ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λεζάντα για σελίδα Μάαστριχτ

Τα γελαστά πρόσωπα στην καθιερωμένη "οικογενειακή" φωτογραφία των "δεκαπέντε" δεν μπορούν να κρύψουν, πλέον, τις βαθύτατες διαφορές που υποβόσκουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Συνέντευξη της Επιτροπής Δημοψηφίσματος

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει αύριο Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (Ακαδημίας 20), η Επιτροπή Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ.Η συνέντευξη δίνεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Αμστερνταμ, προκειμένου να παρουσιαστούν οι θέσεις της Επιτροπής για το πραγματικό περιεχόμενο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης και την επικαιρότητα του αιτήματος της διενέργειας εθνικού δημοψηφίσματος συνολικά για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Την πρόσκληση της Επιτροπής Δημοψηφίσματος υπογράφουν οι: Στρατής Κουνιάς,καθηγητής πανεπιστημίου, Ευάγγελος Μαχαίρας,επίτιμος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Αλέξης Μητρόπουλος,πανεπιστημιακός - δικηγόρος, Βέρα Νικολαϊδου,μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ - πρώην δήμαρχος Νίκαιας, Αντώνης Ντρέκος,οικονομολόγος, Θεοφάνης Πάκος,καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Γιάννης Σαμαράς,καθηγητής πανεπιστημίου, Γιώργος Τσαπόγας,δημοσιογράφος.

Κοινοτική "νομιμοφροσύνη"

H κυβέρνηση, ενώ μένουν λίγα εικοσιτετράωρα από τη Σύνοδο του Αμστερνταμ, εμφανίζεται "βασιλικότερη του βασιλέως" όσον αφορά την υλοποίηση του προγράμματος "σύγκλισης" της ελληνικής οικονομίας, τη στιγμή που από πολλές χώρες - μέλη έχει εγερθεί θέμα για την ελαστική εφαρμογή των κριτηρίων της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας χτες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τις προτάσεις που έγιναν για χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής, τόνισε ότι "αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί οποιαδήποτε παρανόηση για την προσπάθεια την οποία πρέπει, με τον ίδιο εντατικό τρόπο, να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας. Η πολιτική αυτή έχει χαραχτεί και εφαρμόζεται με δική μας επιλογή και όχι κατόπιν εντολής". Μια ακόμη ένδειξη της "κοινοτικής νομιμοφροσύνης", που θα επιδείξει ο πρωθυπουργός στο Αμστερνταμ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ