ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στις 12 Ιούνη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΖΑ.

Στη μνήμη του προσφέρω 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ζωή Μπούζα

* * *

λ9

Σήμερα, 13 Ιούνη, συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΗΛΙΟΥ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.Γεννήθηκε στη Μίνθη (Αλβαινα) Ολυμπίας. Πέθανε στα 81 χρόνια του, στις 13 Ιούνη 1987. Θερμός θιασώτης της Αμπελιώνας και του Συλλόγου Αμπελιωνιτών, έπαιρνε μέρος στις περισσότερες γιορταστικές εκδηλώσεις των μελών του Συλλόγου με το παραδοσιακό κόκκινο γαρίφαλο, που στόλιζε το πέτο του. Τα πολλά βάσανα του είχαν κάμψει τη ζωτικότητά του, αλλά δεν είχε σβήσει η φλόγα που τον οδηγούσε στα ιδανικά που πίστεψε, με όλη τη δύναμη της ψυχής του, πως θα εξάγνιζαν τον άνθρωπο από τα ταπεινά μίση και τους εξοντωτικούς πολέμους.

Στη μνήμη του προσφέρω 5.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

Η γυναίκα του Μαρία Σπηλιοπούλου

* * *

Την 1η Ιούνη 1997 έφυγε για πάντα από τη ζωή ο συναγωνιστής ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ,αφοσιωμένος και καταξιωμένος αγωνιστής του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1923 στη Ραψάνη Λάρισας, από γονείς φτωχούς αγρότες. Από το 1939 ως το 1942 δούλεψε στον ΣΕΚ. Οργανώνεται στο ΕΑΜ το 1942 και το 1943 κατατάσσεται στο Μηχανικό του ΕΛΑΣ Ολύμπου, στο τμήμα του Βρατσάνου.

Το 1946 συλλαμβάνεται από τους τρομοκράτες του Ταμπούρη. Ξυλοκοπήθηκε άγρια και μόλις αφέθηκε ελεύθερος, βγήκε στο βουνό, στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες με το βαθμό του λοχαγού του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε εννιά φορές.

Με το τέλος του εμφύλιου, κατέφυγε στην Τασκένδη, όπου δημιούργησε οικογένεια.

Με τον επαναπατρισμό του εγκαταστάθηκε στη Λάρισα και δούλεψε για μεγάλο διάστημα στο Δήμο Λάρισας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 8.500 δρχ. στο ΚΚΕ και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Σταυρούλα και στην οικογένειά του.

Οι παλιοί του συναγωνιστές και σύντροφοί του.

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΑΡΓΥΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ,που πέθανε στις 7 Ιούνη 1997, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Λαμπρινής - Ριζούπολης 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στο κόμμα στο οποίο έμεινε πιστός ως το θάνατό του.

Η σύζυγός του Γεωργία Ευσταθίου

* * *

Στη μνήμη της ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗ,που πέθανε στις 5 Μάη 1997, η κόρη της Ασπασία Τικοπούλου πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ "Προσφυγικών" Καλλιθέας, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών από τη Σύρα ΑΝΤ. ΜΠΟΥΡΔΗ,ΜΙΧ. ΓΙΑΝΝΙΡΗ,ΜΙΧ. ΠΕΡΤΕΣΗ,και ΠΑΝ. ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΥ, ο συμπατριώτης τους Μιχάλης Μπαρουτάκης πρόσφερε στο ΚΚΕ 30.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του ΜΙΧ. ΠΕΡΤΕΣΗ,που πέθανε στις 10 Ιούνη 1997 και αντί για στεφάνι στον τάφο του, τα μέλη του Παραρτήματος Σύρας της ΠΕΑΕΑ πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο ΚΜΙΕΑ.

* * *

Στη μνήμη της ΛΟΥΛΑΣ ΤΣΕΚΕΡΗ και του ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΕΪΚΟΥ,ο Χαρ. Πλέσσας πρόσφερε 5.000 δρχ. στο "Ενημερωτικό Δελτίο" της ΠΕΑΕΑ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ