ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από παλιότερη σύνοδο της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ
Αύριο η ΚΕ στο φόντο της Μαδρίτης

Αρχίζει αύριο τις εργασίες της η διήμερη σύνοδος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ - στο φόντο των συζητήσεων που έχει προκαλέσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο η Συμφωνία της Μαδρίτης - με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το περίφημο πρόγραμμα "Καποδίστριας" που προωθεί η κυβέρνηση και την πορεία του κόμματος προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ηδη στην εισήγηση του ΕΓ, που δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι σαφής η επιχείρηση μετατροπής των δημοτικών εκλογών σε πεδίο προλείανσης του εδάφους για γενικότερες ΣΥΝαινέσεις.

Πάντως η συνεδρίαση του οργάνου, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει αφορμή για νέο γύρο τοποθετήσεων γύρω από την κυβερνητική τακτική στην εξωτερική πολιτική και ειδικότερα στα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Αλλωστε, όπως διαμήνυαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Κ. Σημίτης κατά την ομιλία του θα απαντήσει και σε αυτό το ζήτημα, αφού η ομιλία του θα έχει "ευρύτερο πολιτικό χαρακτήρα".

Εκείνο, ωστόσο, που δηλωνόταν ως πρόθεση από όλες τις εσωκομματικές πλευρές, χτες, ήταν η διάθεση να κρατηθούν "χαμηλά" οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Από πλευράς "22", ήδη, έχει διαφανεί η πρόθεση της μη ευθείας σύγκρουσης με την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία από τη δική της πλευρά έκανε σαφή επίδειξη δύναμης και στο Υπουργικό Συμβούλιο και στο ΕΓ του κόμματος. Κάτι που ο συσχετισμός στην ΚΕ της επιτρέπει να επαναλάβει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ