ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρειάζεται ένα ισχυρό ΟΧΙ

Στους εργαζόμενους του Δήμου Ανω Λιοσίων μίλησε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επιπτώσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ

"Εμείς ζητήσαμε από τα κόμματα που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, να αντισταθούν σε αυτές τις ολέθριες επιλογές, που οδηγούν τη χώρα σε μαρασμό και να πουν "όχι". Γι' αυτό ζητήσαμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αλλά αρνήθηκαν. Με το δημοψήφισμα θα ακουγόταν ένα ισχυρό ΟΧΙ κατά της Συνθήκης του Μάαστριχτ και θα εξανάγκαζε την κυβέρνηση να αντισταθεί στις αντιλαϊκές επιλογές της". Τα παραπάνω επισήμανε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος στους εργαζόμενους του Δήμου Ανω Λιοσίων κατά τη διάρκεια περιοδείας στο εργοτάξιο και το δημοτικό θερμοκήπιο στα πλαίσια της 10ήμερης καμπάνιας του ΚΚΕ για τα πέντε χρόνια της Συνθήκης του Μάαστριχτ, την επικείμενη αναθεώρησή της και το αίτημα για δημοψήφισμα.

Μιλώντας αναλυτικότερα για τις επιπτώσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ είπε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 άνεργοι, το εισόδημα των εργαζόμενων μειώνεται συνεχώς, ενώ τα κέρδη της ολιγαρχίας έφτασαν στα 4,5 δισ. δραχμές. Ακόμα, ότι χιλιάδες μικρομάγαζα και βιοτεχνίες έκλεισαν, ενώ χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά ξεκληρίστηκαν. Επίσης, είπε ότι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας ξεπουλήθηκαν στο μεγάλο κεφάλαιο ή συρρικνώθηκαν, ενώ τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καρατομούνται, ενώ οι χώροι της παιδείας, υγείας και πρόνοιας παραδίδονται στα μονοπώλια και τους ιδιώτες.

Μιλώντας για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ είπε ότι αυτή γίνεται προς χειρότερη κατεύθυνση, καθώς στη Διακυβερνητική δε συζητούν τα προβλήματα επί της ουσίας, αλλά την αλλαγή των διαδικασιών, για να περάσουν πιο εύκολα την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου. "Με την αναθεώρηση του Μάαστριχτ προωθούν την ενιαία αμυντική και εξωτερική πολιτική. Προωθούν τη διχοτόμηση Κύπρου και το μοίρασμα του Αιγαίου, για να μπορεί να εκμεταλλευτεί το μεγάλο κεφάλαιο τα πετρέλαια του Βορείου Αιγαίου και κυρίως του Καυκάσου", επισήμανε το μέλος του ΠΓ.

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε στους εργαζόμενους ότι απέναντι στις πολιτικές των πολυεθνικών "χρειάζεται να αναπτυχθεί μέτωπο αντίστασης και πάλης" και ότι οι τελευταίες κινητοποιήσεις αγροτών, εκπαιδευτικών, ναυτεργατών, συνταξιούχων είναι ευρύτερης σημασίας για το λαϊκό κίνημα.

Του Βασίλη ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ολοκληρώνεται η καμπάνια

Ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η Δεκαήμερη Καμπάνια του Κόμματος για τα 5 χρόνια της Συνθήκης του Μάαστριχτ, την επικείμενη αναθεώρησή της και το αίτημα για Δημοψήφισμα τώρα, με περιοδείες στελεχών σε εργασιακούς χώρους. Ετσι πραγματοποιούνται οι ακόλουθες περιοδείες:

  • Σήμερα Πέμπτη:

- Περιοδεία στους εργάτες του Δήμου Νέας Σμύρνης στις 6.00 π.μ. με επικεφαλής στέλεχος του Κόμματος.

  • Η ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "5 χρόνια Μάαστριχτ και οι θέσεις του ΚΚΕ" σήμερα Πέμπτη στις 7.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λιβαδειάς. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Αύριο Παρασκευή:

- Στα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ θα γίνει περιοδεία στις 9.ΟΟ π.μ. με επικεφαλής τον Δήμο Κουμπούρη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στο υπουργείο Πολιτισμού (στην Μπουμπουλίνας) στις 9.30 π.μ. με επικεφαλής τον Σταύρο Παπαθανασίου,υπεύθυνο του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ στη Χαλκίδα, καλεί σε συγκέντρωση με θέμα: "Η πολιτική του Μάαστριχτ και οι επιπτώσεις της στους εργαζόμενους", την Τετάρτη 12 του Μάρτη στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου (Αβάντων). Θα μιλήσει στέλεχος της Επιτροπής Δημοψηφίσματος.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ