ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Μάρτη 1997
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
"Επικίνδυνη αποστολή στη Βοσνία"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κ. Πολυχρονίου για το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας

Καμιά σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στο πρόσφατο φιλικό με την Κύπρο και το επίσημο παιχνίδι με τη Βοσνία (2/4). Αυτό φυσικά το γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους οι διεθνείς και ο Κ. Πολυχρονίου, έτσι δεν παρασύρονται απ' το 0 - 4 στη Μεγαλόνησο. Οι καθ' ύλην αρμόδιοι συνεχώς τονίζουν πως η επόμενη υποχρέωσή μας, για τα προκριματικά του Μουντιάλ '98, είναι πολύ δύσκολη.

"Αν θέλουμε στο Σαράγεβο να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα πρέπει να παρουσιαστούμε σαφώς βελτιωμένοι", ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: "Θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή. Η Βοσνία έχει καλή ομάδα, για πρώτη φορά αγωνίζεται μπροστά στο κοινό της σ' επίσημο παιχνίδι, ενώ είναι γνωστά τα αισθήματά της για τους Ελληνες. Πάντως, παρά τις αντιξοότητες, θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε, γιατί μόνο έτσι θα παραμείνουμε μέσα στους στόχους μας".

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Εθνικής και από τους πιο έμπειρους παίχτες, Στρ. Αποστολάκης, προχωράει περισσότερο και θεωρεί τον αγώνα αυτό καθοριστικό: "Αν καταφέρουμε να επιστρέψουμε από το Σαράγεβο με τους τρεις βαθμούς της νίκης πιστεύω ότι θα έχουμε κάνει σημαντικό βήμα, η συνέχεια θα είναι πιο εύκολη. Η ψυχολογία μας θα είναι στα ύψη και θα υποδεχτούμε Κροατία, Δανία με διαφορετικά δεδομένα. Θεωρώ επίσης ότι η Βοσνία θα κόψει βαθμούς μέσα στο γήπεδο της".

Τα φιλικά ως βασικό σκοπό έχουν την εξαγωγή συμπερασμάτων, αλλά "στο νησί της Αφροδίτης" αυτό δεν μπορούσε να επιτευχθεί απόλυτα (τραυματισμοί, απουσίες, δυναμικότητα αντιπάλου). Πάντως ο Κ. Πολυχρονίου είδε κάποια πράγματα: "Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά ούτε και δυσαρεστημένος. Εγιναν κάποια λάθη, που δεν πρέπει να επαναληφθούν", δήλωσε στο "Ρ" και συνέχισε: "Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε βέβαια πως υπάρχει κούραση. Πιστεύω πως στο Σαράγεβο θα παρουσιαστούμε ξεκούραστοι και φρέσκοι. Μπορεί να μην φορτσάραμε, αλλά είναι θετικό ότι παίξαμε απλά, είχαμε ωριμότητα στην κυκλοφορία και δεν εκβιάζαμε το γκολ. Ικανοποιήθηκα από την άμυνα και τις εναλλακτικές λύσεις".

Οι "κυανόλευκοι" περιμένουν πως η ατμόσφαιρα στη Βοσνία θα είναι πιο "ζεστή" από τη συνάντηση στην Κροατία, όπως επισημαίνουν όμως και στο συγκεκριμένο παιχνίδι απέδειξαν πως δεν επηρεάζονται. Αλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς έχουν με τις ομάδες τους σημαντική εμπειρία από διεθνείς αγώνες και καυτές έδρες. Πάντως αύριο ή μεθαύριο αναχωρούν για τη Βοσνία ο Κ. Πολυχρονίου με τον Κ. Θεολογίτη με σκοπό να κανονίσουν τα της διαμονής αλλά και να διαπιστώσουν ποια είναι η κατάσταση. Είναι γνωστές οι αμφιβολίες που έχει η ελληνική πλευρά αναφορικά με την ησυχία και την τάξη στο νεοσύστατο κρατίδιο.

Γ. Κ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
"Φλέγεται" η Τούμπα

Το ντέρμπι της Θεσ/νίκης ΠΑΟΚ - Αρη κλέβει την παράσταση. Εύκολη μέρα για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Στην Τούμπα θα γίνει το μεγάλο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Εκεί ο αναγεννημένος ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον παραπαίοντα Αρη σε ένα κλασικό σαλονικιώτικο ντέρμπι. Οι πρωτοπόροι Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν θεωρητικά εύκολο έργο στις έδρες τους με αντιπάλους τον Εδεσσαϊκό και την Παναχαϊκή. Ενδιαφέρον ακόμη παρουσιάζει και η συνάντηση του Καυτατζογλείου μεταξύ του Ηρακλή και του ΟΦΗ. Ας δούμε όμως τα ζευγάρια της σημερινής αγωνιστικής:

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός λογικά θα περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα στο Φάληρο απέναντι στον Εδεσσαϊκό. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συνέστησε στους παίκτες του να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο: "Ο Εδεσσαϊκός δεν έχει να χάσει τίποτα. Θα παίξει κλειστά και αυτό ίσως μας δυσκολέψει. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι στο Φάληρο έχουμε αδικαιολόγητο άγχος. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και με σοβαρότητα και πειθαρχία θα πάρουμε τη νίκη και θα διατηρήσουμε τη διαφορά των έξι πόντων από τους διώκτες μας". Στον αγωνιστικό τομέα ο Ντούσκο θα στερηθεί για μια ακόμη Κυριακή των υπηρεσιών του Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς και του Πέτρου Πασσαλή που είναι τραυματίες. Επανέρχεται ο Μίρσα Βαρεσάνοβιτς που εξέτισε την ποινή του.

Τα ίδια, όπως και για τους ερυθρόλευκους, ισχύουν και για την ΑΕΚ που θα φιλοξενήσει στο "Νίκος Γκούμας" την Παναχαϊκή. Ο Πέτρος Ραβούσης τονίζει: "Η νίκη είναι μονόδρομος αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για τίτλο. Ομως έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε την Παναχαϊκή που θα παίξει δίχως άγχος, αφού είναι αρκετά υψηλά στον βαθμολογικό πίνακα". Από τη μεριά του ο τεχνικός των Πατρινών, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, γνωρίζει καλά τις δυσκολίες του ματς: "Παίζουμε με την πιο φορμαρισμένη ομάδα. Ακόμη και η ισοπαλία ισοδυναμεί με ένα μικρό θαύμα".

Το ντέρμπι της συμπρωτεύουσας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη (6.15μμ "super sport") μαγνητίζει τους φιλάθλους των δύο ομάδων για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν δικέφαλος προσπαθεί να προλάβει το... τρένο της Ευρώπης, ο δε Αρης να κρατηθεί στην κατηγορία! Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Αγγελος Αναστασιάδης, δηλώνει: "Είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα. Χωρίς καμία ιδιαιτερότητα. Θα παλέψουμε για τη νίκη όπως σε όλα τα ματς". Στον ΠΑΟΚ επιστρέφει ο Ζ. Βρύζας μετά από απουσία δύο αγωνιστικών. Στο στρατόπεδο των κιτρινόμαυρων επικρατεί αισιοδοξία: "Ολα τα ματς είναι οριακά για μας. Πάμε στην Τούμπα χωρίς φόβο ώστε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα". Στην Τούμπα αναμένεται σήμερα κοσμοσυρροή, αφού έχουν εξαντληθεί τα 34.000 που έχουν εκδοθεί.

Τα άλλα ματς του προγράμματος: Ηρακλής - ΟΦΗ, Βέροια - Ιωνικός, Καλαμάτα - Καστοριά, Απόλλωνας - Καβάλα, Αθηναϊκός - Ξάνθη. Ωρα έναρξης 4μμ.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Εξοδος κινδύνου

Εξοδος κινδύνου για την πρωτοπόρο του Νοτίου Ομίλου στη Γ Εθνική Καλλιθέα, η οποία αγωνίζεται στη Ρόδο με αντίπαλο την Ενωση Ρόδου - Διαγόρα, θέλοντας να περάσει αλώβητη από το σμαραγδένιο νησί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνάντηση του Παναιγιάλειου με τον Αιολικό, καθώς οι φιλοξενούμενο Μυτιληνιοί έχουν μπει στο παιχνίδι της ανόδου.

Εύκολη αποστολή έχει η πρωτοπόρος του βορείου ομίλου Καρδίτσα που υποδέχεται στην έδρα της τον Ποσειδώνας Μηχανιώνας. Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η μάχη της Λάρισας, όπου ο Απόλλωνας κοντράρεται με τον Τύρναβο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και στους δυο ομίλους:

ΝΟΤΙΟΣ: Βαρβασιακός - Ναυπακτιακός, Ηρόδοτος - Ιάλυσος, Παναιγιάλειος - Αιολικός, Κόρινθος - Αγ. Νικόλαος, Ενωση Ρόδου - Διαγόρα - Καλλιθέα, Ηλυσιακός - Πάτραι.

ΒΟΡΕΙΟΣ: Ορέστης - Αναγέννηση Κολινδρού, Καρδίτσα - Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Αμπελόκηποι - Λύκοι, Αλμωπός - Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλωνας Λάρισας - Τύρναβος, Ηρακλής Πτολεμαϊδας - Αναγέννηση Αρτας, Αγροτικός Αστέρας - Γιαννιτσά, Λαμία - Νιγρίτα, Πιερικός - Αετός Σκύδρας.

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Ντέρμπι στο Αργος

Στο Αργος επικεντρώνεται σήμερα το ενδιαφέρον της 24ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, όπου ο Παναργειακός αντιμετωπίζει τον Εθνικό σε ένα αγώνα που θα κρίνει πολλά όσον αφορά το ένα εκ των τριών εισιτηρίων της ανόδου στην Α' Εθνική.

Το βασικό όπλο των γηπεδούχων στην προσπάθειά τους για τη νίκη θα αποτελέσει για άλλη μια φορά η ισχυρή έδρα τους, καθώς ας σημειωθεί ότι ο Παναργειακός είναι η μόνη ομάδα από όλες τις κατηγορίες (Α' Β' Γ') που παραμένει αήττητη στην έδρα της.

Από την άλλη, οι Πειραιώτες με την εμπειρία τους θα προσπαθήσουν να περάσουν αλώβητοι από το "φρούριο" του Αργους ξεπερνώντας ένα ακόμη εμπόδιο στην προσπάθειά τους για επιστροφή στην Α' Εθνική.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας των Σερρών, όπου ο Πανσερραϊκός, που καίγεται για βαθμούς προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό, αντιμετωπίζει τον Παιναιτωλικό που μαθηματικά ακόμα διεκδικεί άνοδο.

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα: Λεβαδειακός - Γιάννινα, Νίκη Βόλου - Πύργος, Προοδευτική - Λάρισα, Πανελευσινιακός - ΕΑΡ. ΔΕΥΤΕΡΑ: Τρίκαλα - Δόξα Δράμας (18.00 απευθείας "super sport"), Καλαμαριά - Νάουσα (20.00 απευθείας ΕΤ3).

Τουρσουνίδης και Λεκμπέλο θα βρεθούν σήμερα στην Τούμπα



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ