ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Ιούλη 1997
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Γονυπετείς" και άσχετοι

"Μας λένε" (δηλαδή μας έλεγε ο ΑΝΤΕΝΝΑ και οι "41 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι 63 βουλευτές της ΝΔ"): "Εξοντωτικό το πρόστιμο, επιχείρηση φίμωσης του σταθμού". Ο Τέρενς Κουίκ, με δακρύβρεχτο ύφος από τη "σκηνή" των ειδήσεων, προσπαθούσε να μας πείσει ότι πρόκειται για "επιχείρηση λογοκρισίας κατά του ΑΝΤΕΝΝΑ".

Ολοι σχεδόν - δυστυχώς - οι "41 του ΠΑΣΟΚ και οι 63 της ΝΔ", βγήκαν και μίλησαν απλώς και μόνο για ν' ατενίσουν το εαυτό τους μπροστά στις κάμερες. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να ψελλίσουν ορισμένες "κορόνες" υπέρ του ΑΝΤΕΝΝΑ, αποδεικνύοντας ουσιαστικά, ότι είναι άσχετοι με τη λειτουργία του ΕΣΡ, άσχετοι με τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν, άσχετοι με τους κανόνες δεοντολογίας, άσχετοι με το Σύνταγμα, άσχετοι δηλαδή με τους νόμους που διέπουν το κράτος μας. Πρόσωπα που δεν τα είχε δει η "σκιά" της κάμερας, επιτέλους (! ) ήρθαν στη δημοσιότητα. Από τη μια έβγαιναν στην οθόνη, από την άλλη εξαγόραζαν τις μελλοντικές "δάφνες" της προβολής τους από το κανάλι.

Σε μια επιχείρηση, λοιπόν, "στάχτης στα μάτια" επιδίδεται το κανάλι του κ. Κυριακού και οι κομπάρσοι... χειροκροτητές του. Μάλιστα, ένας από αυτούς - βουλευτής της ΝΔ από τη Δράμα - για να "υποκλιθεί" ακόμη περισσότερο, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποια προβολή, έφθασε στο σημείο όχι μόνο να ζητήσει την παραίτηση του ΕΣΡ, αλλά - θου, κύριε... - να προτείνει να "ελεήσουν" οι βουλευτές τον ιδιοκτήτη του σταθμού, πληρώνοντας το πρόστιμο από τα χρήματα της βουλευτικής τους αποζημίωσης. Αυτά και άλλα πολλά, που μπορεί να φαντάζουν φαιδρά, αλλά στην ουσία αποδεικνύουν τη χωρίς "τίμημα" και δίχως αξιοπρέπεια, σχέση εξάρτησης και αλληλοσύνδεσης πολιτικής και ΜΜΕ, διαδραματίστηκαν αυτές τις μέρες. Σχέση πολύπλευρης υποταγής και "γονυκλισίας", προκειμένου να "βολευτούν" ορισμένοι στην άκρη ενός πλάνου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας συγκεκριμένης "διαπλεκόμενης" πολιτικής.

Τι δεν άκουσαν τα ώτα των πολιτών αυτές τις ημέρες και τι δεν είδαν τα μάτια τους. Κάρτες και καρτούλες, που "φίμωναν" τον πραγματικό λόγο για τον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο και η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του ΑΝΤΕΝΝΑ. Εγινε προσπάθεια παραπλάνησης του κοινού για το αιτιολογικό και το σκεπτικό με το οποίο "τιμωρήθηκε" ο ΑΝΤΕΝΝΑ. "Μας είπαν", λοιπόν, πως το... "εξοντωτικό" πρόστιμο μπήκε γιατί ο ΑΝΤΕΝΝΑ δεν παρουσίασε το σκεπτικό της απόφασης του ΕΣΡ (! ). Και πώς να το παρουσιάσει αφού δεν το είχε λάβει;

Ας δούμε όμως τώρα τι ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ.Γιατί, όλα όσα δε μας είπαν ήταν ακριβώς το σκεπτικό της απόφασης του ΕΣΡ, για "πληθώρα" και "σωρεία" παραβιάσεων: Παραβιάσεις του Συντάγματος, διεθνών συμβάσεων, του νόμου της χώρας μας, των κωδίκων δεοντολογίας (που ας μάθουν επιτέλους οι εκπρόσωποι της πολιτείας που παρέλασαν από το κανάλι, ότι υπάρχουν), διατάξεις για την προστασία ανηλίκων.

ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ,λοιπόν, ότι η συγκεκριμένη εκπομπή:

  • Φιλοξένησε συνέντευξη ανηλίκου, χωρίς συναίνεση των γονέων της.
  • Παρουσιάστηκε ο πατέρας χωρίς να προκύπτει αμφιβολία ως προς την ταυτότητα του προσώπου και διατυπώθηκαν προσβλητικές φράσεις, όπως "ακαταλόγιστος", "καθυστερημένος".
  • Παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου.
  • Παρουσιάστηκαν εικόνες από την οικία της οικογένειας, πάρθηκαν συνεντεύξεις και ακολούθησαν ιδιαίτερα προσβλητικά και περιφρονητικά, για όλα τα μέλη της οικογένειας, σχόλια και ιδίως για την κόρη.
  • Οι τηλεπαρουσιαστές εμφανίστηκαν ν' αναλαμβάνουν ρόλους και ευθύνες κοινωνικού τιμωρού και τιμητή υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη.

Τέλος, ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ότι "οδήγησαν την οικογένεια στην κοινωνική απομόνωση, ενθαρρύνοντας τον εξευτελισμό της, με δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος της, που βασίζονται στην ασθένεια - την ψυχική αναπηρία των μελών της".

Κούλα ΑΝΤΩΝΙΟΥ

06.00-08.00 ΕΝ ΟΨΕΙ ... των γεγονότων και των εξελίξεων μιας μέρας πο

06.00-08.00 ΕΝ ΟΨΕΙ... των γεγονότων και των εξελίξεων μιας μέρας που ξεκινάει και πρέπει να ξέρετε τι σας περιμένει. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ και η ανασκόπηση του πρωινού Τύπου, με τη "σφραγίδα" του "902 Αριστερά στα FM". Επιμέλεια - παρουσίαση Γιάννης Χατζηγεωργίου.

08.00-10.00 ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ Οι ειδήσεις και οι εξελίξεις γίνονται η αιτία για ρεπορτάζ, σχόλια και συζήτηση. Επιμέλεια - Παρουσίαση Δάνης Παπαβασιλείου. 10.00-11.00 ΕΝΤΕΧΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

11.00-12.00 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΜΑΣ

12.00-13.00 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

13.00-14.00 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Μια εκπομπή, που ενημερώνει για τις διεθνείς εξελίξεις και τα εξωτερικά μας θέματα. Επιμέλεια - παρουσίαση Αννα Μπαλλή.

14.00-16.00 ΜΕ ΑΠΟΨΗ Η διαδρομή του "902" στα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, με τους ρεπόρτερ και τους ανταποκριτές του σταθμού μας. Επιμέλεια - παρουσίαση Μάρω Φωτάκη.

16.00-17.00 ΣΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ Μουσική και τραγούδια απ' τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Με τον Δ. Κουτζανίδη.

17.00-18.00 ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Ελληνικοί μουσικοί δρόμοι που άγγιξαν τις ψυχές μας. Με τον Γιάννη Σταύρου.

18.00-19.00 ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΕΙΣ Η κλασική μουσική στον "902" από την Αντέλα Μέρμηγκα.

19.00-20.00 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ Οι μελωδίες μιας εποχής από το παρελθόν. Επιμέλεια - Παρουσίαση Κούλα Καραμηνά.

20.00-20.30 ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8

20.30-22.00 ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ Η ζωή και το έργο δημιουργών και ερμηνευτών που σφραγίζουν την ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή. Επιμέλεια - παρουσίαση Κική Τσαμπή.

22.00-23.00 ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΙ ΝΤΑΛΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΑ ΜΕΡΑΚΙΑ Μια περιπλάνηση στα σοκάκια του ρεμπέτικου, αναζητώντας τους δεσμούς του χθες με το αύριο. Με τον Χρήστο Σκαρόπουλο.

23.00-24.00 Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝ' Ο ΓΙΑΛΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ Η κοινωνική λειτουργία του λαϊκού τραγουδιού. Το ζήτημα: ή εμείς τα κάνουμε σωστά ή κάποιοι μας τα λένε λάθος! Επιμέλεια - παρουσίαση Ακης Ρούσος.

24.00-01.00 ALTER EGO Αναζητήσεις στον χώρο της JAZZ. Επιμέλεια Δ. Καλαφατιάδης.

01.00-02.00 60's - 70's PL Δύο δεκαετίες ROCK. Επιλογές που χαρακτήρισαν την πορεία μιας μουσικής σκηνής από την εμφάνισή της, μέχρι τις παρυφές της αναπόφευκτης παρακμής της. Επιμέλεια Δημήτρης Κουτζανίδης.

02.00-03.00 ΣΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ Μουσική και τραγούδια απ' τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Με τον Δ. Κουτζανίδη.

03.00-04.00 AMERICA LATINA Μελωδίες και... ρυθμοί της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και των νησιών της θάλασσας της Καραϊβικής. Επιμέλεια Δ. Κουτζανίδης.

04.00-06.00 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ 902

Τα θρίλερ σώζουν τη βραδιά

Ο Ιούλης προχωρά με βήματα καυτά και βιαστικά. Δεκαπέντε έχει κιόλας. Η Αθήνα αδειάζει σιγά αλλά συστηματικά και φαίνεται πιο όμορφη από ποτέ. Μια ταινία θέλουμε να δούμε σήμερα, μια ταινία που να μας πάρει λίγο το μυαλό, να μας ξεκουράσει και γιατί όχι να μας συναρπάσει. Ας δούμε τι έχει το πρόγραμμα.

Από την ΕΤ3 στις 22.30 "Μια ξένη ανάμεσά μας" του Σίντνεϊ Λιούμετ. Μια γυναίκα αστυνομικός μεταμφιέζεται σε μέλος μιας ιδιαίτερης κοινότητας της Νέας Υόρκης, εισέρχεται στα άδυτά της και προσπαθεί να διαλευκάνει ένα φόνο. Με τη Μέλανι Γκρίφιθ.

Από την ΕΤ2 στις 23.30 "Σάνσετ Γκρίλ" του Κέβιν Κόνορ.

Ενας νεαρός Μεξικάνος καταφέρνει να ταχυδρομήσει ένα φάκελο με διεύθυνση στο Σάνσετ Γκριλ, ένα καφέ του Λος Αντζελες, λίγο πριν δολοφονηθεί με άγριο τρόπο στους δρόμους της Τιχουάνα. Ο παραλήπτης που είναι ο πρώην σύζυγος της ιδιοκτήτριας του καφέ, δε δίνει στην αρχή την απαιτούμενη σημασία στο περιεχόμενο του γράμματος. Μια μέρα όμως, η γυναίκα του θα δολοφονηθεί με τον ίδιο άγριο τρόπο και εκείνος θα ξαναδιαβάσει το γράμμα προσεκτικά και θα επιχειρήσει να ανακαλύψει και να συλλάβει το δολοφόνο. Με τον Κέβιν Κόνορ.

Από το MEGA στις 23.00 "Πέφεκτ" του Τζέιμς Μάριτζες.

Παίζουν οι: Τζον Τραβόλτα, Τζέμι Λι Κέρτι.

Η Μέλανι Γκρίφιθ πρωταγωνιστεί στην ταινία "Μια ξένη ανάμεσά μας". (ΕΤ

Η Μέλανι Γκρίφιθ πρωταγωνιστεί στην ταινία "Μια ξένη ανάμεσά μας" (ΕΤ3 22.30)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ