ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
Σελ. /32

Γρηγοριάδης Κώστας

Καθημερινά πρώτο θέμα η Αμάρυνθος! Σε όλες τις TV! Αξιες!...

***

Τώρα θα ασχοληθούν και με τα κινητά των μαθητών! Κυβέρνηση και ΜΜΕ!...

***

Δηλαδή, πρώτο θέμα το χτύπημα των καταλήψεων!...

***

Και οι εισαγγελείς! Πού το θυμήθηκαν; Τι νέα μέτρα τρομοκρατίας καταστρώνονται από κυβέρνηση και άλλες δυνάμεις;

***

Σιγά, που δε θα έμπαινε στην υπόθεση της 16χρονης και ο αρχιεπίσκοπος! Το περιμέναμε μέρες πριν αναμειχθεί...

***

Οχι τίποτα άλλο, μα πρέπει να λειαίνεται κάπου κάπου και το προφίλ! Μετά τις αντιδράσεις των μαθητών εναντίον του, κάτι έπρεπε να κάνει...

***

Ιερά Σύνοδο: Εχουν καμία σχέση με την επιστήμη τα θεολογικά δόγματα; Οχι μόνο δεν έχουν, αλλά μάχονται την επιστήμη!

***

Στεφανίδου: Εσύ, πώς και δεν έκανες κάποια (επιτυχημένη) εκπομπή για την κοπέλα από την Εύβοια; Διαθέτεις όλα τα σχετικά προσόντα!...

***

ΑΝΤ-1: Να χαίρεστε και τα στελέχη σας των εκπομπών και το κανάλι σας!...

***

Η Νόβα-Μπανκ πιστεύει σε αξίες! Αν δεν το πιστεύετε, ρωτήστε τον εκπρόσωπό της, που το είπε!...

***

Τι αξίες; Χρηματικού τύπου...

***

Τώρα η Δρούζα (ΝΕΤ) ασχολείται και με το τρίγωνο των Βερμούδων!...

***

Ενώ ο Χαρδαβέλας συνεχίζει να ψάχνει για εξωγήινους!...

***

Ακου συνυπεύθυνοι!...

***


Γρηγοριάδης Κώστας


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Γιατί αγωνίζομαι

Στους γονείς και κηδεμόνες απευθύνεται η επιστολή μιας μαθήτριας του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών και η στήλη της παραχωρεί φιλόξενα το χώρο της:

«

Προτού βιαστείτε να κρίνετε τη συμπεριφορά των παιδιών σας, θα ήθελα πρώτα να ακούσετε ότι εγώ σήμερα κάνω κατάληψη, γνωρίζοντας καλά πως περισσότερα θα χάσω στο τέλος παρά θα κερδίσω, όπως και τα περισσότερα από τα δικά σας παιδιά. Πολλοί από εσάς αναρωτιέστε γιατί ένα παιδί να θέλει να κάνει κατάληψη, ενώ γνωρίζει πως δεν έχει να κερδίσει κάτι, αλλά αντίθετα να χάσει. Ισως πολλοί από εσάς να σκέφτονται ότι μάλλον δε νοιάζομαι και πολύ για τα μαθήματα ή ότι δεν έχω άμεση ανάγκη (τα φροντιστήρια - βλέπετε - έχουν φροντίσει γι' αυτό), όμως κάνετε λάθος.

Ισως να αποτελώ μειοψηφία, όταν λέω ότι κάνω κατάληψη, επειδή δε θέλω να μείνω αμέτοχη απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία. Ισως να αποτελώ μειοψηφία, όταν λέω ότι κάνω κατάληψη, επειδή θέλω τα μικρότερα παιδιά από μένα να έχουν μια καλύτερη μοίρα από τη δική μου, ένα καλύτερο σχολείο (...).

Ισως να αποτελώ μειοψηφία, όταν λέω ότι κάνω κατάληψη γιατί δε θέλω να μοιάσω σε όλους εσάς, που πρώτα βάζετε τον εαυτό σας και αγωνίζεστε μόνον όταν έχετε σίγουρο προσωπικό όφελος. Σε όλους εσάς που δώσατε στα χρήματα τόση μεγάλη δύναμη, έτσι ώστε να κυβερνιέστε από αυτά και να νομίζετε πως με αυτά θα λύσετε κάθε σας πρόβλημα. Ναι, σίγουρα, μπορείτε αν έχετε χρήματα να λύσετε το δικό σας πρόβλημα, όμως όχι και τα προβλήματα των επόμενων από εσάς, που θα έπρεπε να υπολογίζετε ότι είναι και δικά σας (...)

Ισως να αποτελώ μειοψηφία, όταν λέω πως κάνω κατάληψη γιατί δεν ξέρω (και κανένας ποτέ δε με δίδαξε) με ποιον άλλο τρόπο να διεκδικήσω αυτά που μου ανήκουν, αυτά που δικαιούμαι, αυτά που εσείς θα έπρεπε να έχετε εξασφαλίσει για μένα. Για μένα η κατάληψη είναι περισσότερο ένα μέτρο διαμαρτυρίας και εναντίωσης (...), ένας τρόπος για να στείλω μια πρόσκληση στους γονείς, στους πολιτικούς, στους καθηγητές να συνεχίσουν τον αγώνα που εμείς αρχίσαμε για να μπορέσει να βελτιωθεί η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία (...).

Σαν γονείς, θα έπρεπε να έχετε ξεσηκωθεί πολύ νωρίτερα από μας και να στραφείτε εναντίον της κυβέρνησης και όχι εναντίον μας, αλλά εσείς συμβιβαστήκατε, χαμηλώσατε το κεφάλι και δεχτήκατε να πληρώνετε για την κατά τα άλλα δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών σας. Δε φταίει, λοιπόν, μόνο η κυβέρνηση για τις καταλήψεις που γίνονται σήμερα, αλλά και εσείς, που αντί να πείτε στα παιδιά σας να γυρίσουν σπίτι γιατί εσείς θα μείνετε κλεισμένοι μέσα στα σχολεία για να διεκδικήσετε αυτά που μας ανήκουν, φωνάζετε να ανοίξουμε τα σχολεία για να κάνουν μάθημα τα παιδιά σας κάτω από τις ίδιες και χειρότερες ακόμη συνθήκες. Εχετε αποδεχτεί πως η κατάσταση δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει και περιμένετε κι από μας να κάνουμε το ίδιο. Αν αυτό θεωρείτε πως είναι για το καλό μας, πλανάστε οικτρά.

Εγώ είμαι πρόθυμη να θυσιάσω ένα χρόνο από τη ζωή μου και να ξανακάνω την ίδια χρονιά, αν αυτό πρόκειται να δώσει την ευκαιρία στους επόμενους να έχουν ένα καλύτερο σχολείο. Εσείς τι είστε πρόθυμοι να δώσετε;».


Λ. Τ.


Associated Press

ΚΕΝΥΑ
Βιώνοντας τις κλιματικές αλλαγές

Οι Σομαλοί πρόσφυγες, που καταφθάνουν εδώ και καιρό κατά κύματα στην Κένυα, δε χρειάζεται να παρακολουθήσουν τη διάσκεψη του ΟΗΕ στο Ναϊρόμπι για τις κλιματικές αλλαγές. Νιώθουν ήδη στο πετσί τους τις δυσμενείς συνέπειες παρατεταμένης ξηρασίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ