ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ
Στην Απω Ανατολή ψάχνει διάκριση

Ετοιμοι να πανηγυρίσουν και στα γήπεδα της Ιαπωνίας δηλώνουν οι Ελληνες παίκτες

Eurokinissi

Ετοιμοι να πανηγυρίσουν και στα γήπεδα της Ιαπωνίας δηλώνουν οι Ελληνες παίκτες
Η περιπλάνηση της Εθνικής ανδρών βόλεϊ στην Απω Ανατολή ξεκινάει σήμερα το πρωί, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κόντρα στη Γαλλία (09.00, ΕΤ1) κάνει πρεμιέρα στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Ελλάδα μετέχει στο Β' όμιλο, με αντιπάλους επίσης τη Βραζιλία, την Αυστραλία, την Κούβα και τη Γερμανία, με ορόσημο την 7η θέση στο προηγούμενο πρωτάθλημα στην Αργεντινή το 2002 και την ελπίδα ότι φέτος μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.

Αν και από την ομάδα λείπουν στελέχη του παρελθόντος, που για διάφορους λόγους δε δίνουν το «παρών» (Τσακιρόπουλος, Χατζηαντωνίου, Γκιούρδας) η παρουσία καινούριων αντισταθμίζει την απουσία εμπειρίας με τη δίψα για διάκριση. Ομως για να συμβεί αυτό ο δρόμος δεν είναι εύκολος, αφού, όπως τονίζει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Χαριτωνίδης, το επίπεδο του αθλήματος παγκοσμίως έχει ανέβει. «Το να νικήσει μια ομάδα στο τάι μπρέικ ή να πάρεις τα σετ με 22-20, για παράδειγμα, δε σημαίνει ότι είσαι και καλύτερος του αντιπάλου σου», είχε εξηγήσει ο Ελληνας προπονητής, μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της Εθνικής. Αλλωστε, όπως τόνισε και από την Ιαπωνία ο Κ. Χαριτωνίδης, θέλει μεγάλη προσπάθεια αφού ο όμιλος θεωρείται ο πιο δύσκολος των τεσσάρων της τελικής φάσης... «Βρισκόμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο, αλλά παρά το ότι η ομάδα ανανεώθηκε, ελπίζουμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο έχοντας συγκεντρώσει πολλούς βαθμούς και ύστερα να πάμε βήμα - βήμα», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής. Οσο για τη σημερινή αντίπαλο της Εθνικής, επισήμανε: «Είναι δύσκολη πρεμιέρα, απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα, αλλά ευελπιστώ να πάμε καλά. Αν βγάλουμε στο παιχνίδι κάποια πράγματα που έχουμε πει, δε θα έχουμε πρόβλημα». Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, αφού ο μικροτραυματισμός του Μπάεφ δεν εμπνέει ανησυχία.

Οσο για τους Γάλλους, και αυτοί βρίσκονται σε φάση ανανέωσης (απουσιάζει το «βαρύ πυροβολικό» τους ο Ενό, αφού ο Μπλέιν τον άφησε εκτός δωδεκάδας). Ωστόσο ο αέρας της χάλκινης πρωταθλήτριας στην Αργεντινή δίνει στους «τρικολόρ» ένα παραπάνω κίνητρο.

Οι υπόλοιποι αγώνες του Β' ομίλου είναι: Κούβα - Βραζιλία (07.00), Γερμανία - Αυστραλία (11.00).

  • Το πρόγραμμα και οι ομάδες των υπολοίπων ομίλων: Α' ΟΜΙΛΟΣ: Πολωνία - Κίνα, Πουέρτο Ρίκο - Αργεντινή, Αίγυπτος - Ιαπωνία. Γ' ΟΜΙΛΟΣ: ΗΠΑ - Βενεζουέλα, Τσεχία - Ιράν, Ιταλία - Βουλγαρία. Δ' ΟΜΙΛΟΣ: Καναδάς - Καζακστάν, Ρωσία - Σερβία/Μαυροβούνιο, Τυνησία - Κορέα.
  • Η εθνική ομάδα γυναικών της Ρωσίας αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, αφού επικράτησε στο μεγάλο τελικό με 3-2 σετ της αντίστοιχης ομάδας της Βραζιλίας (15-25, 25-23, 25-18, 20-25, 15-13). Την τρίτη θέση στο τουρνουά κατέλαβε η Σερβία - Μαυροβούνιο που επικράτησε στο μικρό τελικό με 3-0, της Ιταλίας.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Χριστόφορος Ζωγράφος, του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση Αρη - Ολυμπιακού. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής, θα σφυρίξουν: Ατρόμητος - Παναθηναϊκός (Παμπορίδης), ΑΕΚ - Κέρκυρα (Μαζαράκος), Καλαμαριά - Εργοτέλης (Σκουφίτσας), ΟΦΗ - Αιγάλεω (Φωτιάδης), Λάρισα - Ηρακλής (Μπριάκος), Πανιώνιος - Ξάνθη (Τσίκινης), ΠΑΟΚ - Ιωνικός (Αργυρόπουλος).

ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Βατή για τα φαβορί

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι, αλλά με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις θα διεξαχθεί η φάση των «16». Υπό «κανονικές» συνθήκες, βέβαια, θα είχαμε ντέρμπι, αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο μετράει η πράξη και όχι η θεωρία, αντίπαλος του κατόχου Ολυμπιακού θα τεθεί (ως γηπεδούχο) το Χαϊδάρι, που απέκλεισε την ΑΕΚ.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις είναι Παναθηναϊκός - Καλαμαριά, ΠΑΟΚ - Εργοτέλης, Νίκη Βόλου - Ηλυσιακός, Ηρακλής - ΠΑΣ Γιάννενα, Πανιώνιος - Ξάνθη, ΟΦΗ - Λάρισα, Ιωνικός - Κέρκυρα. Οι αγώνες θα γίνουν το τριήμερο 19-21 Δεκέμβρη, ενώ αν χρειαστεί επαναληπτικός θα γίνει στις 10 Γενάρη. Να θυμίσουμε πως τα παιχνίδια είναι μονά, εκτός αν υπάρξει ισοπαλία. Τότε διεξάγεται επαναληπτικός στην έδρα της φιλοξενουμένης. Αν και πάλι δεν αναδειχτεί νικήτρια, θα διεξαχθεί ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

ΣΤΙΒΟΣ
Παράπονα Ιακωβάκη

Τα παράπονά του για την καταπάτηση της οικογενειακής ειρήνης από τους γιατρούς της WADA που τον επισκέφθηκαν σπίτι του, προκειμένου να τον υποβάλουν σε αντιντόπινγκ κοντρόλ εξέφρασε προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό ο αθλητής Περικλής Ιακωβάκης. Πάντως ο Ελληνας σπρίντερ δεν είναι ο μοναδικός που πέφτει... θύμα του «υπερβάλλοντα ζήλου» των «ιπτάμενων» της WADA που βρίσκονται στη χώρα μας, καθώς το ίδιο έγινε και στο σπίτι της Νάντιας Εφεντάκη και της Στέλλας Πιλάτου, την οποία μάλιστα ξύπνησαν στις 6.30 το πρωί, ενώ σημειώνεται ότι η αθλήτρια μένει με την οικογένειά της.

  • Το διεθνές μίτινγκ «Τσικλητήρια» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος υποβιβάστηκε από Σούπερ Γκραν Πρι σε απλό Γκραν Πρι, όπως αποφάσισε η IAAF. Η επίσημη αιτιολόγηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη «για τεχνικούς λόγους και απουσία κοινού, αφού η μη προσέλευση φιλάθλων (ιδιαίτερα στη φετινή διοργάνωση), ήταν ο λόγος που τα «Τσικλητήρια» υποβιβάστηκαν.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ