ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Γενάρη 1996
Σελ. /48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Ψυχαγωγία
  • Η ΠΕΣΑΘΕΑ πραγματοποιεί συνεστίαση, όπου θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα, την Τετάρτη 24 - 1 - 96 στις 8.30 μμ στο κέντρο ΚΑΣΤΕΛΛΟ (Καυτατζόγλου και Δ. Ράλλη 26, Πατήσια). Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Το Παράρτημα ΑΛΙΜΟΥ πραγματοποιεί την ετήσια συνεστίασή του την
Παρασκευή 26 - 1 - 96 στις 9 μμ στην ταβέρνα "Ιζαμπέλλα" (Βουλιαγμένης 540 και Θεσσαλίας 3, Α. Καλαμάκι).
  • Η ΠΕΕΠΠ πραγματοποιεί συνεστίαση την Κυριακή 28 - 1 - 96,στις 12 το μεσημέρι, στο κέντρο ΚΑΣΤΕΛΛΟ (Καυτατζόγλου και Δ. Ράλλη 26). Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 5230.526 - 5230.534. Επίσης, στα κεντρικά γραφεία της Ενωσης, θα λειτουργήσει κύκλος εκμάθησης βουλγαρικής γλώσσας.Ωρες διδασκαλίας 5 - 7 μμ. Πληροφορίες στα παραπάνω τηλέφωνα. Τέλος, θα γίνει κλήρωση λαχείου στις 8 - 3 - 96,στις 6 μμ,στην αίθουσα των κεντρικών γραφείων. Τη διακίνηση και διαδικασία κλήρωσης παρακολουθεί 5μελής επιτροπή. Τιμή λαχείου 1.000 δρχ.
  • Το Παράρτημα ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί την ετήσια συνεστίασή του την Κυριακή 28 - 1 - 96 στις 9 μμ στο κοσμικό κέντρο "Τα
    Βόρεια" (Ιφιγενείας 41, Ν. Ιωνία, τηλ.: 2798.276).
  • Το Παράρτημα ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ πραγματοποιεί την καθιερωμένη συνεστίασή του
  • την Κυριακή 28 - 1 - 96 στις 8 μμ στο κέντρο "Κοσμική αυλή" (Καρκαβίτσα 2 και Θηβών, τέρμα τρόλεϊ) τηλ: 5751310.
  • Το Παράρτημα ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ - ΘΗΣΕΙΟΥ - ΠΑΝΩ ΣΦΑΓΕΙΩΝ πραγματοποιεί συνεστίαση την Κυριακή 28 - 1 - 96 στις 9 μμ στην ταβέρνα "Το Μαυρέλι" (Γ. Κολοκοτρώνη 56 και Πραμάντων 1, Πλ. Φιλοπάππου).
  • Κοπή πίτας

    - Τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ συνεχίζουν να κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και καλούν τα μέλη τους και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης να πάρουν μέρος στην καθιερωμένη αυτή γιορτή.

    • ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 10.30 πμ στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου (Ωραιοκάστρου 116).
    • ΚΑΒΑΛΑΣ σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 11 πμ στα γραφεία του παρ/τος (Αίαντος 2).
    • ΣΕΡΡΩΝ σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 11 πμ στην αίθουσα "Ορφέας". Θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
    • ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ την Τρίτη 23 - 1 - 96 στις 10 πμ στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ (Αριστοτέλους και Ολύμπου).
    • ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 10.30 πμ στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, Πειραιάς).
    • ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 10 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Γκράβα (Ταϋγέτου).
    • ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 11 πμ,στα γραφεία του παρ/τος (Μιλτιάδου 4).
    • ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ,σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 10 πμ στα γραφεία του παρ/τος.
    • ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ,σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 10.30 πμ στην παλαιά αίθουσα του Δημαρχείου (Ζαλοκώστα 2).
    • ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 10.30 πμ στα γραφεία του παρ/τος. Θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
    • ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 10.30 πμ στα γραφεία του παρ/τος (Μουρίκη 1).
    • ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ,σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 11 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου "Βίλα Στέλλα" (Γαλήνης 1).
    • ΧΟΛΑΡΓΟΥ σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 10.30 πμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δημαρχείου Χολαργού (τέρμα Περικλέους).
    • ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 11 πμ στα γραφεία του
      παρ/τος (Ματρόζου 33).
    • ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 10 πμ στα γραφεία του.
    • ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ σήμερα Κυριακή 21 - 1 - 96 στις 10.30 πμ,στον
    κινηματογράφο "Αστέρας" (όπισθεν ΟΤΕ).
  • ΚΟΛΩΝΟΥ την Τετάρτη 24 - 1 - 96 στις 5 μμ στα γραφεία του παρ/τος (Αγίας Σοφίας 16).
  • ΒΑΘΗΣ - ΑΧΑΡΝΩΝ την Κυριακή 28 - 1 - 96 στις 11 πμ στα γραφεία του παρ/τος (Αχαρνών 152 Α).
  • ΥΜΗΤΤΟΥ την Κυριακή 28 - 1 - 96 στις 11 πμ στην αίθουσα τελετών
    του Δημαρχείου Υμηττού.
  • ΔΑΦΝΗΣ την Κυριακή 28 - 1 - 96 στις 10 πμ στα γραφεία του Παρ/τος (Ελευθ. Βενιζέλου 25).
  • ΤΑΥΡΟΥ την Κυριακή 28 - 1 - 96 στις 10 πμ στην αίθουσα του Δημαρχείου Ταύρου.
  • ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ την Κυριακή 28 - 1 - 96 στις 10 πμ στα γραφεία του παρ/τος (Γρ. Λαμπράκη 217).
  • Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση
    • Η Πανελλήνια Ενωση Αξ/κών - Υπαξ/κών ΕΑ (ΠΕΑΥΕΑ) πραγματοποιεί την Τετάρτη 24 - 1 - 96,στις 10 πμ,εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση στα γραφεία της Ενωσης (Λυκούργου 10, 4ος όρ. ). Παρακαλούνται να παραβρεθούν όλα τα μέλη, καθώς και φίλοι και γνωστοί συνάδελφοι. Υποψηφιότητες γίνονται δεκτές μέχρι τις 22 - 1 - 96,ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 - 12 μ στα γραφεία της Ενωσης.
        
    Στους ενωτικούς αγώνες οι λύσεις

    Σε χωριά της Λέσβου και στα εργοστάσια της ΔΕΗ και της ΕΠΟΜ περιόδευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας

    Περιοδεία σε χωριά της Λέσβου πραγματοποίησε την Πέμπτη και την Παρασκευή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας.Συνοδευόμενος από τους Π. Γεωργούλα, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ και τη Σουλτάνα Νουβάκη, στέλεχος της ΝΕ, επισκέφτηκε τα χωριά Αγία Παρασκευή, Νάπη, Φίλια, Ανεμώτια, Σκαλοχώρι, Βατούσσα, Πτερούντα, Ερεσό, Μεσότοπο και την Αγρα, που ζουν κατ' εξοχήν από την κτηνοτροφία.

    Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών και εργαζόμενων και ιδιαίτερα στο καυτό ζήτημα της απαράδεκτα χαμηλής τιμής του γάλατος. "Οταν το '94 οι κτηνοτρόφοι έδωσαν το γάλα τους στη Λέσβο για 250 δραχμές το λίτρο και σήμερα οι έμποροι το αγοράζουν με 140 δραχμές, τότε μπορούμε να κάνουμε λόγο για ληστεία", τόνισε. Υπογράμμισε τις ευθύνες της κυβέρνησης, που εκτελεί τυφλά την εξοντωτική για την κτηνοτροφία μας γραμμή της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, κατάγγειλε την αισχροκερδία των εμπόρων και κάλεσε τους αγρότες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, επιλέγοντας τις πιο αποτελεσματικές μορφές πάλης και τους διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται όπως πάντα αταλάντευτα στο πλευρό τους.

    Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και την εκλογή του νέου πρωθυπουργού, ο Στρατής Κόρακας κάλεσε τους κατοίκους να μην έχουν αυταπάτες για την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση, αφού έχουν ήδη περάσει και έμπρακτα τις αντιλαϊκές εξετάσεις τους και τόνισε ότι η μόνη λύση για τους εργαζόμενους, είναι η ανάπτυξη πιο ενωτικών και δυναμικών κινητοποιήσεων και αγώνων.

    Την Παρασκευή το πρωί ο Στρ. Κόρακας, συνοδευόμενος από τον Θωμά Τσαγκαρέλη, πρόεδρο του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΔΕΗ και μίλησε με τους υπαλλήλους. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να κρατηθεί η παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος κάτω από τον αποκλειστικό έλεγχο του δημοσίου και κάλεσε τους εργαζόμενους να αντικρούσουν τις προσπάθειες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας τους για υποταγή του εργατικού κινήματος στις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης και της "Λευκής Βίβλου".

    Επίσης, επισκέφτηκε και το εργοστάσιο της Ενωσης Ποτοποιών Οινοποιών Μυτιλήνης, όπου μεταξύ των άλλων τόνισε στους εργαζόμενους την αντίθεση του ΚΚΕ στο ξεπούλημα της επιχείρησης, που σήμερα καλύπτει το 28% της ελληνικής αγοράς σε ούζο. "Αγωνιζόμαστε μαζί σας για να μείνει η επιχείρηση σε χέρια Μυτιληνιά, γιατί αλλιώς ο κίνδυνος της συρρίκνωσής της μέχρι και τις μετατροπής της σε απλό πρατήριο, είναι άμεσος. Υποστηρίζουμε την επιχείρηση στις προσπάθειές της να ξεπεράσει τους γραφειοκρατικούς λαβυρίνθους, γιατί πρόκειται για μια από τις λίγες οικονομικά ανθηρές επιχειρήσεις που έχουν μείνει στο νομό. Ωστόσο, όμως, θέλουμε άλλη μια φορά να πούμε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων στην επιχείρηση και θεωρεί ότι η ευρωστία της οφείλεται κατ' εξοχήν στη δική τους εργασία", κατέληξε ο Στρ. Κόρακας.

        
    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

    Συμπληρώνεται αύριο ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή

    ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΠΑΠΑΘΕΟΛΟΓΟΥ

    Οι οικογένειά του, οι συγγενείς του, όλοι οι συμπατριώτες του που διαμένουν στο Βουκουρέστι, θυμούνται πάντα τον υποδειγματικό οικογενειάρχη, σύζυγο, πατέρα και παππού, τον σεμνό αγωνιστή, τον άνθρωπο που συγκέντρωνε τα ωραιότερα ιδανικά.

    Η ζωή του Θεολόγου Παπαθεολόγου ήταν αδιάρρηκτα συνυφασμένη με τη θυελλώδη ιστορία των τελευταίων 60 χρόνων της πατρίδας και του λαϊκού κινήματος. Γεννημένος στη Μικρά Ασία, έζησε το δράμα του Ελληνισμού εκείνης της εποχής. Κυνηγημένος κατέφυγε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε στο Βόλο και ρίχτηκε στη βιοπάλη. Συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες του λαού: τον ελληνοϊταλικό πόλεμο, την Εθνική Αντίσταση, στους δημοκρατικούς αγώνες που επακολούθησαν. Στη μνήμη του η γυναίκα του Νίτσα Παπαθεολόγου προσφέρει στο "Ρ" 10.000 δρχ.

    ***

    Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ και ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ,από τη Βαχλιά Γορτυνίας, προσφέρουν 10.000 δρχ., στη μνήμη των ηρώων της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, στην ΚΟΒ Τουρκοβουνίων - Πολυγώνου.

        
    Μνημόσυνο του παλαίμαχου κομμουνιστή Γ. Τσουρουφλή

    Την Κυριακή 21/1, στις 11.30 π.μ., γίνεται στο νεκροταφείο της Καισαριανής 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή - μεταλεργάτη

    ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΗ

    Ο Γιώργος Τσουρουφλής, συνεπής στις αρχές και πάντα πρωτοπόρος στους αγώνες του εργαζόμενου λαού, υπέστη όλες τις συνέπειες των διώξεων της αφηνιασμένης κοινωνικοπολιτικής αντίδρασης της χώρας μας, που κυριάρχησε στρατιωτικοπολιτικά μετά το Δεκέμβρη του 1944 με τα αγγλοαμερικανικά όπλα και επέβαλε την κυριαρχία των συνεργατών των κατακτητών. Ετσι, ο αγωνιστής Γιώργος Τσουρουφλής υπέστη όλες τις συνέπειες των άγριων διωγμών που υποστήκανε οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας στη διάρκεια του εμφυλίου και μετά, τις δεκαετίες του αντικομμουνισμού που ακολουθήσανε, αλλά και στην απριλιανή δικτατορία.

    Τα δεσμωτήρια και κολαστήρια Αη Στράτης, Μακρόνησος, Γιούρα και ξανά Αη Στράτης, από το 1946 ως το 1961 και ξανά Γιούρα και Λέρος, σ' όλη τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών 1967 - 1974, αποτέλεσαν για 23 ολόκληρα χρόνια τη μόνιμη αναγκαστική κατοικία του.

    Ομως στο διάλειμμα του ελεύθερου βίου του, 1962 - 1967, όπως και μεταδικτατορικά, η συμμετοχή του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ήταν αποφασιστική και πλήρης. Υπήρξε πρόεδρος της Μηχανουργικής Ενωσης "Προμηθέας", του μετέπειτα Συνδικάτου Μετάλλου και μέχρι την τελευταία του πνοή πρόεδρος των συνταξιούχων Μετάλλου.

    Συμπερασματικά, ο Γιώργος Τσουρουφλής υπήρξε πάντα ένας από τους πρωτοπόρους σ' όλους τους δημοκρατικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του ελληνικού λαου. Η ΚΟΒ Μετάλλου του Βοτανικού προσφέρει 27.000 δρχ. και η ΚΟΒ Βοτανικού 5.000 δρχ.

        
    Αύριο Δευτέρα 22 - 1 - 96, ώρα 5.30 μμ ., η ΠΕΚΑΜ (Πανελλήνια Ενωσ

    Αύριο Δευτέρα 22 - 1 - 96,ώρα 5.30 μμ., η ΠΕΚΑΜ (Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου) κόβει στο Θέατρο ΑΛΦΑ (Πατησίων και Στουρνάρη) την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

        
    ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

    Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της ΕΑΜικής Αντίστασης ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ,μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1920 στην Κομποτή Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Πήρε μέρος από τους πρώτους στις αντιστασιακές ομάδες στο Ξηρόμερο. Εμεινε στις φυλακές μέχρι το 1963. Τον Απρίλη του 1967 συνελήφθη και κρατήθηκε για 4 ακόμα χρόνια στη Γιούρα και στη Λέρο. Εμεινε πιστός στις ιδέες του σοσιαλισμού και στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

    Στη μνήμη του ο αδελφός του Φώτης προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

    Το μνημόσυνό του γίνεται στις 21.1.96 στην Κομποτή Ξηρομέρου.

    ***

    Υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς

    ΝΤΑΙΖΗΣ Π. ΜΙΣΑΗΛΙΔΟΥ

    το γένος Σπυρίδωνος Πέττα,

    από τη Ζάκυνθο, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, τελέσαμε 40ήμερο μνημόσυνο την Παρασκευή 19.1.96, στον ιερό ναό Αναπαύσεως του Γ Νεκροταφείου Αθηνών.

    Ο σύζυγος: Πέτρος Πλ. Μισαηλίδης.

    Τα παιδιά Ελένη και Φουάντ Λιυάν, Μαρία - Ναυσικά Π. Μισαηλίδου.

    Τα εγγόνια: Πέτρος Φ. Λιυάν, Μαρί - Τερέζ και Αϊμάντ Μπιζάνι, Νταίζη και Μισέλ Μποναμί, Τζόις Φ. Λιυάν. Ο δισέγγονος Τζορτζ Μ. Μποναμί.

    Τα αδέλφια: Μαργαρίτα Πλ. Μισαηλίδου, Βασίλης και Ελένη Πέττα - Λιβά. Τα ανίψια καιοι λοιποί συγγενείς.

        
    Κινητοποιήσεις στο Κερατσίνι

    Ξεκινά από σήμερα η κινητοποίηση του λαού του Κερατσινίου, ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ που βρίσκεται στην περιοχή. Οι δυναμικές ενέργειες των κατοίκων συνεχίζονται κατ' αρχήν μέχρι την Τετάρτη, ενώ έπεται και συνέχεια.

    Συγκεκριμένα, από σήμερα, ο λαός του Κερατσινίου προχωρά στην τριήμερη κατάληψη του εργοστασίου της ΔΕΗ. Κατάληψη, με αίτημα να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο και να αποδοθεί στο δήμο. Την Τετάρτη, η κινητοποίηση κορυφώνεται με το κλείσιμο των καταστημάτων της περιοχής και την αποχή των μαθητών από τα σχολεία. Την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει ανοιχτεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Από την πλευρά της, η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κερατσινίου" καλεί το λαό και τους φορείς του Κερατσινίου να συμμετάσχουν σύσσωμοι στην κινητοποίηση και απαντήσουν έτσι δυναμικά και αγωνιστικά στις κυβερνητικές προθέσεις για επαναλειτουργία του εργοστασίου. Καλεί, μάλιστα, το νέο πρωθυπουργό να ανακαλέσει την κυβερνητική απόφαση περί επαναλειτουργίας. Μια απόφαση, που ο ίδιος είχε λάβει παλαιότερα ως υπουργός Βιομηχανίας.

        
    ΣΑΛΑΜΙΝΑ
    Οχι στο χαράτσι

    "Οχι στο νέο χαράτσι του ΟΛΠ", "Οχι στον μποναμά του Κατσιφάρα στους πλοιοκτήτες". Με αυτά τα συνθήματα κάτοικοι της Σαλαμίνας συγκεντρώθηκαν χτες το μεσημέρι στην προβλήτα των πορθμείων στο Πέραμα και διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση επιβολής ενός επιπλέον εισιτηρίου στους οδηγούς των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν τα πορθμεία. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας. Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τα πορθμεία - κατά κύριο λόγο εργαζόμενοι - εκτός από το εισιτήριο των 860 περίπου δραχμών που πλήρωναν για το αυτοκίνητο, καλούνται τώρα να πληρώσουν επιπλέον και ατομικό εισιτήριο 115 δραχμών. Στη συγκέντρωση καταγγέλθηκε επίσης ότι αν και η πορθμειακή γραμμή Σαλαμίνας - Περάματος είναι από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες γραμμές, στο Δήμο Περάματος που υφίσταται το βάρος από την κίνηση των διερχομένων αυτοκινήτων, δεν πηγαίνει ούτε μία δραχμή. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, Βασίλης Στεφάνου,δήλωσε στο "Ρ": "Αγωνιζόμαστε για να αποσυρθεί η σχετική απόφαση. Οπως πάνε τα πράγματα θα φτάσει το μισό μεροκάματο του εργάτη να πηγαίνει στα εισιτήρια". Ο πρόεδρος, επίσης, της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών εκπολιτιστικών συλλόγων, Νίκος Ευθυμίου, δήλωσε: Μας προκαλούν, με τέτοιες αποφάσεις, θα κάνουμε τα πάντα για να τις εμποδίσουμε. Καλούμε τον Κατσιφάρα να ανακαλέσει αυτή την απόφαση".

        


    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ