ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής και ανάδειξης της προσφοράς του ΔΣΕ

Μια τρίχρονη εποποιία, που αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Ενας αγώνας αντιιμπεριαλιστικός και διεθνιστικός, απαράμιλλου ηρωισμού, με διδάγματα ανεξίτηλα στο χρόνο, να εμπνέουν και να προσανατολίζουν την πάλη της εργατικής τάξης σήμερα και αύριο, ως τη δικαίωσή της. Τέτοιος ήταν ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Και ως τέτοιος βάλλεται με μένος από όσους έχουν κάθε συμφέρον να ξεθωριάσουν τα μηνύματά του.

Οσοι έζησαν, από τη θέση του μαχητή του ΔΣΕ, την τρίχρονη πορεία του και παραμένουν πιστοί στα ιδανικά και οράματά του, αναγνωρίζουν την αξία κάθε πρωτοβουλίας που στοχεύει στο να αναδείξει την προσφορά του. Μαχητής του ΔΣΕ, από την αρχή του ως το τέλος, ο 92χρονος σήμερα Νίκος Καραθάνος, μαχητής του ΚΚΕ από το 1932 ως σήμερα, αταλάντευτος, ακλόνητος επιμένει πως γι' αυτό το λόγο η εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, την Κυριακή 10/12, στις 12 το μεσημέρι, στον Περισσό, συνιστά μια σπουδαία πρωτοβουλία. Περισσότερο από την απόδοση τιμής σε όσους συμμετείχαν με την όποια ιδιότητα στον αγώνα του ΔΣΕ, παρά τις αντιξοότητες και τις τεράστιες δυσκολίες, στη διάρκειά του και μετά την ήττα, σήμερα προέχει η υπεράσπιση του ΔΣΕ από την κατασυκοφάντηση που υφίσταται, η ανάδειξη των πέρα για πέρα δίκαιων επιδιώξεών του. Προέχει το να μάθουν οι νεότεροι την αλήθεια από τη σκοπιά της εργατικής τάξης, να διατηρηθούν ζωντανά στη συλλογική μνήμη τα μηνύματά του και να μεταλαμπαδεύονται στις γενιές που έρχονται.

Αυτή ακριβώς τη διάσταση σημειώνει στην πρόσκλησή της προς τους εν ζωή μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ, αλλά και τις οικογένειες όσων έδωσαν τη ζωή τους στις μάχες τους, η ΚΕ του ΚΚΕ. «Στο πρόσωπό σας - υπογραμμίζει - θέλει να αναδείξει την ένδοξη και ηρωική αυτή σελίδα της ιστορίας του Κόμματός μας, το μεγαλείο και την προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων μαχητών του ΔΣΕ, στον αγώνα για μια λαοκρατούμενη και σοσιαλιστική Ελλάδα».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στο πλαίσιό της θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό και άλλα ντοκουμέντα της περιόδου, όπως και σύγχρονες φωτογραφίες από τον Γράμμο, που απεικονίζουν «αποτυπώματα» της πορείας και δράσης του ΔΣΕ, καθώς και τμήματα του πολεμικού εξοπλισμού των μαχητών που βρέθηκαν και περισυνελέγησαν από τα πεδία όπου διεξήχθησαν οι μάχες. Ακόμα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε ειδικά γι' αυτήν την εκδήλωση, το οποίο θα περιέχει και αποσπάσματα κινηματογράφησης και εικόνων εκείνης της ιστορικής περιόδου από τη ζωή και τη δράση του ΔΣΕ, που προβάλλονται για πρώτη φορά.

Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνεται με προσκλήσεις, που διατίθενται στις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις.

Στις κάλπες σήμερα οι μηχανικοί

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα από τις 8 π.μ. ως τις 7 μ.μ. οι 100.000 μηχανικοί της χώρας για την ανάδειξη νέων οργάνων Διοίκησης στο ΤΕΕ και στα 17 Περιφερειακά του Τμήματα.

Οπως αναφέρει στη Διακήρυξή της η «Πανεπιστημονική» Μηχανικών, η «πολύχρωμη» ηγεσία του ΤΕΕ τα προηγούμενα χρόνια όχι απλώς αποδέχτηκε, αλλά προώθησε ενεργά την κυβερνητική επίθεση σε βάρος των μηχανικών. Ομόφωνα στήριξε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, τις κατευθύνσεις για «απελευθέρωση» της Ενέργειας και των Τηλεπικοινωνιών, τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τα δημόσια έργα. Ευρύτατη είναι η συμφωνία των άλλων παρατάξεων για τη μετατροπή του ΤΕΕ σε εξεταστικό κέντρο συνεχούς αξιολόγησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η δράση και η στάση της «Πανεπιστημονικής» - επισημαίνει - είναι το δικό μας «διαπιστευτήριο» με το οποίο ζητάμε την ψήφο σου. Δεν είναι απλώς μια ψήφος διαμαρτυρίας. Είναι ψήφος αντίστασης. Ψήφος αντεπίθεσης για όσα μας ανήκουν. Δεν παζαρεύουμε τίποτε. Διεκδικούμε να ζούμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες κι όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Σημειώνουμε ότι οι εκλογές στην περιοχή της Αθήνας θα γίνουν σε 60 εκλογικά τμήματα στο ΕΜΠ (Πατησίων), στη Θεσσαλονίκη σε σε 20 τμήματα στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ και σε άλλα 79 τμήματα στις πρωτεύουσες των νομών και άλλες πόλεις της χώρας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι μηχανικοί μπορούν να επικοινωνούν σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας με την «Πανεπιστημονική» στα τηλέφωνα: 6972602398, 6977806266 και 6974900681.

Περιοδεία στο «Ασκληπιείο» Βούλας

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο «Ασκληπιείο» αύριο Δευτέρα στις 9 π.μ.

Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το εξής:

-- 09.00 Συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

-- 09.30 Συνάντηση με τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων

-- 10.30 Ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ