ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Ιούλη 1997
Σελ. /50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική διαδρομή 30 χρόνων

Μουσική διαδρομή 30 χρόνων

Τις σημαντικότερες στιγμές από την καλλιτεχνική πορεία του Γιώργου Νταλάρα, περιλαμβάνει το αφιέρωμα στον καλλιτέχνη, που έχει τίτλο "Μια συναρπαστική μουσική διαδρομή". Ενα ωριαίο πρόγραμμα, που προσπαθεί να χωρέσει την καριέρα τριάντα χρόνων στο ελληνικό τραγούδι. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ο Γιώργος Νταλάρας, έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από μεγάλες περιοδείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς μουσικούς χώρους της Ευρώπης και της Αμερικής. Το αφιέρωμα παρουσιάζει αποσπάσματα από αυτές τις εμφανίσεις και συναυλίες του. Σκηνοθέτης της εκπομπής, είναι ο Γιάννης Διαμαντόπουλος. (Κυριακή MEGA 23.00)

Σεφέρης και Μίκης

Αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Γιώργο Σεφέρη, είναι η συναυλία που διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και θα μεταδοθεί από το πρώτο κρατικό κανάλι. Ερμηνεύονται τα έργα "Επιφάνεια Αβέρωφ" και "Μυθιστόρημα" σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη και το "Πνευματικό εμβατήριο" σε ποίηση Αγγελου Σικελιανού. Σολίστ είναι η Μαρία Φαραντούρη, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Ανδρέας Κουλουμπής. Συμμετέχει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η χορωδία της ΕΡΤ και η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής. Η διεύθυνση της χορωδίας είναι του Αντώνη Κοντογεωργίου, η μουσική διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, η σκηνοθεσία του Κώστα Ζωγόπουλου και η καλλιτεχνική διεύθυνση του Ηλία Ανδριόπουλου. (Παρασκευή ΕΤ - 1 22.00)

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στο θερινό Θέατρο Παπάγου το "Συγγνώμη κύριε Σαίξπηρ", καινούρια δουλιά βασισμένη στο "Ημέρωμα της Στρίγκλας" του Σαίξπηρ. Με αφορμή αυτή την παράσταση η εκπομπή "Μεγάλες παραστάσεις", παρουσιάζουν σε πρώτη μετάδοση, το έργο "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", μια άλλη δουλιά του διακεκριμένου χορογράφου, εμπνευσμένη και αυτή από έργο του Σαίξπηρ. Ο "Ρωμαίος και η Ιουλιέτα" ανέβηκε για πρώτη φορά την άνοιξη του 1996, στο χώρο του παλαιού εργοστασίου της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο. Τον ρόλο του Ρωμαίου ερμηνεύει ο Μιχάλης Ναλμπάντης και της Ιουλιέτας η Λίλα Ζαφειροπούλου. Στο ρόλο της Μοίρας είναι η πρώτη χορεύτρια της Λυρικής η Κατερίνα Δήμα. Η μουσική είναι των Πορκόφιεφ και Μπερλιόζ. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μανώλη Παντελιδάκη και η σκηνοθεσία του Σταμάτη Κ. Χονδρογιάννη. (Δευτέρα ΕΤ - 1 22.00)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ