ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Ιούνη 1997
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Με τη συμπλήρωση 3 μηνών από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΛΕΓΚΟΥΡΔΑ προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ο σύζυγος Γιώργος Λέγκουρδας

Τα παιδιά: Σοφία, Μαίρη, Νέστορας,

Οι εγγονές: Αννα και Αλεξάνδρα

* * *

λ9

Στις 20 Ιούνη 1997 έφυγε από κοντά μας, έπειτα από πολύμηνη ασθένεια, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΡΑΘΟΔΩΡΗΣ,μέλος του ΚΚΕ.

Τιμώντας τη μνήμη του σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν στο ΚΚΕ 33.000 δρχ., ως πρώτη δόση, μέσω της ΚΟΒ Κολωνακίου - Λυκαβηττού, της οποίας ήταν μέλος.

* * *

λ9

Αύριο, Κυριακή 29 Ιούνη, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα Αιγάλεω, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΓΓΑΛΗ,μέλους του Παραρτήματος Αιγάλεω της ΠΕΑΕΑ.

Ο Ανδρέας Βαγγαλης γεννήθηκε στη Χώρα Μεσσηνίας. Στην κατοχή ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΠΟΝ στο χωριό του και διαφωτιστής. Μετά την Απελευθέρωση άρχισαν οι διώξεις. Παρακρατικοί τρομοκράτες επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν. Κατέφυγε στην Αθήνα, όπου συνέχισε τον αγώνα του. Πιάστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία και σε συνέχεια στο Μακρονήσι. Οταν αφέθηκε ελεύθερος εντάχθηκε στην ΕΔΑ, στο Αιγάλεω. Από τη Μεταπολίτευση πέρασε στο ΚΚΕ.

Πέθανε στις 6 Ιούλη 1996.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, οι κόρες του και τα εγγόνια του πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Ο αγωνιστής ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ,μέλος του ΚΚΕ, που πέθανε στις 26 Μάη 1997, χτυπημένος από την επάρατη ασθένεια, στην κατοχή, πολύ νωρίς εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και στον εμφύλιο, ήταν μαχητής του ΔΣΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, όπου εργάστηκε σε διάφορες δουλιές, ενώ ταυτόχρονα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Σύλλογο των Πολιτικών Προσφύγων.

Από το 1941, που εντάχθηκε στο ΚΚΕ, αγωνίστηκε χωρίς ταλαντεύσεις, με πίστη και αφοσίωση έως το θάνατό του και τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος.

Με τον επαναπατρισμό του, συνδέθηκε με την ΚΟΒ Σούρπης Μαγνησίας. Ηταν δραστήριο μέλος της και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κοινά του χωριού. Ως το τέλος της ζωής του εκπλήρωνε τα καθήκοντά του ως κομμουνιστή. Στη μνήμη του οι σύντροφοί του και συναγωνιστές του από τη Σούρπη πρόσφεραν 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 13.000 δρχ. στην ΚΟΒ Σούρπης.

* * *

λ18

Στη μνήμη του πατέρα μου ΔΙΟΓΕΝΗ ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΥ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του αδελφού μου ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΥ μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στον Ψηλορείτη το καλοκαίρι του 1947, προσφέρω 20.000 δρχ. στη ΝΕ Ηρακλείου Κρήτης.

Γιώργος Τρουλλινός

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Αύριο, Κυριακή 29 Ιούνη, στις 10.30 π.μ., στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο της πολυαγαπημένης κορούλας μας

ΕΙΡΗΝΗΣ ΡΗΓΑ

Αγγελος και Τούλα Ρήγα



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ