ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Ιούνη 1997
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Συμπληρώνονται δυόμισι χρόνια από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΚΩΣΤΑ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και ο γιος του προσφέρουν 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Περισσού, της οποίας ήταν μέλος.

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Θανάσης Κόλιας

* * *

λ9

Αύριο, 15 Ιούνη, στο χωριό Καρίτσα Ιωαννίνων, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της οικογενειακής φίλης μας ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ Π. ΝΤΑΓΚΑ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν καθημερινή αναγνώστρια.

Μιχάλης και Μίνα Πολυδόρου

* * *

λ9

Πέθανε στις 7 Ιούνη 1997 και κηδεύτηκε στις 9 του μήνα, στο Νεκροταφείο Καισαριανής, ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ.Γεννήθηκε το 1907 στο χωριό Αχλαδιά (Τόσκεσι) Ιωαννίνων. Εφηβος κατέβηκε στην Αθήνα, εντάχθηκε στο ΚΚΕ και διώχτηκε επανειλημμένα στη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά. Το 1941 οργανώθηκε στο ΕΑΜ Τροχιοδρομικών.

Ηταν μέλος του Παραρτήματος Κυψέλης της ΠΕΑΕΑ και τακτικός αναγνώστης του "Ριζοσπάστη".

Στη μνήμη του, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νέας Κυψέλης: Ο αδελφός του Βασίλης Παππάς 20.000 δρχ., ο γιος του Νίκος Παππάς 10.000 δρχ. και η κόρη του Ολγα Παππά - Σφονδύλη 10.000 δρχ.

* * *

Οι αντιστασιακοί Γιώργος και Παναγιώτης Αραπάκης πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής, 15.000 δρχ., στη μνήμη του πατέρα τους ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΑΠΑΚΗ και του αδελφού τους ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΠΑΚΗ.

* * *

Στις 5 Ιούνη 1997, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο αγωνιστής ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΕΤΣΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ στην Αιτωλωακαρνανία. Εφηβος εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και για την πατριωτική δράση του, μετά την Απελευθέρωση, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Παρέμεινε αταλάντευτος στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού ως το τέλος της ζωής του.

Στην τελευταία κατοικία του, τον συνόδεψαν πολλοί συγχωριανοί του και αντιπροσωπεία της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, σύντροφοι και φίλοι του πρόσφεραν στο ΚΚΕ 20.000 δρχ.

* * *

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια την 1η Ιούνη από το θάνατο της ΒΑΪΑΣ ΧΑΣΙΩΤΗ.Γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Αγιος Βησσαρίων Καρδίτσας. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, το 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ μαζί με τον αδελφό της Νίκο. Πήρε μέρος σε μάχες στο Βίτσι και το Γράμμο. Μετά το τέλος του Εμφύλιου, βρέθηκε στην Τασκένδη, όπου δούλεψε στην παραγωγή. Εκεί παντρεύτηκε τον Δημήτριο Χασιώτη και απέκτησε δύο παιδιά.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της το 1967. Πέρασαν πολλές δυσκολίες, γιατί δεν τους είχε αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια και δεν μπορούσαν να βρουν δουλιά, αλλά κατόρθωσαν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Ως το τέλος της ζωής της, έμεινε πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού, δίπλα στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στην ΚΟ Καρδίτσας.

Ο άντρας της, τα παιδιά της, η εγγονή της

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

λ9

Αύριο, 15 Ιούνη, θα γίνει στο Φανάρι Καρδίτσας, στην εκκλησία Μεταμόρφωση του Σωτήρος, το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνιής Αντίστασης

ΒΑΣΙΛΗ Χρ. ΖΟΡΜΠΑ

Καλούμε τους συντρόφους και φίλους του να παραβρεθούν στο μνημόσυνο.

Τα παιδιά του Λάμπρος και Τασία



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ