ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (Γιά 27.3. Πέμπτη)

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (Γιά 27.3. Πέμπτη)

λ9

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, που πέθανε πρόσφατα και αντί για λουλούδια στον τάφο του πρόσφεραν:

* Η φίλη του Λούλα Λογαρά 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων.

* Ο Ευθύμης Μαλεζάς από τη Σκύδρα 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Πέλλα.

* * *

λ9

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1915 από γονείς αγρότες. Στα 14 χρόνια έχασε τον πατέρα του και αναγκάστηκε να δουλέψει για να συντηρήσει τη μητέρα του και τα τέσσερα πιο μικρά αδέρφια του. Το 1938 βρέθηκε με τον αξέχαστο αγωνιστή Γεράσιμο Ματιάτο και οργανώθηκε στο ΚΚΕ και για τα ιδανικά του αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του. Πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940 - '41, στην πρώτη γραμμή, και τραυματίστηκε. Μετά την Απελευθέρωση, το 1946 πιάστηκε και φυλακίστηκε. Οταν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Ζέρβας, τον πήραν ένα βράδυ και τον έστειλαν εξορία στον Αη Στράτη. Τον έφεραν πίσω στο σπίτι του έπειτα από 3 μήνες, γιατί είχε πάθει πνευμονία.

Το 1948 πιάστηκε και πάλι, πέρασε από Εκτακτο Στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε θάνατο. Η ποινή του μετατράπηκε αργότερα σε ισόβια. Εκανε 14 χρόνια στις φυλακές. Το παιδί του το γνώρισε, όταν ήταν 14 χρόνων και προσπάθησε να του δώσει την αγάπη του, που στερήθηκε τόσα χρόνια.

Ηταν πάνω από όλα άνθρωπος, είχε αξίες, αγαπούσε την οικογένειά του, τους συνανθρώπους του. Ηταν ένας πραγματικός κομμουνιστής με όνειρα και ιδανικά.

Την Κυριακή, 30 Μάρτη στις 11.00 π.μ. στο χωριό Τσακαρισιάνο Κεφαλονιάς θα γίνει το μνημόσυνό του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στο κόμμα από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε.

Η γυναίκα του Βιργινία, τα παιδιά του Γεράσιμος - Ελένη, τα εγγόνια του* * *

λ9

Χτες, 26 Μάρτη, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΒΟΥΝΗ κομμουνιστή.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των αδελφών του ΓΙΩΡΓΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΗ,η οικογένειά του πρόσφερε 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη της γιαγιάς μου ΘΩΜΗΣ ΣΑΡΡΗ και του θείου μουΤΡΙΑΝΤ. Π. ΣΑΡΡΗ προσφέρω στο KΚΕ 5.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Γαλατσίου.

Θωμαή Σταύρου Χαϊδεμένου

* * *

Η Αθηνά Γεωργιλάκη πρόσφερε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", μέσω της ΚΟ Χανίων στη μνήμη του πατέρα της ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗ,κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του προοδευτικού κινήματος.

* * *

Οι Δημήτρης και Καίτη Ζώτου από τη Βρυσούλα Ιωαννίνων πρόσφεραν, μέσω της ΚΟΒ Βουτσαρά 10.000 δρχ. στο KΚΕ στη μνήμη του Mακρονησιώτη θείου τους ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΖΩΤΟΥ.

* * *

Το Παράρτημα Μενιδίου της ΠΕΑΕΑ πρόσφερε 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Λαυρίου, αντί για στεφάνι στην εκδήλωση για τους Mακρονησιώτες. 5.000 δρχ. στο Ιδρυμα Μελέτης της Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης και 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μενιδίου, στη μνήμη του ΔΗΜ. ΜΗΤΣΗ,μέλους του Παραρτήματος.

* * *

Οι ετεροδημότες Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ τιμώντας τα 50χρονα του ΔΣΕ πρόσφεραν 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών και αγωνιστριών - μελών του - από την Κεφαλονιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ