ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Μάρτη 1997
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από τη δολοφονία του ΑΚΗ ΜΠΑΤΖΙΟΥ.Ηταν γραμματέας του Συμβουλίου της ΕΠΟΝ Λάρισας στην Κατοχή και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΠΟΝ. Πιάστηκε από την Ασφάλεια Λάρισας, βασανίστηκε απάνθρωπα στα κρατητήρια, χωρίς να του αποσπάσουν ούτε λέξη για τους συντρόφους του και τον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 40.000 δρχ. στην ΚΝΕ για το 7ο Συνέδριό της. Οι αδελφές του Ευγενία Πολυχρονιάδου και Τασία Τερζόγλου

* * *

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Αύριο Κυριακή 2 Μάρτη συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και καπετάνιος του 1ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Αθήνας.

Οι συγγενείς, οι σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι του θα συγκεντρωθούν στον τάφο του στις 11.00 π.μ. στο Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης, για να καταθέσουν ένα κόκκινο γαρίφαλο στον καπετάνιο του ΕΛΑΣ, ο οποίος ως το τέλος διατήρησε την αισιοδοξία και το χαμόγελο που τον χαρακτήριζαν από τα χρόνια της τετράχρονης κατοχής και της ηρωικής Αντίστασης, των πολύχρονων διώξεων, ως την αρρώστια του, που τον βασάνισε.

Ολοι θα τον θυμούνται πάντα έτσι.

Στη μνήμη του προσφέρω 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νέας Σμύρνης/Κέντρο, 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ και 10.000 δρχ. στην Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης.

Η σύζυγός του Λίνα Μακρή

* * *



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ