ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πασχάλης Τσιάπης
Πασχάλης Τσιάπης
Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγες» ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ. Το κενό που άφησες στην οικογένειά σου και στους συντρόφους σου στην Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού είναι δυσαναπλήρωτο.

Ωστόσο, συνεχίζουμε τον αγώνα σου με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Εναν κόσμο σοσιαλιστικό.

Εχουμε οδηγό το ΚΚΕ, το οποίο υπεράσπιζες για τρεις δεκαετίες, ως εκείνο το απόγευμα της Παρασκευής, που σε «πρόδωσε» η καρδιά σου, καρδιά δοσμένη στον αγώνα της εργατικής τάξης, για έναν καλύτερο κόσμο.

Στη μνήμη σου προσφέρουμε 50 ευρώ στην Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της ΚΟ Αθήνας και 50 ευρώ στις μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ του Πειραιά.

Η σύζυγός σου Γιάννα

Ο γιος σου Μηνάς

  • Στη μνήμη του Αντώνη Αντύπα οι φίλοι και σύντροφοί του Γ. Π. και Θ. Λ. προσφέρουν 100 ευρώ στην Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της ΚΟ Αθήνας.
  • Στη μνήμη του Αντώνη Αντύπα προσφέρω μέσω της Αχτίδας του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της ΚΟΑ 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Σύντροφε Αντώνη, στο συνέδριο της ΟΤΟΕ ήσουν μαζί μας. Συνεχίζουμε.

Αλεξάνδρα.

  • Αντώνη, μας λείπεις ένα χρόνο, σε βρίσκαμε να αγωνίζεσαι σε όλες τις κινητοποιήσεις των τραπεζοϋπαλλήλων και όχι μόνον, για τα δίκαια αιτήματά μας για ένα καλύτερο αύριο για τον εργαζόμενο, με ήθος, αγωνιστικότητα και αγάπη.

Θα σε θυμόμαστε για πάντα και δεν ξεχνάμε τα όσα μας έλεγες.

Σε ευχαριστούμε πολύ!

Στη μνήμη σου προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Τραπέζης Ελλάδος.

Ο συνάδελφός σου

Λουκάς Παν. Καραθάνος

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος και φίλος ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος της Ν/Δ Αχαΐας.

Παναγιώτης Μανίκης
Παναγιώτης Μανίκης
Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Βαρβάρας» 100 ευρώ.

Κ. Π.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ασυμβίβαστος, αγαπητός και πολύ πιστός και γνήσιος κομμουνιστής ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΑΛΙΑΣ.

Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, προσφέρουμε στη μνήμη του 70 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα.

Οι σύντροφοί του Σταμάτης, Δημήτρης, Διονύσης, Γιώργος και Αικατερίνη.

* * *

Φωτ. 2

Την 1η Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΣΙΑΠΗ, γραμματέα της ΚΟΒ «Αγ. Νικόλαου» Ανω Λιοσίων, ο οποίος γεννήθηκε το 1944 στην Κορνοφωλιά Εβρου.

Στη μνήμη του και στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, προέδρου της Επιτροπής Ετεροδημοτών Ηλίας, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 45 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Λιοσίων.

Αντιγόνη Τσιάπη

* * *

Ο Γεώργιος Μπακόπουλος πρόεδρος του Παραρτήματος Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ, πρόσφερε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου, 100 ευρώ στη μνήμη του κουνιάδου του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Δήμου ΡΑΠΤΗ, δικηγόρου από τις Καρούτες Φωκίδας και της κουνιάδας του ΕΥΘΥΜΙΑΣ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΙΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από την Καταβόθρα Λακωνίας και της γυναίκας του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ η ανιψιά τους Διαμάντω Γκίνη πρόσφερε 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Παγκρατίου, για την οικονομική εξόρμηση.

Λευτέρης Παναγιωτακόπουλος
Λευτέρης Παναγιωτακόπουλος
Αντώνης Αντύπας
Αντώνης Αντύπας
Μπάμπης Γιαλιάς
Μπάμπης Γιαλιάς
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Φταίει ο ... κακός καιρός

Σε 8.874 πυρκαγιές κάηκαν 178.000 στρέμματα

Eurokinissi

Στον ...κακό καιρό αποδίδεται από την ηγεσία της Πυροσβεστικής η αύξηση των καμένων εκτάσεων κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Παραπάνω από 178.000 στρέμματα έγιναν στάχτη φέτος σε 8.874 πυρκαγιές, με κύριες αυτές της Χαλκιδικής και της Λακωνίας, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες, οι ισχυροί άνεμοι και οι μικρές σχετικές υγρασίες ήταν οι φετινοί σύμμαχοι της φωτιάς.

Κατά τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου που παρουσιάστηκε χθες από την ηγεσία της Πυροσβεστικής, τονίστηκε πως παρά τις λιγότερες πυρκαγιές (493 λιγότερες σε σχέση με το 2005), οι εκτάσεις που κάηκαν ήταν διπλάσιες (82.379 πέρσι), γεγονός, για τη φυσική και πολιτική ηγεσία, θετικό. «Η φετινή χρονιά ήταν μία χρονιά της οποίας τα αποτελέσματα μπορούν βάσιμα να χαρακτηριστούν ως θετικά», είπε ο αρχηγός του Σώματος, Α. Κόης, ενώ ο υπαρχηγός Γ. Καρδάρας επισήμανε πως «η επιτυχία αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής και αθόρυβης δουλιάς στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε αναδιοργάνωση των δυνάμεων σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις και αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλο το έμψυχο δυναμικό αλλά και άψυχο υλικό που διατίθετο για τον σκοπό αυτό». Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρας, κατά τον χαιρετισμό του, έδωσε τα συγχαρητήριά του και ευχαρίστησε για το «θετικό αποτέλεσμα».

Να σημειωθεί ότι από τις συνολικά 12.765 οργανικές θέσεις της Πυροσβεστικής, οι 3.530 παραμένουν κενές, ενώ μεγάλο βάρος σήκωσαν οι 5.500 εποχικοί πυροσβέστες που εξακολουθούν να παραμένουν συμβασιούχοι.

Οσο για τα στατιστικά, οι εκτάσεις - σε στρέμματα - που κάηκαν μεταξύ άλλων ήταν 57.581 δασικές, 51.989 γεωργικές, 19.869 χορτολιβαδικές, 3.360 καλαμιών - βάλτων και 51 αλσών. Υψηλό παραμένει το ποσοστό των «αγνώστων αιτιών», που ξεπερνά το 88%, ενώ, σύμφωνα με τον Α. Κόη, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και οποιοσδήποτε υπεύθυνος για πυρκαγιές σε παράνομες χωματερές.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΚΗΣ - δΗΜΉΤΡΗΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΚΗΣ - δΗΜΉΤΡΗΣ
φωτ.

Το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή

ΤΑΚΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

γίνεται αύριο, Κυριακή 3 Δεκέμβρη, στις 9 το πρωί, στη Μητρόπολη της Λιβαδειάς.

Η οικογένειά του.

* * *

Αύριο, Κυριακή 3 Δεκέμβρη, στις 11.00 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Μαγγανίτη Ικαρίας θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗ

Η οικογένειά της

  • Στη μνήμη της αγαπημένης μας Αικατερίνης Μανώλη από το Μαγγανίτη προσφέρουμε 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Απευθύνουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της.

Στέφανος - Μαρία

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ
Για τις προσφορές στη «Μνήμη Αγωνιστών»

Παρακαλούνται οι σύντροφοι και φίλοι, οι αναγνώστες της εφημερίδας μας, στις προσφορές που στέλνουν για δημοσίευση στη στήλη «Μνήμες Αγωνιστών», τα κείμενα να είναι το δυνατόν συντομότατα και το πολύ μέχρι δύο φωτογραφίες κάθε φορά. Αυτό είναι αναγκαίο για την έγκαιρη και στο χρόνο που ζητούν οι ενδιαφερόμενοι - όσο αυτό είναι μπορετό - δημοσίευση των προσφορών. Η εφημερίδα, λόγω χώρου, δεν μπορεί να δημοσιεύει μεγάλα κείμενα, τα οποία πολλές φορές συνοδεύονται και με πολλές φωτογραφίες αγωνιστών για την ίδια δημοσίευση.

Εκδήλωση τιμής της ΠΕΑΦΕ

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ(ΠΕΑΦΕ) προσκαλεί σε εκδήλωση τιμής για τους αγωνιστές Επονίτες, επίτιμα μέλη της ΠΕΑΦΕ: Νίκο Καραντηνό, Μαρία Ράπτη, Δημήτριο Σέρβο και Σπύρο Σταματάτο, που θα γίνει το Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006 και ώρα 6 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ(Ακαδημίας 20).

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Αύριο Κυριακή 3/12/2006 πραγματοποιούνται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-- Ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, παράρτημα Ηλιούπολης, διοργανώνει εκδήλωση τιμής στα 60χρονα του ΔΣΕ, ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη.

-- Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Τρίπολης διοργανώνει, στο μνημείο του Αϊ-Νικόλα (Στρατώνες), ώρα 11.30 π.μ., εκδήλωση τιμής για τα 62 χρόνια από την απελευθέρωση της Τρίπολης από τον ΕΛΑΣ και μνημόσυνο για τους 350 Ελληνες πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους στην περίοδο της κατοχής. Καλούνται οι αγωνιστές και οι φίλοι της ΕΑ και του ΔΣΕ να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

-- Τέλος, η διοικούσα επιτροπή του Παραρτήματος Βορειοδυτικών προαστίων του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, τη Δευτέρα 4/12/2006 και ώρα 6.30 μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας (σταθμός ΗΣΑΠ), πραγματοποιεί τη χρονιάτικη γενική συνέλευσή του. Απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των Απογόνων και Φίλων της Αντίστασης και της νεολαίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ