Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9641

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Η ώρα
της
πείνας

Associated Press

Στο βωμό των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων, πάνω από 12 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ παραμένουν «τροφικά ανασφαλή», σύμφωνα με την επίσημη ορολογία - πράγμα που σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά στην εξασφάλιση τροφής καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο το υπουργείο Γεωργίας της χώρας. Το ποσοστό αυτό αφορά τουλάχιστον 35 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες. Επίσης άλλο ενδεικτικό στοιχείο της φτώχειας που συνυπάρχει με τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων είναι το γεγονός πως εκτιμάται ότι 5.000 ιδιοκτησίες κατάσχονται κάθε μέρα που περνά.


ΣΕΛ.  24


ΔΣΕ
Η Σχολή Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου

Τιμώντας τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) συνεχίζουμε σήμερα τα ειδικά αφιερώματα. Τα σημερινά κείμενα αφορούν στην ίδρυση και τη δράση της Σχολής Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου (ΣΑΓΑ).


ΣΕΛ.  11  -  14
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σε έξαρση η βία

Η εμπορευματοποίηση του αθλήματος οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, κάτι που σημαίνει την απομάκρυνση του κόσμου από τα γήπεδα.


ΣΕΛ.  15
ΔΙΗΓΗΜΑ
«Ακλόνητοι», «Να περιμένεις»

«Ξεκινήσαμε απ' τη βάση μας. Βόιο-Γράμμο-Σμόλικα την 1η Απρίλη 1949. Εχουμε αέρα μαΐστρο-τραμουντάνα. Βάλαμε πλώρη για την Αθήνα. Το καράβι το λένε "Γράμμος"». Δύο διηγήματα των Α. Λοΐζου και Κ. Πουρναρά (Μπόση).


ΣΕΛ.  8
Μπαλορομπότ

Μια από τις λύσεις που μπορεί να δοθεί για να κατασκευαστεί ένα ψηλόλιγνο ευκίνητο ρομπότ είναι η κίνηση με τη βοήθεια μιας μοναδικής μεταλλικής σφαίρας σε ρόλο ρόδας, που μπορεί να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ