ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚικές αμνησίες...

Τις παραιτήσεις υπουργών της κυβέρνησης για τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη ζήτησε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, δηλώνοντας ότι «θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί πολλοί υπουργοί» για το συγκεκριμένο γεγονός.

Ο Γ. Παπανδρέου ορθώς βγήκε χτες να ζητήσει ευθύνες από την κυβέρνηση και να καταδικάσει το βάρβαρο ξυλοδαρμό, αλλά προφανώς ...ξέχασε ότι το κλίμα της αστυνομοκρατίας και της άσκησης ωμής βίας από τους μηχανισμούς κρατικής καταστολής, το «έχτισαν» από κοινού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ψηφίζοντας «τρομονόμους» και χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής για να χτυπήσουν κάθε λαϊκή κινητοποίηση.

Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε χτες ότι «η κυβέρνηση, ο πρώην και ο νυν υπουργός Δημόσιας Τάξης καλλιέργησαν συστηματικά συμπεριφορές αυταρχισμού και κλίμα αυθαιρεσίας που μας παραπέμπει στο παρακράτος του '60»... Βέβαια, ο ίδιος δεν ανέφερε ότι το ίδιο κλίμα καλλιέργησαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όταν επιστράτευαν τους ναυτεργάτες, όταν με τα ΜΑΤ χτυπούσαν τους συνταξιούχους, όταν διέταζαν την αστυνομία να ξεφουσκώσει τα λάστιχα των τρακτέρ των αγροτών, όταν έπνιγαν με δακρυγόνα το κέντρο της Αθήνας και χτυπούσαν χιλιάδες ανθρώπους, προκειμένου να μη ...διαταράξουν την επίσκεψη του Κλίντον στην Αθήνα.

Το λαϊκό κίνημα στόχος του κλιμακούμενου αυταρχισμού

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τη δράση των κουκουλοφόρων αστυνομικών

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σχετικά με τη δράση των κουκουλοφόρων αστυνομικών:

«Η άμεση και παραδειγματική τιμωρία των κουκουλοφόρων αστυνομικών, που χτύπησαν βάναυσα τον 24χρονο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, καθώς και όσων τους καθοδήγησαν ή τους ανέχτηκαν αποτελεί παλλαϊκή απαίτηση, αλλά το θέμα δεν εξαντλείται εκεί.

Ο βάρβαρος ξυλοδαρμός του φοιτητή αποτελεί ένα ενδεικτικό, αλλά όχι το μοναδικό κρούσμα στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, που έχει στο στόχαστρο το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι μαζί και δίπλα στη φανερή τρομοκρατία των ΜΑΤ, τους τρομονόμους, τους καμεροχαφιέδες, αναπτύσσεται παράλληλα και η δράση κουκουλοφόρων αστυνομικών σε πολλούς και διάφορους ρόλους, του προβοκάτορα, του ασφαλίτη - χαφιέ κλπ.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει την πολύμορφη δράση αυτών των ασφαλίτικων υπηρεσιών στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της επίσκεψης Κλίντον το 1999, την κατ' επανάληψη "σύλληψή" τους να παρακολουθούν συνελεύσεις εργατικών σωματείων, σε διαδηλώσεις και λοιπά.

Η καταδίκη του αυταρχικού κρούσματος της Θεσσαλονίκης πρέπει να συνοδευτεί με καταδίκη της πολιτικής που αναπτύσσει τρομοκρατικούς μηχανισμούς σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Με ένταση της λαϊκής πάλης για την κατάργηση των τρομοκρατικών νόμων και για τη διάλυση των υπηρεσιών παρακολούθησης και καταστολής, όπως των ΜΑΤ και των κουκουλοφόρων και ασφαλίτικων μηχανισμών».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ