου συμμετείχαν τα περισσότερα σπουδαία ονόματα της γυμναστικής. Ο Ελληνας αθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και βαθμολογήθηκε με 15.800 βαθμούς.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο Κύπελλο Ελλάδας δίνει τη σκυτάλη το Πρωτάθλημα, για τους αγώνες της 4ης φάσης της διοργάνωσης, που ολοκληρώνονται το τριήμερο Τρίτη - Πέμπτη. Αυλαία σήμερα με δύο συναντήσεις σε Αγρίνιο και Σέρρες, ενώ ο κύριος όγκος των αναμετρήσεων διεξάγεται αύριο Τετάρτη. Ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον ΟΦΗ και ο Πανσερραϊκός τον ΠΑΟΚ, με τις δυο ομάδες της Σούπερ Λίγκας να θέλουν να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά, κερδίζοντας και περνώντας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα: 14.30 (Αγρίνιο) Παναιτωλικός - ΟΦΗ, 19.00 (Σέρρες) Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ζητείται νίκη

Προσπαθώντας να συνέλθει από την αναπάντεχη ήττα από τον Μακεδονικό στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα (21.00) στο ΟΑΚΑ τη γερμανική Μπάμπεργκ για τη 2η αγωνιστική στον όμιλο του ΟΥΛΕΜΠ ΚΑΠ. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, που έβαλε τις φωνές στους παίκτες του για την εμφάνιση κόντρα στους «πράσινους», περιμένει σήμερα να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Αλλωστε πλέον η νίκη επί της γερμανικής ομάδας αποκτά και ιδιαίτερη σημασία κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Δύσκολη αποστολή έχει και ο ΠΑΟΚ, που καλείται να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης (21.30) στο πλαίσιο του τρίτου ομίλου.

  • Κόντρα στη Βοϊβοντίνα εκτός έδρας ανοίγει σήμερα το Μαρούσι την πρεμιέρα των αγώνων του για το Τσάμπιονς Καπ της ΦΙΜΠΑ. Για την ίδια διοργάνωση ο Πανιώνιος υποδέχεται (20.30) την Τουρκ Τέλεκομ.
  • Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στην Α1 ήταν: Πανιώνιος - Αρης 65-69, Ολύμπια - Ολυμπιάδα 72-65, Μαρούσι - Ολυμπιακός 71-91, Παναθηναϊκός - Αιγάλεω 101-56, Απόλλων Πατρών - ΠΑΟΚ 74-83, Μακεδονικός - ΑΕΚ 80-76, Πανελλήνιος - ΑΕΛ 77-67. Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 9, Αρης 9, Πανιώνιος 9, Ολυμπιακός 9, ΠΑΟΚ 8, Ολύμπια 8, Απόλλων Π. 7, Πανελλήνιος 7, ΑΕΚ 7, Αιγάλεω 7, Ολυμπιάδα 7, Μαρούσι 6, ΑΕΛ 6, Μακεδονικός 6.
ΠΟΛΟ
Από το ... παράθυρο

Το λάθος της Μονπελιέ έστειλε, έστω και από το ...παράθυρο, τη Χίο στον επόμενο γύρο του ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ. Η γαλλική ομάδα χρησιμοποίησε παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα της πρεμιέρας με την πορτογαλική Σαλγκέιρος για τον έβδομο όμιλο του δεύτερου προκριματικού γύρου, με αποτέλεσμα να χάσει τους βαθμούς «στα χαρτιά» με σκορ 10-0. Μετά από την απόφαση αυτή, η ελληνική ομάδα ισοβάθμησε με τη Μονπελιέ και τη Σαλγκέιρος στη δεύτερη θέση πίσω από την ιταλική Νέρβι, αλλά πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, λόγω διαφοράς τερμάτων. Αντίθετα, τα Χανιά δεν τα κατάφεραν, αφού έκαναν δυο ήττες στον όμιλό τους από Ματαρό και Γιαντράν και πέτυχαν μόνο μια νίκη επί της τσέχικης Στρακόνιτσε.

ΒΟΛΕΪ

Τα δυο τελευταία και πιο σημαντικά τεστ πριν τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας δίνει σήμερα και αύριο στη Σερβία η Εθνική ανδρών, που θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε φιλικά προετοιμασίας. Η 3η θέση των Σέρβων στο πρόσφατο ευρωπαϊκό Λιγκ αποτελεί πρόκληση για τους διεθνείς του Κώστα Χαριτωνίδη, που θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους. Και τα δυο παιχνίδια θα διεξαχθούν στο Βελιγράδι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ