ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Ιούνη 1997
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Μπόκα στην ΕΤ-1

Με την ευκαιρία της εμφάνισης του Χούλιο Μπόκα στο Ηρώδειο στις 2 και 3 Ιουλίου με το Μπαλέτο της Αργεντινής, η ΕΤ-1 παρουσιάζει το διάσημο χορευτή σε μια παλαιότερη εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής, με το Σύγχρονο Μπαλέτο του Μπουένος Αϊρες. Ενας από τους σημαντικότερους βιρτουόζους της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής, ο Αργεντινός Χούλιο Μπόκα χορεύει στο pas de deux, από την τρίτη πράξη της "Λίμνης των Κύκνων" του Τσαϊκόφσκι. Εμφανίζεται, επίσης, σ' ένα τάνγκο χορογραφημένο από τον Οσκαρ Αράιζ σε μουσική του Αστορ Πιατσόλα. Η εκπομπή θα ολοκληρωθεί με μια συνέντευξη του κορυφαίου καλλιτέχνη. Θα μιλήσει για την τέχνη, την καλλιτεχνική του πορεία και την εξέλιξη του χορού (Κυριακή ΕΤ-1 22.00).

Ξενοδοχείο ο παράδεισος

Το θεατρικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Ζορζ Φεϊντό "Ξενοδοχείο ο παράδεισος", θα παρουσιάσει το πρώτο κρατικό κανάλι από την εκπομπή "Το θέατρο της Δευτέρας". Ενας από τους πρωτεργάτες της φάρσας ο Ζορζ Φεϊντό γεννήθηκε και πέθανε στο Παρίσι. Η φάρσα ως θεατρικό είδος έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του θεάτρου. Τα στοιχεία που συνθέτουν τις κωμικές καταστάσεις είναι, μεταξύ άλλων, τα μπερδέματα των προσώπων, οι συζυγικές απάτες, η ανικανότητα, η σεξουαλικότητα και η επαρχιακή απλοϊκότητα. Τη μετάφραση του έργου "Ξενοδοχείο ο παράδεισος" έκανε ο Σταμάτης Φασουλής. Η σκηνοθεσία είναι του Κωστή Τσώνου, η διεύθυνση παραγωγής της Λαμπρινής Αθανασίου και τα σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Κύρου. Παίζουν οι: Γιάννης Μπέζος, Μαριέττα Σγουρδαίου, Κατιάνα Μπαλανίκα, Νίκος Γαλανός, Κωστής Κούκιος κ. ά. (Δευτέρα ΕΤ-1 22.00).

Αναζητώντας την... εικόνα

Με θέμα τη "βία", συνεχίζεται ο νέος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ "Αναζητώντας τη χαμένη εικόνα", που είναι αφιερωμένος στην ανθολόγηση του ελληνικού κινηματογράφου από το 1970 και μετά. Θα παρουσιαστούν σκηνές "βίας" από γνωστές ελληνικές ταινίες, όπως από το "Θίασο" του Θόδωρου Αγγελόπουλου, το "Χάπι εντ" του Παντελή Βούλγαρη, την "Κάθοδο των εννιά" του Χρήστου Σιοπαχά, το "1922" του Νίκου Κούνδουρου, "Από το χιόνι" του Σωτήρη Γκορίτσα, "Το πέρασμα" της Βασιλικής Ηλιοπούλου, το "Βαριετέ" του Νίκου Παναγιωτόπουλου, τη "Γλυκιά συμμορία" του Νίκου Νικολαϊδη, "Το χάραμα" του πρόωρα χαμένου Αλέξη Μπίστικα και το "Αρπα κόλλα" του Νίκου Περράκη (Παρασκευή ΕΤ-2 21.00).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ