ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Μάρτη 1997
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Κοντά στο όνειρο

Η Βουλιαγμένη απέσπασε ισοπαλία στη Ρώμη και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων

Κοντά στο όνειρο της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου βρίσκεται η Βουλιαγμένη μετά την πολύτιμη ισοπαλία με 9 - 9 που απέσπασε στην "αιώνια πόλη" από τη Ρόμα, στο πρώτο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Ετσι το ερχόμενο Σάββατο η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία της ελληνικής υδατοσφαίρισης κατακτώντας το τρόπαιο.

Βέβαια, όπως τονίζει και ο Γιάννης Γιαννουρής, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα αφού οι Ιταλοί αποτελούν πάντα επικίνδυνο και ισχυρό αντίπαλο.

Πάντως, οι παίκτες της Βουλιαγμένης με τη συγκλονιστική εμφάνιση κόντραραν στα ίσια τους κατόχους του τροπαίου Ιταλούς και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους, που είχαν την υποστήριξη 1.500 οπαδών τους. Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας θα μπορούσαν να έχουν φύγει νικητές από τη Ρώμη. Διαφορετική γνώμη όμως είχαν οι διαιτητές της συνάντησης. Ο ΝΟΒ κατάφερε να προηγηθεί με 9 - 7, 1.20 πριν το τέλος, αλλά η επιμονή των διαιτητών να επιτρέπουν το αντιαθλητικό παιχνίδι των Ιταλών, οι άδικες αποβολές του Μάζη και του Ψύχου έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες της Ρόμα να ισοφαρίσουν το σκορ. Τα επτάλεπτα του αγώνα: 3 - 2, 1 - 3, 1 - 2, 4 - 2. Τα γκολ για την ελληνική ομάδα πέτυχαν οι: Λοράντος 2, Αφρουδάκης 2, Κουτσογιάννης 2, Μάζης 1, Ψύχος 1, Μαυρωτάς 1. Για τη Ρόμα τα γκολ σημείωσαν: Βιτοριόζο 2, Τεμελίνι 2, Τζιουστολίζι 1, Ζίμονιτς 1, Μπουφάρντι 1, Μπένεντεκ 1, Ραντάλ 1.

Εξάλλου, με ήττα έκλεισε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις για τον όμιλο του Τσάμπιονς Καπ ο Ολυμπιακός, που για την τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε στη

Νάπολι από την Ποσίλιπο με 14 - 6. Για τους "ερυθρόλευκους" σκόραραν οι Βενετόπουλος 2, Κραβαρίτης 1, Πλατανίτης 1, Χατζής 1, Μαρουής 1.

  • Με νίκη της Γλυφάδας έληξε το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών, αφού ο ΑΝΟΓ νίκησε τον Εθνικό στο Πειραιά με 7 - 6. Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Χίος που επιβλήθηκε εκτός έδρας των Χανίων με 14 - 12. Τέλος η Χαλκίδα δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Κέρκυρας με 20 - 8.
ΒΟΛΕΪ
"Καμπάνα" στον ΠΑΟ

Αντιμετωπίζει τον Αρη στη Χαλκίδα. Ολα τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής τη Δευτέρα

Σε ουδέτερο γήπεδο θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τον Αρη στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Οι "πράσινοι" τιμωρήθηκαν για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, με αποκλεισμό της Λεωφόρου με μια αγωνιστική. Το παιχνίδι θα γίνει τη Δευτέρα στη Χαλκίδα στις 6.15μμ. Την ίδια μέρα θα γίνουν και όλα τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής μετά από αίτημα της Ορεστιάδας και "για το φόβο των Ιουδαίων". Η νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Παιανία επί του Κτησιφώντα με 3-0 (12-15, 10-15, 8-15) ήταν το σημαντικότερο γεγονός της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών.

Εξάλλου οριστικό "αντίο" στην Α1 είπε το Σάββατο ο Εσπερος, που ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 3-0 (5-15, 5-15, 9-15). Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Αρης - Φιλία 3-0 (15-6, 15-6, 15-10), Ορεστιάδα - Μίλωνας 3-0 (15-4, 15-13, 15-4), ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0 (15-11, 15-7, 15-12) Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-0 (15-9, 15-3, 15-9). Ετσι η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Αρης 52-22 38, Ολυμπιακός 56-23 37, Ορεστιάδα 55-26 37, Παναθηναϊκός 52-25 37, ΑΕΚ 46-31 34, Εθνικός Αλεξ. 44-40 33, Κτησιφώντας 41-38 32, Ηρακλής 38-42 29, Φιλία 24-49 27, ΠΑΟΚ 26-54 26, Εσπερος 21-54 25, Μίλωνας 8-62 22.

Οι γυναίκες

Ανοιχτούς λογαριασμούς για σήμερα άφησαν Ολυμπιακός και Φιλαθλητικός στα πλέι οφ της Α1 γυναικών. Μετά τη νίκη του Φιλαθλητικού με 3-1 στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο που ισοφάρισε σε 2-2 νίκες οι δυο ομάδες θα λύσουν οριστικά σήμερα στις 6μμ. (απευθείας μετάδοση SUPERSPORT) τις διαφορές τους στον Πειραιά. Ως γνωστό ο νικητής της συνάντησης θα εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη και θα αντιμετωπίσει τα Βριλήσσια στα ημιτελικά, ενώ ο άλλος ημιτελικός είναι αυτός μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ιωνικού ΝΦ.

Η Εθνική ανδρών

Εξελίξεις υπήρξαν χτες στο θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή των ανδρών. Το ΔΣ της ΕΟΠΕ αποφάσισε ότι οι Στ. Καζάζης και Χρ. Ντόζης θα είναι βοηθοί του ξένου ομοσπονδιακού προπονητή, αν αυτός προσληφθεί. Σε αντίθετη περίπτωση οι Καζάζης - Ντόζης θα αναλάβουν αυτοί την Εθνική. Στο μεταξύ αναμένεται σήμερα - αύριο ο Σουηδός προπονητής Κρίστιανσον, τεχνικός της βελγικής Νόλικο Μαασέικ. Ο Κρίστιανσον θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία της ΕΟΠΕ, ενώ ο Τζιανπάολο Μοντάλι δεν τα "βρήκε" στις συζητήσεις του με την ΕΟΠΕ, αλλά δεν έκλεισε και όλα τα "παράθυρα"...

Σήμερα ΠΑΟ - Ηρακλής

Παναθηναϊκός και Ηρακλής ανοίγουν στις 18.30 (ζωντανή μετάδοση ΑΝΤ-1) την αυλαία της 25ης αγωνιστικής. Οι "πράσινοι", εκμεταλλευόμενοι την ήττα του Περιστερίου και του Αρη, ανέβηκαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά χωρίς περιθώρια απωλειών στις δύο αγωνιστικές που απομένουν. Κι αν το σημερινό παιχνίδι είναι θεωρητικά εύκολο, δεν ισχύει το ίδιο για το παιχνίδι του Σαββάτου στο Περιστέρι. Ο Παναθηναϊκός δεν ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Αρη, ούτε σε τριπλή ισοβαθμία με Περιστέρι και Αρη και μόνο με νίκες μπορεί να διατηρήσει το δικαίωμα να αποφύγει την πρώτη φάση των πλέι οφ. Ο Ηρακλής με τη νίκη επί του Περιστερίου εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία κι ο Ζ. Σλάβνιτς έχει στρέψει το ενδιαφέρον του αποκλειστικά στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου με τη Βερόνα.

Το πρόγραμμα της προτελευταίας αγωνιστικής ολοκληρώνεται αύριο, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα Πατήσια και την Πάτρα, όπου ο Σπόρτιγκ και ο Απόλλωνας υποδέχονται την ΑΕΚ και το Περιστέρι αντίστοιχα.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Συμφωνία για τις ΚΑΕ

Με τη σύμφωνη γνώμη και της ομοσπονδίας, προχωράει η μετατροπή των τμημάτων αμειβόμενης καλαθόσφαιρας σε ανώνυμες εταιρίες (ΚΑΕ). Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρ. Φούρας, συναντήθηκε το Σάββατο με τον παράγοντα της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλο, χτες με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σ. Κόκκαλη, κι όπως ανακοίνωσε, το Προεδρικό Διάταγμα είναι έτοιμο κι εντός της εβδομάδας θα προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Η "τιμή" του πρωταθλήματος

Χρηματικά πρόστιμα ύψους 2,3 εκατ. δρχ. μοίρασε χτες ο αθλητικός δικαστής σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, για τις δηλώσεις και ανακοινώσεις που ακολούθησαν το μεταξύ τους παιχνίδι και οι οποίες αμφισβητούσαν την εντιμότητα του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Μερικά εκατομμύρια λοιπόν και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Τόσο κοστολογήθηκε η τιμή του "κορυφαίου" ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο αθλητικός δικαστής δεν ξεμπέρδεψε πάντως με την υπόθεση. Εντός των ημερών αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον Πειραϊκό. Η νεοφώτιστη ομάδα έχασε το παιχνίδι με τον Παπάγου και μαζί το δικαίωμα παραμονής στην κατηγορία κι οι παράγοντές της χρησιμοποίησαν τα χειρότερα λόγια για να περιγράψουν την εμπειρία τους. "Κάποιος έγραψε ότι το πρωτάθλημα δεν πρέπει να παίζεται σε μηχανουργεία, παράγκες, και μαγειρεία. Τα μηχανουργεία έφυγαν, τώρα μένει να φύγουν και τα άλλα δύο για να έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Είμαστε ένα πρόβατο που το κατασπάραξαν τα... λιοντάρια και οι τίγρεις..." κατήγγειλε ο Μ. Ποτόσογλου, αφήνοντας ο ίδιος κι οι παίκτες του, αιχμές για το αποτέλεσμα του αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παπάγου και τη Λάρισα.

Κι ενώ αυτά συνέβαιναν στο "Παπαστράτειο", στο Αλεξάνδρειο οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχαναν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και οι παράγοντες την ψυχραιμία τους. Μέλη του ΔΣ συνεπλάκησαν και οπαδοί πήραν στο κυνήγι τον πρόεδρο του συλλόγου Απ. Αλεξόπουλο. Ο τελευταίος χαρακτήρισε "προκατασκευασμένες αθλιότητες" τα συμβάντα και σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, υποσχέθηκε να προχωρήσει σε περισσότερες αποκαλύψεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ