ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Το πρωί της Κυριακής, 6 Ιούλη, στο χωριό Καρίτσα Ιωαννίνων, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΩΤΟΥ.Μαχητής του ΔΣΕ στα 17 του χρόνια, πιάστηκε τραυματίας στο Γράμμο από τμήμα του κυβερνητικού στρατού. Τον μετέφεραν στα Γιάννενα στο στρατόπεδο του ΦΙΞ. Πέρασε από Εκτακτο Στρατοδικείο και επειδή δεν αρνήθηκε τις προοδευτικές ιδέες του, καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο.

Πέθανε στα 65 χρόνια του στις 3 Ιούνη 1997.

Θα σε θυμούμαστε για πάντα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε.

Στη μνήμη του Θ. Ζώτου, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", τον καθημερινό του σύντροφο.

Τα αδέρφια του Κώστας και Μαρουσώ Ζώτου

* * *

λ9

Την 1η Αυγούστου, συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΟΥΤΖΙΚΩΣΤΑ, από το χωριό Τρικουκιά Γρεβενών. Στη διάρκεια του Εμφύλιου πέρασε πολλές ταλαιπωρίες, γιατί ο άντρας της και ο γιος της Βασίλης, αγωνιστές και οι δύο, πέρασαν από στρατοδικείο για τη δράση τους και καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλακή. Διώχτηκαν και πάλι στη διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών. Ολες αυτές οι διώξεις είχαν σαν αποτέλεσμα να κλονιστεί σοβαρά η υγεία της Αναστασίας και να υποφέρει 20 ολόκληρα χρόνια.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ο σύζυγός της Δημήτρης Γκουτζικώστας και τα παιδιά της

* * *

λ9

Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΡΙΛΟΓΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1920 στο χωριό Δημαριό Αρτας. Στην Κατοχή, πολύ νωρίς πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, όπως και όλη η οικογένειά του. Ο αδερφός του Βάγιας Χαριλόγης ήταν καπετάνιος με το ψευδώνυμο Ηρακλειώτης.

Πέθανε στις 8 Μάρτη 1987 και ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Στη μνήμη του, τα μέλη της ΚΟΒ "Αγ. Σπυρίδωνα" πρόσφεραν στη ΝΕ Αρτας 2.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΟΡΕΣΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, γεν. γραμματέα του Συνδέσμου Βαρέως Αναπήρων, ο οποίος από την ίδρυση του Συνδέσμου αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του για τα συμφέροντα των αναπήρων, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Βάσος Ζαλούμης

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

λ9

Την Κυριακή, 6 Ιούλη, στις 11.00 π.μ. στην εκκλησία του Λαζάρου στο Α Νεκροταφείο, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του παλαίμαχου αγωνιστή, δημοσιογράφου και στελέχους του ΚΚΕ

ΣΥΜΕΩΝ (Μάκη) ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ

Η οικογένειά του



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ