ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Γενάρη 1997
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στο μάτι του κυκλώνα η διαιτησία

Ο πόλεμος των μεγάλων συμφερόντων και οι αλλαγές στη διαιτησία. Η αναξιοπιστία του πρωταθλήματος

Παρά τα ευχολόγια, στην αρχή της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου το 18ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα δεν απαλλάχτηκε απ' τις αμαρτίες του παρελθόντος. Μάλλον το αντίθετο έγινε.

Την περασμένη βδομάδα ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του "μαραθωνίου" και από χτες ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος. Ομως ήδη στη συνείδηση των φιλάθλων, που κάθε χρόνο μειώνονται δραματικά, η εν εξελίξει διοργάνωση αποτελεί άλλο ένα αναξιόπιστο πρωτάθλημα. Μια... κούρσα με προδιαγεγραμμένους νικητές και χαμένους. Η υποψία της εύνοιας υπέρ των ισχυρών και της δυσμένειας στους αδυνάτους, επιβεβαιώνεται κάθε Κυριακή. Το "ευ αγωνίζεσθαι" έχει αντικρίσει την... κόκκινη κάρτα.

Από τους 30 διαιτητές που έχει ο σχετικός πίνακας περισσότεροι από τους μισούς (18) είναι υπόλογοι για αποφάσεις λανθασμένες ή προκλητικά λανθασμένες. Συνέπεια της ανεπάρκειας ή της επιλογής τους είναι κάποιοι να υποστηρίζουν βάσιμα ότι ο βαθμολογικός πίνακας είναι πλασματικός "απ' την κορφή ως τα νύχια". Ας θυμηθούμε ποιοι συγκέντρωσαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και τα... γαλλικά της εξέδρας. Αναφέρονται οι σοβαρότερες περιπτώσεις, χωρίς μάλιστα να περιλαμβάνεται το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ... Κύρος Βασσάρας (Ολυμπιακός - Ξάνθη 0 - 0), Θανάσης Βάλλιος (ΠΑΟ - ΑΕΚ 2 - 0), Σωτήρης Βοργιάς (Εδεσσαϊκός - Καλαμάτα 4 - 0), Μανώλης Γιανναδάκης (Εδεσσαϊκός - Πανηλειακός 0 - 1), Γιώργος Δούρος (Ηρακλής - Ιωνικός 4 - 0), Θανάσης Ζαχαριάδης (Καστοριά - Ολυμπιακός 0 - 5, Ιωνικός - Ολυμπιακός 0 - 1), Γιώργος Καζναφέρης (Ολυμπιακός - Καλαμάτα 2 - 2, ΠΑΟΚ - Πανηλειακός 1 - 1, Καβάλα - Ολυμπιακός 1 - 2), Στράτος Παπουτσέλης (ΠΑΟ - ΑΘηναϊκός 4 - 1, Καβάλα - Απόλλωνας 2 - 1, Ολυμπιακός - Αρης 4 - 0, Ολυμπιακός - ΠΑΟ 1 - 0), Γιάννης Λάτσιος (ΑΕΚ - Βέροια 3 - 1), Δημήτρης Μπέγκος (ΟΦΗ - ΑΕΚ 2 - 1), Γιώργος Μπίκας (Αρης - ΑΕΚ 3 - 2), Γιάννης Παπαπέτρου (Καβάλα - Ηρακλής 1 - 0, Ξάνθη - Αρης 3 - 2), Μιχάλης Καλαθενός (Καλαμάτα - ΑΕΚ 0 - 3, ΠΑΟ - Ιωνικός 1 - 0), Ηλίας Χατζής (Αρης - ΠΑΟ 0 - 0), Πλάτων Μποζατζίδης (Παναχαϊκή - Ξάνθη 1 - 1), Νίκος Ηλιάδης (Πανηλειακός - Απόλλωνας 2 - 0, Παναχαϊκή - Απόλλωνας 0 - 2), Διονύσης Στεφανόπουλος (ΟΦΗ - Αρης 2 - 2), Μάλαμας Τεβεκέλης (Απόλλωνας - Ξάνθη 2 - 1).

Εκτός από τους διαιτητές σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι παρατηρητές. Σε παλιότερη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας κάποιος τους είχε χαρακτηρίσει "κρυφή πληγή". Αμφισβητείται έντονα ο τρόπος επιλογής τους, τα προσόντα και φυσικά το έργο τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που προκάλεσαν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όταν σε εξόφθαλμες περιπτώσεις τραγικών διαιτησιών, στις εκθέσεις τους κάλυψαν τους κρινόμενους.

Για μια ακόμα φορά οι υπεύθυνοι (;) αποφάσισαν ν' ασχοληθούν αφού το κακό έχει γίνει. Συζήτησαν την Πέμπτη, έψαξαν ενόχους, μελετούν διορθωτικές κινήσεις. Ολα όμως φαντάζουν τόσο φαρισαϊκά και αποσπασματικά. Δύσκολα θα πειστεί ο φίλαθλος ότι κίνητρο τους δεν είναι η αποστασιοποίηση και η δημιουργία εντυπώσεων.

Πλην ελαχίστων ρομαντικών - αιθεροβαμόνων, αν ακόμα υπάρχουν, οι υπόλοιποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είχαν πάρει τα μηνύματα απ' το καλοκαίρι. Τότε που υπό διάφορα προσχήματα η μάχη για τον έλεγχο της διαιτησίας ήταν ανελέητη. Αρκετοί προσπάθησαν να επικεντρώσουν το θέμα στα πρόσωπα με σκοπό να κρύψουν την αλήθεια. Πόθος οι φίλαθλοι να δουν "το δέντρο και να χάσουν το δάσος".

"Ομηρικές" συγκρούσεις έγιναν στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, συναντήσεις επί συναντήσεων, προσφορές και αντιπροσφορές. Ο,τι δηλαδή συμβαίνει χρόνια τώρα. Μοναδική διαφορά κάθε περιόδου είναι ποιος ελέγχει και ποιος ελέγχεται. Η μετατροπή της φημολογίας και των ψιθύρων σε καταγγελίες, αναφορικά με τα δρώμενα στη Δ' Εθνική, ενισχύει τα παραπάνω. Η απλή διαπίστωση πως η κατηγορία αυτή είναι σκαλοπάτι για τις μεγαλύτερες και το γεγονός ότι πολλά πρόσωπα της Δ τα συναντάμε στην Α Εθνική, οδηγεί σε προφανή και αποκαλυπτικά συμπεράσματα...

Σ όλα αυτά αν προσθέσουμε και τα φαινόμενα βίας που συχνά πυκνά εκδηλώνονται στα γήπεδα, τότε έχουμε την πλήρη εικόνα των όσων συμβαίνουν στις πρώτες 17 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Μιας διοργάνωσης που σε μια συνέντευξή του, στον υπογράφοντα, ο Χάρυ Κλυνν είχε χαρακτηρίσει εύστοχα "γίγαντα με πήλινα πόδια".

Η ελπίδα πως τα παραπάνω μπορούν ν' αλλάξουν, είναι φρούδα. Η κατάσταση δεν αποτελεί "κεραυνό εν αιθρία", ούτε είναι ευθύνη ορισμένων "κακών". Οσο μάλιστα πλησιάζουμε προς το τέλος τα φαινόμενα... λάθους θ αυξάνονται. Τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τεράστια και δεν επιτρέπουν "πολυτέλειες" όπως αυτές που εκφράζουν οι λέξεις συνείδηση, αυτοσεβασμός, αγάπη για το άθλημα.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αποκαταστάθηκε το ΠΟΚ

Η άνοδος του Ολυμπιακού συμπλήρωσε το κλασικό τρίο των διεκδικητών. Ευχάριστες εκπλήξεις οι νεοφώτιστες Καβάλα, Βέροια

Ο Ολυμπιακός πήρε τον 38ο άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στην Α Εθνική. Στα μισά του μαραθώνιου η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι στην κορυφή με συγκάτοικο τον Παναθηναϊκό του Βελιμίρ Ζάετς. Συνήθως το συγκρότημα που κερδίζει αυτό τον "τίτλο" καταφέρνει να πάρει και τον πραγματικό του ίδιου χρόνου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει την τελευταία 6ετία συνεχώς. Αραγε έφτασε η ώρα των Πειραιωτών μετά από 9 χρόνια "φαγούρα". Ο χρόνος θα δείξει... Ας δούμε όμως αναλυτικά την πορεία των 18 μονομάχων μετά από 17 αγωνιστικές με βαθμολογική σειρά:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η έλευση του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο λιμάνι έδωσε άλλο αέρα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Από την αρχή του πρωταθλήματος "πήρε κεφάλι" στην κούρσα, προηγήθηκε και με έξι βαθμούς διαφορά, όμως οι σοβαροί τραυματισμοί των Τζόρτζεβιτς, Ιβιτς αποσύνδεσαν τη μηχανή του Ντούσκο που τελικά κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή, έστω και αν είναι μαζί με τον αιώνιο αντίπαλο. Ο Κυριάκος Καραταϊδης και ο Αλέκος Αλεξανδρής με 17 αγώνες ήταν αυτοί που έπαιξαν περισσότερο. Κορυφαίος σκόρερ ο Ιλια Ιβιτς με 7 τέρματα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οι "πράσινοι" είχαν άσχημο ξεκίνημα αφού ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ επέδρασε αρνητικά στην ψυχολογία των παικτών. Μόλις στην 4η αγωνιστική ο Ρότσα αντικαταστάθηκε και στη θέση του ήρθε ένας άλλος παλιός άσος του "τριφυλλιού", ο Κροάτης Βελιμίρ Ζάετς. Ουσιαστικά δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, όμως το γεγονός ότι οι "πράσινοι" είναι στην κορυφή, τους κάνει αυτόματα φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Στα μείον και η αποχώρηση του Μπορέλι, αφού η ΦΙΦΑ τον κατοχύρωσε στην ισπανική Οβιέδο όπου συνεχίζει την καριέρα του. Στις συμμετοχές προηγούνται Βαζέχα και Λυμπερόπουλος (17), ενώ και στους σκόρερ ο Πολωνός είναι μπροστά με 9 γκολ.

ΑΕΚ: Η νέα εποχή με προπονητή τον Πέτρο Ραβούση έχει ανατείλει. Η Ενωση πέρασε στους 8 του Κυπελλούχων... αμέλησε το πρωτάθλημα, όμως με ντεμαράζ διαρκείας έφτασε σε απόσταση αναπνοής. Αντικειμενικά παίζει την καλύτερη μπάλα και ασφαλώς είναι σε τροχιά τίτλου. Μεγάλο της όπλο το επιθετικό δίδυμο - "φωτιά" Νικολαϊδη - Κωστή με 20 γκολ στο ενεργητικό του. Τις περισσότερες συμμετοχές έχουν οι Ατματζίδης, Σαβέβσκι, Κωστής, Νικολαϊδης (17). Κορυφαίος σκόρερ, και του πρωταθλήματος ως τώρα, ο Ντέμης Νικολαϊδης με 11 τέρματα.

ΟΦΗ: Για μια ακόμη σεζόν το συγκρότημα του Εγκε Γκέραρντ παρουσιάζεται δυνατό και αξιόπιστο. Το μοντέλο που έχει δημιουργήσει ο... ισόβιος προπονητής αποδίδει και η έξοδος στην Ευρώπη είναι πολύ πιθανή. Η απουσία του Μαχλά δε φάνηκε καθόλου, λόγω Φραντζέσκου. Το κενό του Φραντζέσκου, που μετακόμισε στην Τούμπα, επίσης καλύφθηκε εκ των έσω. Στις συμμετοχές το "πάνω χέρι" έχουν Χανιωτάκης, Πουρσανίδης, Αναστασίου, Δερμιτζάκης (17). Κορυφαίος σκόρερ ο Γιάννης Αναστασίου με 6 γκολ.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Εργο Βασίλη Δανιήλ η θαυμάσια πορεία του Πύργου. Ο Καβαλιώτης τεχνικός έχει "χτίσει" μια νεανική και καλά γυμνασμένη ομάδα που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Συμμετοχές: Τοχούρογλου, Ιλιτς, Τσέκος (17). Πρώτος σκόρερ ο Πρέτραγκ Μπάρνιακ με 5 τέρματα.

ΚΑΒΑΛΑ: Ευχάριστη έκπληξη το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου. Αποδίδοντας γρήγορο ποδόσφαιρο και με "θωρακισμένη" άμυνα πάει μια χαρά. Στις συμμετοχές: Αργυρίου, Καλιμμάνης, Μάλλιος (17). Πρώτοι σκόρερ οι Αλφρεντ Χέρτνγκαλ, Ανέστης Αθανασιάδης και Γιώργος Παπανδρέου με 3 γκολ.

ΒΕΡΟΙΑ: Μια ακόμη επαρχιακή ομάδα που είναι ψηλά στη βαθμολογία. Η συνταγή της "βασίλισσας" είναι το "πάντρεμα" παλιών και νέων από τον Μάκη Κατσαβάκη. Στις συμμετοχές Δέλλιος και Κουλακιώτης (17). Πρώτος σκόρερ ο πάντα έφηβος στα... σαράντα του χρόνια Τάσος Μητρόπουλος με 4 τέρματα.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Ξεκίνησε εντυπωσιακά η ομάδα του Ολεγκ Μπλαχίν, όμως στη συνέχεια παρουσίασε σκαμπανεβάσματα και είναι στις μεσαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Στις συμμετοχές προηγούνται Παχατουρίδης και Τσιαντάκης (16). Στους σκόρερ μπροστά είναι ο Αμαέκι Οτιτζι με 6 γκολ που όμως για δεύτερη φορά, στη χώρα μας, έχει μπλεξίματα με ναρκωτικά.

ΠΑΟΚ: Το ξύπνημα του γίγαντα της Θεσσαλονίκης για πολλούς άρχισε. Αν και στο ξεκίνημα τα ίδια πίστευαν οι οπαδοί του, με κόουτς τον Γκίντερ Μπένγκστον και πλειάδα καλών παικτών. Η απόλυση του Σουηδού στην 10η αγωνιστική έφερε τον Χρήστο Αρχοντίδη στο τιμόνι του δικεφάλου. Οι πρόσφατες μεταγραφές Φραντζέσκου, Μαραγκού έχουν δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα και λογικά ο ΠΑΟΚ θα είναι πανίσχυρος στο β γύρο. Αλλαγή είχαμε και στην προεδρία, αφού ο χορηγός Γ. Μπατατούδης πήρε τα ηνία από τον κ. Καλύβα. Στις συμμετοχές Μιχόπουλος, Ζαγοράκης (17). Στους σκόρερ μπροστά είναι οι Τουρσουνίδης, Φραντζέσκος (έχει άλλα 6 με τα χρώματα του ΟΦΗ) με 4 τέρματα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ομάδα "βαβέλ" με ένα σωρό ξένους παίκτες η μαύρη θύελλα θα μπορούσε να πάει και καλύτερα. Δύσκολο το έργο του Μπο Πέτερσον. Μεγάλο της όπλο η καυτή έδρα. Στις συμμετοχές Ντούντου, Αλβέρτης (15). Στους σκόρερ μπροστά είναι οι Οφορίκουε, Δέδες με 4 γκολ.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Η πατρινή ομάδα του Ανδρέα Μιχαλόπουλου είχε θαυμάσιο ξεκίνημα, όχι όμως και ανάλογη συνέχεια. Αυτό δε σημαίνει ότι η πορεία της είναι αποτυχημένη. Κάθε άλλο. Στις συμμετοχές: Καρασάββας, Βαϊτσης (17). Στους σκόρερ ο Ιγκορ Κλάιχ είναι μπροστά με 7 τέρματα.

ΑΡΗΣ: Με νέο τεχνικό τον Χουάν Ραμόν Ρότσα (αντί του Σ. Διαμαντόπουλου) αλλά και νέο πρόεδρο τον Ζαφείρη Σαμολαδά (αγόρασε από τον Λ. Γράντα) ψάχνει την ανάκαμψη στο δεύτερο γύρο. Στις συμμετοχές Δημήτρης Μαυρογενίδης (17). Πρώτος σκόρερ ο ίδιος με 4 γκολ.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Κατώτερος του αναμενομένου παρουσιάζεται ο Απόλλωνας. Πάντως τελευταία το συγκρότημα του Μπάμπη Τενέ δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Στις συμμετοχές Ντικουμέ και Καραγκούνης άχουν από 17. Κορυφαίοι σκόρερ οι Ντικουμέ, Αλέξης με 4 τέρματα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολύ μέτριο πρωτάθλημα κάνει ως τώρα ο Γηραιός. Η πρόσληψη του Αλκέτα Παναγούλια που αντικατέστησε τον Βασίλη Αντωνιάδη διόρθωσε λίγο τα πράγματα, όμως ο κίνδυνος είναι ακόμη ορατός. Στις συμμετοχές ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης έχει το απόλυτο (17). Πρώτος σκόρερ ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς με 5 γκολ.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Το "μάρμαρο" από την κακή πορεία πλήρωσε ο προπονητής Αγγελος Αναστασιάδης. Διάδοχός του ο άγνωστός Βραζιλιάνος Λουίς Βίλα, που καλείται να κρατήσει στην κατηγορία τους Μακεδόνες. Στις συμμετοχές μόνο ο Σαμόλης έχει (17). Στους σκόρερ προηγείται ο Βασίλης Ανδρεάδης με 8 τέρματα.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αγώνα επιβίωσης θα δώσει στο δεύτερο γύρο η ομάδα του Γιάννη Παθιακάκη που είναι ευάλωτη στο Βύρωνα. Συμμετοχές: Μαυρομμάτης και Τσιρώνης (17). Στους σκόρερ ο Χρήστος Βελής είναι μπροστά με 5 γκολ.

ΞΑΝΘΗ: Τα ίδια ισχύουν και για τη Σκόντα. Ο Κουρτ Γιάρα και οι παίκτες του πρέπει να συνέλθουν γρήγορα αν θέλουν να συνεχίσουν στα "σαλόνια". Στις συμμετοχές Κεχαγιάς και Παπαδημητρίου προηγούνται (17). Στους σκόρερ Λουτσιάνο και Νέτσας έχουν από 2 τέρματα.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Μάλλον δε θα προλάβει να χαρεί τη μεγάλη κατηγορία. Είναι ήδη με το ένα πόδι στη Β Εθνική. Ο τωρινός προπονητής, Τάκης Τσαγκαλίδης, προσπαθεί να διατηρήσει την αξιοπρέπεια των "γουναράδων". Στις συμμετοχές Τσαγκόπουλος και Αφεντουλίδης 16. Ο δεύτερος είναι και πρώτος σκόρερ με 3 γκολ μαζί με τον Χατζίδη που έχει πάει πλέον στον Ηρακλή.

Aνδρέας ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ντέρμπι Ευρώπης

Ο ανεβασμένος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ. Στην έδρα τους αγωνίζονται Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Στο Καραϊσκάκη θα ανοίξει σήμερα ο β γύρος για τον ένα εκ των δυο πρωτοπόρων, τον Ολυμπιακό, που υποδέχεται την Καστοριά στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Στο σπίτι της αγωνίζεται και η δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει την Καβάλα. Ας δούμε αναλυτικά:

Με στόχο να σταματήσει την "κακοδαιμονία" του Καραϊσκάκη ο λαβωμένος, από πολλούς τραυματισμούς παικτών, Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα την αδύναμη Καστοριά θέλοντας να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του α γύρου. Οι "ερυθρόλευκοι" αν και συγκλονισμένοι από τους πολλούς τραυματισμούς ξέρουν πολύ καλά ότι άλλα περιθώρια απωλειών στην έδρα τους δεν υπάρχουν. Αλλωστε, η δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ που έφθασε σε απόσταση αναπνοής, δεν πρόκειται να συγχωρέσει στραβοπατήματα των Πειραιωτών. Από την άλλη, η σχεδόν υποβιβασμένη Καστοριά θα προσπαθήσει για το καλύτερο, αφού όπως είναι γνωστό "η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία".

Στη Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ υποδέχεται την πολύ καλή φέτος Καβάλα θέλοντας να ξεκινήσει το β γύρο πολύ καλύτερα από τον πρώτο. Η αγωνιστική άνοδος τον τελευταίο καιρό των "κιτρινόμαυρων" και η επιτυχία στην Ξάνθη αναμένεται να προσελκύσουν τον κόσμο στο στάδιο "Ν. Γκούμας". Σκέψεις για απώλεια βαθμών δεν υπάρχουν, αφού στο κυνήγι της κορυφής δε χωράνε αποτυχίες.

Οι Καβαλιώτες παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική, πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και με όπλο την καλή φετινή τους απόδοση, που τους έχει φέρει στην 5η θέση της βαθμολογίας, θα παραταχθούν σήμερα στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΟΦΗ μονοπωλεί το ενδιαφέρον της Θεσσαλονίκης. Σε μια Τούμπα που αναμένεται να είναι κατάμεστη, ο αναγεννημένος τον τελευταίο καιρό ΠΑΟΚ θέλει να προσθέσει ακόμα μια επιτυχία στο ενεργητικό του και να κυνηγήσει το όνειρο της Ευρώπης. Η πρώην ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου θα προσπαθήσει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να βρεθεί έτσι πιο κοντά στην κορυφή και να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή του τροχιά. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί από το ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ. Τα υπόλοιπα παιχνίδια: Ξάνθη - Πανηλειακός, Παναχαϊκή - Εδεσαϊκός, Αθηναϊκός - Αρης, Απόλλωνας Αθηνών - Ιωνικός. Αύριο: Βέροια - Ηρακλής.

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Επικίνδυνη έξοδος

Στην Καλαμαριά αύριο ο Εθνικός

Στην Καλαμαριά δοκιμάζει αύριο τις δυνάμεις του ο πρωτοπόρος της Β Εθνικής, Εθνικός, που αντιμετωπίζει τον τοπικό Απόλλωνα για την 17η αγωνιστική. Οι Πειραιώτες μετά τη νίκη επί των Τρικάλων, που τους εκτόξευσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν ένα ακόμη εμπόδιο στην πορεία τους για επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Από την άλλη οι "Πόντιοι" καίγονται για βαθμούς, αφού βρίσκονται μια ανάσα από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 17.00

Τα υπόλοιπα παιχνίδια: Σήμερα: Γιάννινα - Παναργειακός, Πανελευσινειακός - Παναιτωλικός, Προοδευτική - Δόξα Δράμας, Πανιώνιος - ΕΑΡ, Νίκη Βόλου - Νάουσα, Λεβαδειακός - Λάρισα, Πύργος - Δόξα Βύρωνα. Δευτέρα: Τρίκαλα - Πανσερραϊκός (20.00 απ' ευθείας ΕΤ-3)

Ολα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 15.00

Γ' Εθνική

Δύσκολο έργο έχει σήμερα και η πρωτοπόρος του Νοτίου Ομίλου στην Γ Εθνική Καλλιθέα, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Πάτρα στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να πετύχουν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Παρ' όλα αυτά όμως, οι γηπεδούχοι δεν έχουν το περιθώριο απωλειών στην έδρα τους, αφού βρίσκονται πολύ κοντά στην ουρά της βαθμολογίας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Εργοτέλης - Μαρκό, Ηλυσιακός - Κέρκυρα, Αιγάλεω - Αγ. Νικόλαος, Ενωση Ρόδου Διαγόρας - Αιολικός, Ατρόμητος Αθ. - Ιάλυσος, Κόρινθος - Ναυπακτιακός, Παναιγιάλειος - Εθνικός Αστέρας, Βαρβασιακός - Ηρόδοτος.

Ολα τα παιχνίδιααρχίζουν στις 15.00.

Σκηνές όπως αυτή έγιναν, δυστυχώς, "απαραίτητο" στοιχείο του ποδοσφαίρου. Οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες εναλλάσσονται, οι διαιτητές όχι...

Η μάχη του τίτλου για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟ συνεχίζεται. Η φάση είναι από τον αγώνα των δύο πρώτων στο "Νίκος Γκούμας"



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ