ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΜΣΤΕΛ
Ανησυχούν οι εργαζόμενοι για το μέλλον του ασφαλιστικού

Κλιμάκιο στελεχών της ΚΟΘ του ΚΚΕ περιόδευσε στο εργοστάσιο

Πολύ φιλικό το κλίμα και θερμή η υποδοχή που επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι της ζυθοποιίας ΑΜΣΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη στο κλιμάκιο στελεχών της ΚΟΘ του ΚΚΕ, που περιόδευσε χτες στις εγκαταστάσεις της μεγάλης αυτής βιομηχανικής μονάδας και συζήτησε με τους εργαζόμενους τα βασικά θέματα πάνω στα οποία πρέπει να πάρει θέση ο λαός στις επερχόμενες εκλογές.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι: Θόδωρος Κυριακίδης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Αγγελος Τζέκης, Σοφία Τσελεμπόνη και Κώστας Αβραμόπουλος.

Ολοι σχεδόν οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη του κλιμακίου του ΚΚΕ στην επιχείρηση, λέγοντας ότι «είναι τιμή για μας να μας επισκέπτονται στελέχη του ΚΚΕ».

Στη συζήτηση που έγινε εξέφρασαν πολύ παραστατικά τις ανησυχίες τους για τους κινδύνους που απειλούν το ασφαλιστικό τους σύστημα και για την επέλαση κυβέρνησης και εργοδοσίας ενάντια στις εργασιακές σχέσεις, καθώς και για το φάσμα της καλπάζουσας ανεργίας.

«Να δώσουν ψήφο στο ΚΚΕ στις εκλογές στις 9 του Απρίλη», κάλεσε τους εργαζόμενους ο Θόδωρος Κυριακίδης, για να τιμωρήσουν τους πρωτεργάτες του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ακολουθούν την ίδια βασικά αντιλαϊκή πολιτική, η οποία οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση και την ανεργία, ενώ ανεβάζει συνέχεια τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο Θόδωρος Κυριακίδης τόνισε ακόμα ότι αυτό που κρίνεται σ' αυτές τις εκλογές είναι αν οι εργαζόμενοι θα υποταχθούν ξανά στη μοίρα που τους επιφυλάσσουν τα μονοπώλια και ο ιμπεριαλισμός, ή έχουν τη θέληση να αντισταθούν στην αντιλαϊκή λαίλαπα, να συσπειρωθούν και να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ για την οικοδόμηση του Λαϊκού Μετώπου, που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για εξελίξεις προς όφελος του λαού.

ΝΕΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ
Εως τις 14 του Μάρτη η προθεσμία

Αλλάζει η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών για την εγγραφή των εκλογέων στους εκλογικούς καταλόγους, μετά την εξαγγελία για διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 9 Απρίλη. Ετσι, η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών θα συμπέσει με την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, δηλαδή στις 14/3. Οσοι λοιπόν γεννήθηκαν το 1982 ή πριν απ' αυτό και έχουν παραλείψει να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους θα πρέπει να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στο δήμο ή την κοινότητά τους για την έκδοση εκλογικού βιβλιαρίου: Αίτηση για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους. Πιστοποιητικό γέννησης. Βεβαίωση από το δήμο της διεύθυνσης κατοικίας και της ενορίας που υπάγονται. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Αντικατάσταση βιβλιαρίων

Μέχρι και τις 7 του Απρίλη μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα εκλογικά βιβλιάρια ή να εκδώσουν νέα, στην περίπτωση που τα έχουν χάσει. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο οικείο Πρωτοδικείο, έχοντας μαζί τους ταυτότητα και δύο πρόσφατες φωτογραφίες.

Οσοι δεν έχουν σελίδες στα εκλογικά τους βιβλιάρια, μπορούν να προσθέτουν καινούριες, στο οικείο Πρωτοδικείο, μέχρι και τη μέρα των εκλογών, δηλαδή την 9η του Απρίλη. Η προσθήκη σελίδων μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε πρόσωπο, ενώ αρκεί η επίδειξη του εκλογικού βιβλιαρίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ