ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Ιούλη 1997
Σελ. /46
ΚΕΝΗ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Αύριο, 21 Ιούλη, συμπληρώνονται 28 χρόνια, από τότε που έφυγε για πάντα ο αγαπημένος μου σύντροφος στη ζωή και στους αγώνες ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΤΟΥΖΑΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 25.000 δρχ. στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, που μέσα από τις γραμμές του, ως στέλεχός του, πρόσφερε τον καλύτερο εαυτό του ως την τελευταία του πνοή, πιστός και αφοσιωμένος στα ιδανικά του, και 25.000 δρχ. στην εφημερίδα μας, το "Ριζοσπάστη".

Φρόσω Κωτούζα

* * *

Οι αντιστασιακοί Πέτρος και Νίκος Αδάμ πρόσφεραν 20.000 δρχ. στο Παράρτημα Αμπελοκήπων - Ελληνορώσων της ΠΕΑΕΑ και 20.000 δρχ. στο Παράρτημα Ζωγράφου, στη μνήμη: Του ΕΠΟΝίτη ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Διγενή Ακρίτα) από τη Θήβα, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο. Καθώς και στη μνήμη του ΣΩΤΗΡΗ ΑΔΑΜ, γεωπόνου και των 100 άλλων πατριωτών που εκτελέστηκαν ομαδικά στις 6 Ιούνη 1944 από τους γερμανοναζήδες στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

* * *

λ9

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗ,το γένος Τσακαρλή, που πέθανε πριν από 40 μέρες, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και έμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της πρόσφεραν: Ο γιος της Κώστας Καβαρατζής, ο οποίος ζει στο Τορόντο του Καναδά και επισκέφτηκε την Καρυά Ελασσόνας, 100 δολάρια και ο Χαρίλαος Παναγιωτίδης από την ΚΟ "Νίκος Μπελογιάννης" του Τορόντο, άλλα 100 δολάρια, μέσω της ΚΟ Λάρισας.

* * *

Στις 22 Ιούλη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΡΑΠΤΗ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του πρόσφερε 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Ο Η. Δ. πρόσφερε στο ΚΚΕ 30.000 δρχ.

λ9

Στις 9 Ιούνη 1997 έφυγε για πάντα από τη ζωή, στα 55 της χρόνια, η αγωνίστρια ΒΑΣΩ ΑΡΜΠΙΛΙΑ,μέλος του ΚΚΕ.

Σαράντα μέρες χωρίς την αγαπημένη μας Βάσω Αρμπιλιά. Θα σε θυμούμαστε για πάντα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πάνω Ζωγράφου.

Οικογένεια Ντάλιου Κομνά

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΑΤΡΑ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε από κοντά μας στις 6 Δεκέμβρη 1995, οι Τασούλα Παραθυρά και Νίκη Ρούτση πρόσφεραν 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Πολύγυρου Χαλκιδικής, της οποίας ήταν μέλος ως το τέλος της ζωής του.

* * *

λ18

Στις 22 Ιούλη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΥΚΙΔΗ.Στις 7 Αυγούστου συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο της ΚΥΠΑΡΙΣΕΝΙΑΣ ΛΥΚΙΔΟΥ.

Στη μνήμη τους, η Χρυσούλα και ο Κυριάκος Τηλεντζίδης και η Κούλα Γλερίδου πρόσφεραν από 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λ9

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΥΚΑΚΑΡΟΣ,οπαδός του ΚΚΕ ως την τελευταία πνοή του, έφυγε για πάντα από κοντά μας άδικα σε τροχαίο δυστύχημα, στις 26 Ιούλη 1996. Ηταν υπόδειγμα οικογενειάρχη. Οσοι τον γνώρισαν, θα θυμούνται για πάντα την αξέχαστη μορφή του "παππού Αντώνη".

Αιώνια η μνήμη του.

Αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στον καθημερινό του σύντροφο, το "Ριζοσπάστη".

Τα παιδιά του Γιάννης - Ευαγγελία Ζούμπα και τα εγγόνια του

* * *

λ9

Στις 26 Ιούνη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΑΘΑΡΗ,μέλους του ΚΚΕ και μαχητή του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ταμάρα, τα παιδιά του Γαλήνη, Στέλλα, Σάββας, Γιώργος και τα εγγόνια του προσφέρουν 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Συκεών.

* * *

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ, ο σύζυγός της Χαράλαμπος Καλαμπόκας - αντιστασιακός, προσφέρει στη ΝΕ Ιωαννίνων 10.000 δρχ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Συμπληρώνονται μαύροι και πικροί 6 μήνες από τότε που έφυγες από κοντά μου, αγαπημένε μου Θόδωρε. Σαράντα χρόνια μαζί στη ζωή και στον αγώνα. Η μνήμη σου μένει ζωντανή και με συντροφεύει.

Η ζωή σου ολόκληρη ήταν προσφορά και θυσία για τα ιερότερα ιδανικά, που από νέος ασπάστηκες και με αυτά πέθανες, χωρίς υποχώρηση στις διώξεις. Επί 11 χρόνια, χωρίς διακοπή, εξορία... Διώξιμο από τη θέση σου. Ο Θόδωρος ήταν υπάλληλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οταν τον διώξανε, είχε το βαθμό τμηματάρχη Α τάξεως, και δίπλωμα Νομικής.

Στέλεχος του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης, επί 65 χρόνια μέλος του Κόμματος.

Στη μνήμη σου, προσφέρω 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. για το Συνέδριο της ΚΝΕ.

Η συντρόφισσά σου Σταυρούλα Παπαϊωάννου

* * *

Τιμώντας τη μνήμη των συμπατριωτών μου Πραβινών, πρωτοπόρων καπνεργατών κομμουνιστών της δεκαετίας 1920 - '30, που πλαισίωσαν το ΚΚΕ στα πρώτα του βήματα και αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του κομμουνισμού κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας στα καπνομάγαζα. Με τη φυματίωση και την ελονοσία, τη φρίκη των συνεπειών της μικρασιατικής καταστροφής, τη βία της εξουσίας, το Ιδιώνυμο του Βενιζέλου, το όργιο του πάγου και του ρετσινόλαδου του Μανιαδάκη, τις μακρόχρονες εξορίες στα ξερονήσια, προσφέρω στο ΚΚΕ - που ανέδειξε τους παραπάνω σε σωστούς και συνεπείς αγωνιστές, 50.000 δρχ. για τις ανάγκες της ανεκτίμητης ελπιδοφόρας δράσης του κατά του καπιταλισμού.

Α. Γ.

* * *

λ9

Ενας χρόνος πέρασε από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΝΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ,το γένος Χρυσανθοπούλου.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Αχαϊας και 25.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η οικογένειά της και ο αδελφός της Τάκης

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΙΚΟΥ,μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο και ΑΝΕΣΤΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ,που πέθανε στην εξορία, οι Αντώνης και Λευτέρης Αντωνιάδης από την Απηδεώνα Αχαϊας πρόσφεραν 2.000 δρχ. στο"Ριζοσπάστη" και 3.000 δρχ. στο Παράρτημα Κάτω Αχαγιάς της ΠΕΑΕΑ.* * *

λ9

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΗΛΙΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και για την ονομαστική του γιορτή, προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη", 15.000 δρχ.

Παναγιώτα και Μαρία Μαυρογιάννη

* * *

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΠΥΡΑΤΟΥ,ο αδελφός του Παναγιώτης πρόσφερε 2.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στο κόμμα που τον ανέδειξε σε στέλεχός του και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

* * *

Στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από την Ικαρία, ο Ερμόλαος Ανδρεάδης πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εύδηλου Ικαρίας.

* * *

Στη μνήμη του ΠΙΕΡΟΥ ΑΤΣΑΒΕ,που σκοτώθηκε τον Ιούλη του 1949 στον Ταϋγετο, η κόρη του Δήμητρα και ο γαμπρός του Γιώργος Γαρυφαλάκης προσφέρουν στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

* * *

λ9

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας στα 66 χρόνια της η αγαπημένη μας αδερφή ΒΑΣΙΛΙΚΗ Πάντζιου - ΣΠΑΝΕΛΗ,αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ. Εζησε πολλά χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στις ανατολικές χώρες και πέθανε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Γαλατσίου.

Σωκράτης, Κώστας και Γιώργος Πάντζιος

* * *

λ9

Στις 29 Μάη 1997, πέθανε σε ηλικία 86 χρόνων ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΟΒΑΣ,μέλος της ΚΟΒ Μύτικα Πρέβεζας.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του πρόσφερε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λ9

Ο ΠΑΝΟΣ ΒΑΣΙΟΣ,που πέθανε στις 8 Ιούνη 1997, ήταν μέλος της Νομ. Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ και δραστήριο στέλεχος του κινήματος στο Νομό Πρέβεζας.

Στη μνήμη του, ο συγχωριανός του Δημήτριος Δήμου πρόσφερε στο ΚΚΕ 50.000 δρχ.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

λ9

Σήμερα Κυριακή 27.7.1997 τελούμε χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή

ΓΙΩΡΓΟΥ Λ. ΣΕΡΒΕΤΑ

στο ΠΕΤΑ Αρτας στις 9.30 π.μ.

Η σύζυγος Ευθαλία.

Τα παιδιά, τα εγγόνια, οι λοιποί συγγενείς και σύντροφοί του.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο "Ριζοσπάστη" 15.000 δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ