ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Μάρτη 1997
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λγ9

Στη μνήμη του αλησμόνητου αγωνιστή και αγαπητού μας συντρόφου ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ,που πέθανε ξαφνικά και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Οικογένεια Μιχάλη Παπαδάμου

  • Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας και άξιου αγωνιστή Γιώργη Τρικαλινού και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Χριστόφορος και Ανέζα Δαμάνη

  • Στη μνήμη του Γιώργη Τρικαλινού, οι σύντροφοί του από το βιβλίο "292 μέρες μετά το Βίτσι - Γράμμο" και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και απευθύνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
  • Στη μνήμη του Γιώργη Τρικαλινού,ο οποίος έζησε μαζί με τον σύζυγό μου Γιάννη Τσιακίρη πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες και ειδικά στη "Σωτηρία", προσφέρω 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ρίτσα Τσιακίρη

* * *

λγ9

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΖΟΥΜΠΑ, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Γρηγορούσας Χαϊδαρίου.

Η σύζυγός του Θάλεια και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΡΗΓΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ,που εκτελέστηκε στις 6 Μάρτη 1948, μαζί με τον Νικηφορίδη στο Επταπύργιο, καθώς και στη μνήμη όλων των νεκρών αγωνιστών, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Νέας Κυψέλης, 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Τασούλα Παραθυρά

* * *

Πέρασαν 3 μήνες από τότε που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΜΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Στέλλα

Τα παιδιά του Γιώργος και Λίλα

* * *

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΟΧΙΑΝΑΚΗΣ από το Ηράκλειο Κρήτης, στέλεχος του ΚΚΕ, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Το 1944 εντάχθηκε στο Θρυλικό ΕΛΑΝ. Στην Κατοχή ήταν αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και, ως γνήσιος πατριώτης, αρνήθηκε να υποταχθεί στις εντολές της τότε προδοτικής κυβέρνησης και μαζί με άλλους αξιωματικούς, αψηφώντας τις συνέπειες, κατέφυγαν με υποβρύχια στη Μέση Ανατολή. Συμμετείχε σε πολλές επιχειρήσεις υποβρυχίων αποστολών στη Μεσόγειο κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για τη συμμετοχή του στο κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού, για την πίστη του στα υψηλά ιδανικά του ΕΑΜ, για την ειρήνη και τη λευτεριά, φυλακίστηκε 2 χρόνια. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα, αρνήθηκε να καταταγεί στον Εθνικό Στρατό και τον απέλυσαν.

Πήρε ενεργά μέρος στις πρώτες αγροτικές κινητοποιήσεις στην Κρήτη και φυλακίστηκε και πάλι.

Αργότερα, δραστηριοποιείται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα του Νομαρχιακού Οργάνου Ηρακλείου του ΕΑΜ και το 1950 εντάσσεται στις γραμμές της ΕΔΑ.

Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος Μοιρών της ΠΕΑΕΑ και από το 1980 συμμετείχε σε όλες τις Διοικούσες Επιτροπές των Παραρτημάτων Ηρακλείου και Μοιρών.

Ο Π. Μοχιανάκης υπήρξε πραγματικός άνθρωπος, έντιμος, αγνός πατριώτης, ιδεολόγος και αγωνιστής.

Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ!

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, προσφέρουμε στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Ηρακλείου.

Νίκος Βασιλάκης, Δημήτρης Βρύσαλης, Κώστας Λόλας, Μανόλης Συντιχάκης και Τάσος Χιώτης

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

λ9

Αύριο, Κυριακή, 23 Μάρτη, στις 9.00 π.μ., στην εκκλησία του Αγίου Ευστρατίου στον Περισσό, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου και αξέχαστου μονάκριβου παιδιού μας, που έφυγε άδικα και τραγικά

ΝΙΚΗΤΑ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Αντώνης και Ντίνα Παπασταθόπουλου

* * *

λ9

Αύριο, Κυριακή, 23 Μάρτη, στις 10.00 π.μ., στο Νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΖΩΝΗ

Η οικογένειά του

* * *

λ9

Αύριο, Κυριακή, στις 11.15 π.μ., θα γίνει στο Νεκροταφείο Καλλιθέας, στον τάφο του, το χρονιάτικο μνημόσυνο του

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΙΔΑΛΗ

Η κόρη του Γεωργία Βιδάλη

* * *

λ9

Αύριο, 23 Μάρτη, στις 10.45, θα γίνει στο Νεκροταφείο Καλλιθέας, στον τάφο της, το χρονιάτικο μνημόσυνο της

ΒΑΛΕΝΤΙΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

Οι κόρες της Αλεξάνδρα και Γεωργία

* * *

λ9

Αύριο, 23 Μάρτη, στις 9.30 π.μ., στην εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Καλογρέζας.

Η γυναίκα του

* * *

λ9

Αύριο, Κυριακή, στη Σαρακήνα Σελίνου, στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΜΟΡΑΚΗ

Η σύζυγος Αικατερίνη, τα παιδιά Αγγελική και Ιωάννης Τσιτσιρίδης, Αργυρώ και Χρήστος Πρασανάκης, Αντώνης Δαμοράκης, τα αδέρφια Ιωάννης και Ιωάννα Δαμοράκη



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ