ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Γενάρη 1997
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ
Χαιρετίζει και προσκαλεί η ΔΑΣΠ

Ανακοίνωση - χαιρετισμό στους δημοσιογράφους που υπερψήφισαν τους υποψηφίους που πρότεινε στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, απευθύνει η Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη (ΔΑΣΠ) και τους καλεί πιο μαζικά, τώρα, στις επαναληπτικές εκλογές της 14ης και 15ης Γενάρη να στηρίξουν τους υποψηφίους της που συμμετέχουν στις επαναληπτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΔΑΣΠ αναφέρεται:

"Η Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη χαιρετίζει τους συναδέλφους δημοσιογράφους, οι οποίοι στις εκλογές της 7 και 8 Γενάρη τίμησαν με την ψήφο τους τους υποψηφίους που πρότεινε και στήριξε, τόσο στο ψηφοδέλτιο της Δημοσιογραφικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ), όσο και για τις θέσεις του προεδρείου και των άλλων οργάνων της Ενωσης.

Θεωρεί ότι η εκλογή από την πρώτη ψηφοφορία και με συντριπτική πλειοψηφία του Νίκου Καραντηνού, υποψηφίου της παράταξης, στη θέση του ταμία της ΕΣΗΕΑ, αλλά και η σημαντική στήριξη στους άλλους υποψηφίους της παράταξης, εκφράζει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων αυτών στις θέσεις και τις απόψεις που προβάλλει η ΔΑΣΠ για την αντικειμενική δημοκρατική ενημέρωση των εργαζομένων και υπέρ των πραγματικών συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοσιογραφικού κόσμου, για μια ΕΣΗΕΑ πόλο αντίστασης στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού.

Με βάση αυτές τις θέσεις, η ΔΑΣΠ καλεί τους δημοσιογράφους, πιο μαζικά, να στηρίξουν με την ψήφο τους και στις επαναληπτικές εκλογές της Τρίτης και Τετάρτης 14 και 15 Ιανουαρίου τους υποψηφίους που υποστηρίζει η παράταξη για όλα τα αξιώματα όπου επαναλαμβάνονται οι αρχαιρεσίες. Και συγκεκριμένα:Πρόεδρο: Μ. Μαθιουδάκη,Α αντιπρόεδρο: Δημήτρη Χαλιβελάκη,Β αντιπρόεδρο: Γαρυφαλλιά (Λιάνα) Κανέλλη,γενικό γραμματέα: Γιώργο Λεονταρίτη,Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό: Ελένη Τράιου και Αρ. Καρέρ,και Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό: Αναστάσιο Αυγερινό και Βάσο Γεωργίου.Εκπροσώπους των συνταξιούχων: Νίκο Γιαννακά και Παναγιώτη Φωτάκη.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο Γ. Ράλλης επικεφαλής της Επιτροπής Συνεδρίου

Αποδέχθηκε χτες ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Ράλλης τη θέση του επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ και, κατά τα φαινόμενα, κλείνει ο κύκλος της διαδικασιολογίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την απόφασή του αυτή την ανακοίνωσε ο Γ. Ράλλης χτες στον Μ. Εβερτ, ο οποίος τον επισκέφθηκε στον γραφείο του και του μετέφερε τη σχετική πρόταση. Ο Γ. Ράλλης παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του για τις αρμοδιότητες της επιτροπής και ζήτησε το συντομότερο να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Οπως έχει πει εδώ και καιρό ο Γ. Ράλλης, η Οργανωτική Επιτροπή πρέπει να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και χτες ζήτησε οι αποφάσεις της να είναι τελεσίδικες και να μην αμφισβητούνται από κανέναν. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν πέντε κοινοβουλευτικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ άλλα πέντε μέλη θα ορίσει ο ίδιος ο Γ. Ράλλης. Στην επιτροπή θα κληθεί να συμμετάσχει και ο Γ. Βαρβιτσιώτης, εάν τελικά δε θα είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Την Τρίτη, συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου να επικυρώσει τα όσα συμφωνήθηκαν το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη και αναμένεται να εγκρίνει τις συμφωνίες, παρόλο που υπάρχουν φωνές από στελέχη του κομματικού μηχανισμού που ζητούν την κηδεμονία της Οργανωτικής Επιτροπής.

Εκδηλώσεις Επιτροπών Ειρήνης
  • Συνέλευση για την εκλογή νέας Γραμματείας και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή 12 Γενάρη, στις 10 το πρωί, η Επιτροπή Ειρήνης Πατησίων - Ριζούπολης, στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.
  • Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει στις 19 Γενάρη, η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης στις 5.30 το απόγευμα. Η σχετική εκδήλωση θα γίνει στο κέντρο του πάρκου "Δημήτρης Κιντής".
Χωρίς αποτέλεσμα το ΣΑΠ

Μονόλογοι υπηρεσιακών, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών

Με ομιλίες κυρίως υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, που αναφέρονται στην πολιτική της ΕΕ, σε επιμέρους θέματα της αρμοδιότητάς τους, και εκπροσώπων των εμποροβιομηχάνων, αλλά και των ημετέρων της κυβέρνησης στις ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων, που παραβρίσκονται στη συνεδρίαση του λεγόμενου Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, συνεχίστηκε χτες, δεύτερη μέρα και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η φιέστα αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά αγροτικά προβλήματα.

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης, ιδιαίτερα χτες και προχτές το απόγευμα όταν έφυγαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ήταν η παντελής απουσία από τη συζήτηση των άμεσων και πιεστικών προβλημάτων που έχουν οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες που εξεγείρονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αποδείχνεται, έτσι, χειροπιαστά πως στόχος της επιχείρησης - ΣΑΠ ήταν η εξαπάτηση των αγροτών που αγωνίζονται και η υπονόμευση του αγώνα τους. Πάντως, παρά την απουσία των πραγματικών εκπροσώπων των αγροτών - που ούτε προσκλήθηκαν αλλά και όσοι προσκλήθηκαν "εκ του πονηρού" αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην παράσταση αποπροσανατολισμού - ήταν φανερή η ανησυχία των κομματικών στελεχών των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ και της ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας γιατί δεν περνά ο αποπροσανατολισμός, γεγονός που εκφράστηκε και σε αρκετές ομιλίες κομματικών στελεχών.

ΚΥΠΡΟΣ
Η Τσιλέρ στα Κατεχόμενα

Παραπέρα κλιμάκωση της έντασης στην Κύπρο αναμένεται να πυροδοτήσει η επίσκεψη της Τανσού Τσιλέρ στα Κατεχόμενα την ερχόμενη βδομάδα. Την υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας θα συνοδεύει ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η επίσκεψη σχετίζεται με τις προθέσεις της Τουρκίας να πάρει μέτρα για αποτροπή της εγκατάστασης των πυραύλων S - 300 στην Κύπρο. Η εφημερίδα "Μιλιέτ" έγραφε χτες ότι η Αγκυρα ετοιμάζει διάφορα σχέδια για την αποτροπή της αγοράς των πυραύλων από την Κύπρο και καταστροφής των εκτοξευτήρων σε περίπτωση εγκατάστασής τους, ενώ αναφέρει ότι η Τουρκία θα κατασκευάσει νέα αεροπορική και ναυτική βάση στα κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, οι απειλές της Τουρκίας και όλα τα θέματα που άπτονται της άμυνας της Κύπρου θα συζητήσει την ερχόμενη βδομάδα στην ΑΘήνα ο υπουργός Αμυνας Κ. Ηλιάδης με τον Ελληνα ομόλογό του Α. Τσοχατζόπουλο. Πηγή του υπουργείου Αμυνας της Κύπρου ανέφερε στο ΡΙΚ ότι το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Εθνικής Φρουράς θα υλοποιηθεί πλήρως και δεν πρόκειται να αλλάξει οτιδήποτε.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ από τη Χάγη, η Ευρωπαϊκή Ενωση έκανε γνωστό χτες ότι, ενώ τα Ηνωμένα Εθνη είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος δυνατός μεσολαβητής στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, είναι και εκείνη έτοιμη να διαδραματίσει έναν ενεργό ρόλο στην αναζήτηση μιας λύσης.

Κομματικές δραστηριότητες
  • Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, κόβει σήμερα Κυριακή 12 Γενάρη, στις 6.30 το απόγευμα, η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία του ΚΚΕ στην Αμφισσα και καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
  • Την πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβει αύριο Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία του ο "Ριζοσπάστης"
  • Συνεστίαση διοργανώνει στις 18 Γενάρη η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ, στο κέντρο "Σεντόνια", στις 9 το βράδυ.
  • Την πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβει την Πέμπτη 16 Γενάρη, στις 7.00 η ΚΟΒ Κέντρου - Αιγάλεω. Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία της στην Πλ. Ειρήνης.
  • Συγκέντρωση ετεροδημοτών από την Ικαρία και τη Σάμο θα γίνει την Τετάρτη 15 Γενάρη στα Γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη) για να τιμηθεί ο ΔΣΕ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Στρατής Τσαμπής, ενώ θα γίνει ειδική αναφορά στη δράση του ΔΣΕ σε Ικαρία και Σάμο.
  • Την πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβει την Κυριακή 19 Γενάρη η ΚΟΒ Νεαπόλεως Κοκκινιάς, σε ολοήμερη εκδρομή που θα πραγματοποιήσει στη Στενή Ευβοίας, καλώντας τους φίλους και τα μέλη της να συμμετάσχουν. Τηλέφωνο για συμμετοχή στο 49.33.897.
  • H ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε εκδήλωση που οργανώνει την Τετάρτη 15 Γενάρη στις 8 μμ στα γραφεία της (Βολουδάκηδων και Σφακίων γωνία).
  • Η ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής μαζί με το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα εγκαινιάσει και τα νέα της γραφεία (Κομνηνών και Ανδριανού) το Σάββατο 18 Γενάρη στις 7 μμ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ