ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Γενάρη 1996
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ
Ο ΠΑΟΚ εκπέμπει SOS

Αντιμετωπίζει το φάσμα του υποβιβασμού μετά από ήττα στην Τούμπα από τον Εδεσσαϊκό

Η 16η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α Εθνικής, που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, επιβεβαίωσε ότι πλέον η υπόθεση τίτλος είναι "τριλογία". Οπως τις περισσότερες άλλωστε φορές στο παρελθόν, αφού το πάλαι ποτέ ΠΟΚ έχει αποσπαστεί από τους "διώκτες" του. Την προτελευταία μέρα όμως του πρώτου γύρου "σημάδεψε" η ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα από τον Εδεσσαϊκό, που έριξε τον δικέφαλο του βορρά στη ζώνη του υποβιβασμού!!!

Δίσεκτος... δικέφαλος. Οι 918 (!!!) φίλαθλοι που βρέθηκαν στην Τούμπα ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που είδαν τα μάτια τους. Η άσχημη μέρα για τους γηπεδούχους φάνηκε από νωρίς. Μόλις στο 7 αποβλήθηκε (σωστά) ο Παναγιωτίδης, στο 28 ο Καστανιώτης έκανε το 0 - 1, ενώ στο 82 (σε μια από τις τρεις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ) ο Ζαγοράκης μπήκε στα δίχτυα... ξέχασε όμως να πάρει την μπάλα μαζί του.

Ετσι οι "ασπρόμαυροι" της Θεσσαλονίκης κατρακύλησαν στην 16η θέση του πίνακα και ανάγκασαν τον Κοκότοβιτς να παραδεχτεί: "Ο ΠΑΟΚ παλεύει πλέον για να σωθεί"!!! Ποιος να το πίστευε άραγε πως η ιστορική ομάδα θα έφτανε στο σημείο την επόμενη Κυριακή να αντιμετωπίζει τη Λάρισα και το παιχνίδι να χαρακτηρίζεται ντέρμπι ουραγών; Ολοι τώρα αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι και κυρίως από ποιόν...

Το Σάββατο η ΑΕΚ κατάφερε να σπάσει τη δυσμενέστατη προϊστορία με αντίπαλο τον Αθηναϊκό στον Βύρωνα.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε δυσκολίες από τον χλωμό και ακίνδυνο ΟΦΗ.

Τα... παλιόπαιδα τα ατίθασα (Αλεξανδρής, Καραπιάλης) φρόντισαν να περάσει ο Ολυμπιακός (και ο υπηρεσιακός Τ. Περσίας) ένα ευχάριστο απόγευμα με αντίπαλο τη Λάρισα. Πάντως οι "ερυθρόλευκοι" ηρέμησαν 17 πριν τη λήξη.

Ο Φ. Τουντζιάρης "λύτρωσε" τον Αρη δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με την Παναχαϊκή στου Χαριλάου.

Παραίτηση Μιτόσεβιτς

Το γκολ του Ζ. Βρύζα (20) αποδείχτηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στην Ξάνθη που δεν επέτρεψε στον Ιωνικό να ελπίσει ούτε για μια στιγμή.

Αντίθετα ο Πανιώνιος δεν τα κατάφερε αφού συνάντησε έναν Ταληκριάδη "Κέρβερο". Ο εκτός έδρας βαθμός πάντως δεν απέτρεψε τον Μιτόσεβιτς από την παραίτηση. Την είχε υποβάλλει την Παρασκευή και την ανακοίνωσε χτες. Στα ονόματα των αντικαταστατών συμπεριλαμβάνεται και ο Σ. Διαμαντόπουλος.

Για πρώτη φορά από τότε που ήρθε στην Ελλάδα ο Μπάρνιακ αστόχησε σε πέναλτι, αυτό όμως δε στοίχισε στον Απόλλωνα.

"Αυτοκτόνησε" στον Πύργο ο Πανηλειακός που προηγήθηκε με 2 - 0 αλλά ισοφαρίστηκε σε 2 - 2.

Μπάγεβιτς: "Χειρότερο το πρωτάθλημα"

Οι επιτυχίες της ΑΕΚ, με πιο "νωπή" τη σαββατιάτικη στο Βύρωνα, δε... θάμπωσαν τον Μπάγεβιτς . Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, προχώρησε σε μια διαπίστωση που θα πρέπει να λάβουν σοβαρότατα υπόψη τους όσοι καλούν τον εαυτό τους υπεύθυνο του ποδοσφαίρου.

"Το πρωτάθλημα είναι χειρότερο από πέρσι, αφού το ενδιαφέρον μονοπωλείται από τους τρεις της κορυφής. Οι υπόλοιπες ομάδες παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα, με συνέπεια ο ανταγωνισμός να είναι μειωμένος", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν κάποια στιγμή στο Βύρωνα από φιλάθλους της ομάδας του, ο Μπάγεβιτς δήλωσε: "Δεν είναι φίλοι της ΑΕΚ αυτοί. Αν παρακολουθούν την ομάδα χρόνια και έχουν τέτοια συμπεριφορά, είναι απαράδεκτοι"...

Τέλος, για τον αυριανό επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό τόνισε "Εμείς έχουμε να χάσουμε πολλά, αυτοί τίποτα. Θα παίξουν ανοιχτά. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στο 1 - 3".

  • Δε θα μπορέσει τελικά να αγωνιστεί την Τετάρτη ο Μανωλάς, αφού υπέστη Θλάση στους προσαγωγούς. Αντίθετα, επανέρχονται Κετσπάγια, Μπορμπόκης.
Γκάλης: "Είμαι καλά"...

Ολοι συμφώνησαν χτες πώς θα τιμήσουν το Νίκο Γκάλη. Σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΓΓΑ παρόντος του υφυπουργού κ. Λιάνη των ολυμπιονικών Πατουλίδου, Δήμα, του Γιάννη Ιωαννίδη, του Κώστα Ρήγα καθώς και του ίδιου του Γκάλη, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων: να κυκλοφορήσει γραμματόσημο, να γίνει φιλικός αγώνας μεικτής Ευρώπης - Ελλάδας καθώς και το νέο πρωτάθλημα να πάρει την ονομασία του.

Αναφερόμενος στην τιμή που του έγινε, ο μεγάλος άσος είπε: "Ευχαριστώ τους άλλους αθλητές καθώς και την πολιτεία για τη μεγάλη τιμή". Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση άφησε υπονοούμενα: "Δε θα ήθελα να το συζητήσω τώρα. Πάντως είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση". Για να συνηγορήσει και ο Γ. Ιωαννίδης: "Ολα να τα περιμένεις από τον Γκάλη. Δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά διάθεσης".

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΙΒΟΣ
Καλημέρα με ρεκόρ

Η Κατερίνα Θάνου 7.22 στα 60μ.

Καλημέρα στο 1996 με ρεκόρ είπε η Κατερίνα Θάνου. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του 1995, στην πρώτη ημερίδα στίβου πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 60μ με 7.22. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην Κόφφα με 7.25 από πέρυσι. Εκτός από τη Θάνου καλές επιδόσεις πέτυχαν η Μπακογιάννη στο ύψος με 1.90, η Φ. Κυριακίδου στη σφαίρα με 17.71 (πλησιάζει το ρεκόρ της Σαρούδη που είναι 18.04), η Βαρσαμίδου στα 200μ με 24.00 (ατομικό ρεκόρ), ο Παπαδιάς στα 60μ με 6.75, ο Μάγγος με 7.92 στα 60εμπ., η Σοφία Ορφανιώτου στη σφαίρα με 15.11 (πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων).

Η Θάνου μετά τον αγώνα δήλωσε ότι στην επόμενη ημερίδα ελπίζει να πάει ακόμα καλύτερα.

ΧΑΝΤ-ΜΠΟΛ

Ο Φίλιππος και ο Δούκας οδηγούν την κούρσα της Α1 κατηγορίας στο χάντμπολ. Το Σαββατοκύριακο στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου ο πρώτος κέρδισε τον Ιωνικό NΦ στο ντέρμπι της ημέρας με 24 - 22 ενώ ο δεύτερος τον Ολυμπιακό Κερ. με 25 - 21. Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε: Αρχέλαος - Κιλκίς 22 - 20, Πανιώνιος - ΒΑΟ 22 - 19, Αθηναϊκός - Βέροια 17 - 26, Βριλήσσια - Σχ. Ξυνή 23 - 22. Φίλιππος Β. και Δούκας έχουν από 19 και ακολουθούν Βριλήσσια με 17 και Ιωνικός, Αρχέλαος, ΒΑΟ από 14β.

Τιμήθηκε ο αθλητισμός

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλου, τιμήθηκαν χτες οι κορυφαίοι αθλητές του 1995

Με τις ευχές για την καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, τιμήθηκαν χτες, στην ετήσια εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, οι κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς. Παρών στην όμορφη βραδιά του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. "Ηρθα εδώ για να τιμήσω κι εγώ τους εκλεκτούς αθλητές που τίμησαν το όνομα της Ελλάδας. Για να τιμήσω τον αθλητισμό, την αθλητική ιδέα και όλους κείνους, που στα γυμναστήρια γυμνάζουν το σώμα και κρατύνουν την ψυχή τους", τόνισε στην ομιλία του ο ανώτατος άρχων.

Συγκινημένος ο Π. Δήμας, παρέλαβε για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία, τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς. Το Ελληνόπουλο από τη Χειμάρα, που όπως ορθά επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Λιάνης, "σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να γίνει ο πιο αγαπημένος Ελληνας", υποσχέθηκε ότι στα εκατοντάχρονα από την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, η Ελλάδα δε θα είναι παρούσα μόνο στην εναρκτήρια τελετή.

Η Κατερίνα Θάνου, κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς, υποσχέθηκε να βαδίσει στο δρόμο που χάραξε η Β. Πατουλίδου το 1992 στη Βαρκελώνη, αλλά και η Δομνίτσα Καβουνίδου, που βραβεύτηκε χτες από τον ΠΣΑΤ, ως η πρώτη Ελληνίδα που πήρε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι χρυσοί παγκόσμιοι πρωταθλητές της εθνικής ομάδας μπάσκετ των εφήβων παρέλαβαν τη σκυτάλη από την εθνική ομάδα των ανδρών, ως η κορυφαία ομάδα της χρονιάς.

Τιμήθηκε ακόμα η Γκάμπριελ Αντερσεν, η μαραθωνοδρόμος που είχε συγκλονίσει στο Λος Αντζελες με την προσπάθειά της να τερματίσει.

Η βραδιά έκλεισε με τον Μ. Πλέσσα στο πιάνο.

Μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα, άρχισε ο κατήφορος του ΠΑΟΚ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ