ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Γενάρη 1996
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
H θυσία

H θυσία

Το τρίτο κρατικό κανάλι από τη "Χρυσή οθόνη", συνεχίζοντας το αφιέρωμά του στο μεγάλο σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι, θα προβάλει την ταινία του "Η θυσία". Ο Ταρκόφσκι γύρισε τη "Θυσία" γνωρίζοντας ότι σύντομα θα πέθαινε. Η "Θυσία" είναι η αγωνία του ανθρώπου στην πυρηνική εποχή που ζούμε. Ο Ταρκόφσκι για άλλη μια φορά, στο κύκνειο αυτή τη φορά άσμα του, εκφράζει τα οράματά του και τη φιλοσοφία του. Και σ' αυτή την ταινία το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα, ενώ η ποίηση είναι παντού διάχυτη. Η "Θυσία" κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών το 1986. Τέσσερις μήνες αργότερα ο Ταρκόφσκι άφηνε την τελευταία του πνοή. Πρωταγωνιστούν οι Ερλαντ Γιόζεφσον, Σούζαν Φλίτζουντ, Αλαν Εντουαλ και Βαλερί Μέρες. (Κυριακή ΕΤ-3 24.00)

Υγιαίνετε

Με θέματα υγείας και ποιότητας ζωής, ασχολείται η σειρά εκπομπών "Υγιαίνετε". Αυτή τη βδομάδα, η εκπομπή θα επικεντρώσει την προσοχή της στο "Διαβήτη". Θα γίνει λόγος για όλα τα είδη του διαβήτη, στις ηλικίες που μπορεί να εμφανιστεί, στα συμπτώματα, αλλά και στους τρόπους που σήμερα η ασθένεια αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί. Γίνεται, επίσης, αναφορά στην υπογλυκαιμία και στο πώς αυτή συνήθως εκδηλώνεται και τι πρέπει να γίνει όταν εμφανιστεί σ' ένα άτομο που πάσχει από διαβήτη. Επιστημονικός σύμβουλος της εκπομπής είναι ο καθηγητής παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Κατσιλάμπρος. Η παρουσίαση είναι του Σπύρου Κουβαρά. (Δευτέρα ΕΤ-2 17.30)

Αξιον εστί

Συνεχίζεται η παρουσίαση συγγραφέων και των βιβλίων τους, από την εκπομπή "Αξιον εστί". Αυτή τη φορά, ο Βασίλης Βασιλικός παρουσιάζει τους συγγραφείς Ελσα Πολιτοπούλου, με το βιβλίο της "Οι άλλες" (εκδόσεις "Νεφέλη"), Μαρλένα Πολιτοπούλου, με το βιβλίο της "Η γυναίκα στο νησί" (εκδόσεις "Εξάντας"), Βάνα Παπαθανασίου, με το βιβλίο της "Ασε την πόρτα ανοιχτή" (εκδόσεις "Κέδρος") και Ινώ Μπάλτα, με το βιβλίο της "Η μητέρα της Νύχτας" (εκδόσεις "Καστανιώτη"). Ειδικός καλεσμένος είναι ο δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Θαλάσση. (Τετάρτη ΕΤ-2 20.00)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ