ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Είναι μια πολιτική μάχη

Οι φοιτητικές εκλογές είναι και αυτές μια πολιτική μάχη και μπορούν να αποτελέσουν μια καλή ευκαιρία για να πάρει ο κάθε φοιτητής και η κάθε φοιτήτρια θέση, κόντρα στην επίθεση που δέχεται σήμερα ο ενιαίος δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των σπουδών, τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματά μας, από την πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια πολιτική που αντιμετωπίζει φέτος μεγάλες αντιστάσεις από τους αγώνες των ναυτεργατών, των αγροτών, τις κινητοποιήσεις διαρκείας των καθηγητών...

Πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή για το ίδιο το φοιτητικό κίνημα. Μπορούμε, μέσα και από τις εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους, να δυναμώσουμε την αντίσταση, να βάλουμε το δικό μας μπλόκο στον εκφυλισμό και την υπονόμευση του διεκδικητικού τους χαρακτήρα, να τραβήξουμε το χαλί κάτω από τα πόδια των παρατάξεων του συντεχνιασμού και του συμβιβασμού στις σχολές, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς.

Πρόκειται για μια υπόθεση που συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο των μεγάλων συγκροτημάτων του Τύπου και της τηλεόρασης. Τα υποκριτικά κλάματα για το χαμένο κύρος του φοιτητικού κινήματος, η προπαγάνδιση της αποχής, η καταγγελία των "κομματικών" παρατάξεων, η πολύμορφη προβολή του "συνδικαλισμού της παρέας" από τους διάφορους Λαμπράκηδες, θα αποτελούν τα κερασάκια σε όλη την προεκλογική ατμόσφαιρα, που δείχνει μάλλον υποτονική. Είναι όμως έτσι;

Οι εργολάβοι

Η ΔΑΠ, ο μεγάλος εργολάβος της "φτηνής" διασκέδασης, των "φτηνών" εκδρομών και της φτηνής "ενημέρωσης", προσπαθεί να συγκαλύψει όσο γίνεται περισσότερο την ταύτισή της με τις προτάσεις και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την "τριτοβάθμια εκπαίδευση".

Εχει όμως αναλάβει εργολαβικά και κάτι άλλο, ακόμα πιο επικίνδυνο: Να παίξει το ρόλο της δύναμης κρούσης ενάντια σε κάθε διεκδικητική συλλογική προσπάθεια, που μπορεί να αμφισβητήσει την πολιτική του Μάαστριχτ και τηςΕΕ. Επιδιώκει οι σύλλογοι να κινούνται μέσα στα πλαίσια που ορίζουν ευρωπαϊκά προγράμματα, χορηγοί, τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των επιχειρήσεων, καλλιεργώντας το πρότυπο του σημερινού ατομιστή φοιτητή, αυριανού υποτακτικού επιστήμονα.

Γι' αυτό φρόντισε:

Να "απέχει" από κάθε κινητοποίηση, που έφερνε στο προσκήνιο την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των σπουδών μας.

Να "γυρίζει την πλάτη" σε κάθε προσπάθεια προσανατολισμού των φοιτητών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ετσι κατόρθωσε να "σνομπάρει" το συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων με το λαϊκό κίνημα.

Οι χειροκροτητές...

Η ΠΑΣΠ, "υπεύθυνη" δύναμη, ορκίζεται κι αυτή στις "προσαρμογές που επιβάλλουν μοιραία οι καιροί". Οχι μόνο λοιπόν χειροκρότησε την κυβερνητική πολιτική, όπως όφειλε να πράξει, αλλά μας βεβαιώνει, σαν "εκσυγχρονισμένη" ΔΑΠ, ότι μπορεί να "γίνει πολύ καλύτερη" από τη μεγάλη της αδερφή.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι θέλουν, μαζί με τη ΔΑΠ, "αλλαγές" στα καταστατικά των ΕΦΕΕ - ΕΣΕΕ, ώστε οι συναλλαγές με την κυβέρνηση να γίνονται μακριά από τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων και στο χορό της "συναίνεσης" να μπουν οι πλειοψηφίες της ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ μαζί με αυτές της ΓΣΕΕ και των άλλων "γαλαζοπράσινων" συνδικαλιστών.

Δεν είναι επίσης τυχαίο όταν η ΠΑΣΠ τρέχει να ρίξει "στάχτη στα μάτια" των φοιτητών με τον περιβόητο "διάλογο". Ενα διάλογο, που γνώρισαν οι αγρότες στα ξεφουσκωμένα λάστιχα των τρακτέρ, οι εκπαιδευτικοί στα γνώριμα κλομπ, οι σπουδαστές των ΤΕΙ Λογιστικής στους προπηλακισμούς των δυνάμεων καταστολής...

Γι' αυτό και η ΠΑΣΠ φρόντισε να "απέχει" επίσης από κάθε αγωνιστική διεργασία...

...και το κερασάκι

Η "Ενωση Ανεξάρτητων" στη Θεσσαλονίκη, όπως και άλλα ανεξάρτητα σχήματα είτε σε ένωση είτε σε απομόνωση, είναι, όπως λένε και οι ίδιοι, η "ελπίδα" για το φοιτητικό κίνημα. Φυσικά, το ίδιο ισχυρίζονται και τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου (ξέρετε, Λαμπράκης, Μπόμπολας και άλλοι... ανεξάρτητοι και "αυτοδημιούργητοι", που τους προβάλλουν μέσα από τις φυλλάδες τους).

Οποτε επιδίωξαν να κάνουν προτάσεις για την παιδεία, ξαναμάσησαν τα ίδια και τα ίδια, όπως 6% από ΑΕΠ (πρόταση ΔΑΠ), περικοπή δημοσιονομικών δαπανών (Γιάννος), κατάργηση των "κομματικών παρατάξεων"!

Στην πράξη ταυτίζονται πλήρως με όλους εκείνους που καλλιεργούν την "αποχή" από τη σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, οι φοιτητές και οι σπουδαστές, έχουν όνομα και οφείλονται στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από συγκεκριμένα κόμματα και όχι από "κόμματα γενικώς". Αυτά τα κόμματα δεν τα κατονομάζουν.Η ΕΑΑΚ, όπως και τα άλλα "ανεξάρτητα", "αυτόνομα", "αδέσμευτα" σχήματα, είναι η "αριστερή" εκδοχή της "ανεξάρτητης - ακομμάτιστης" λογικής. Παρ' όλα αυτά, περίσσεψαν ο αντικομμουνισμός και οι κραυγές ενάντια στο λαϊκό κίνημα και την ιστορία του (δεν ξεχνάμε τα λεγόμενα για την Εθνική Αντίσταση σαν "ξεφτισμένες αναμνήσεις", τη φιλολογία των "ΚΝΑΤ" κ.ά. στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου).

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι ότι ο... επιστημονικός τυχοδιωκτισμός της ΕΑΑΚ μπορεί να δίνει κάλυψη σε όλα τα αντιδραστικά μέτρα, που προωθούνται μέσω της αντιμεταρρύθμισης, της "ελεύθερης πρόσβασης", να παρέχει "άσυλο" στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, να στρέφει τους φοιτητές σε συντεχνιακές λογικές, να εκτονώνει την αμφισβήτηση σε ανώδυνες - αντιαυταρχικές πρωτοβουλίες με τους συλλόγους και τις συνελεύσεις τους στη γωνία (Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα η Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης, όπου η ΕΑΑΚ, έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία όλο το προηγούμενο διάστημα στο σύλλογο, "απείχε" από κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, είτε καθαρά φοιτητική, είτε πανεκπαιδευτική, ενώ προσπάθησε να διαλύσει τον πανελλαδικό συντονισμό των Εστιακών Συλλόγων στη Θεσσαλονίκη).

Υπάρχει απάντηση

Τα κοινά χαρακτηριστικά των παραπάνω παρατάξεων, συμπερασματικά, δεν πρόκειται να "μπλοκάρουν" την προσαρμογή της εκπαίδευσης, της παιδείας και της νεολαίας στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Απέναντι στους αγώνες που πρέπει να αναπτύσσει το φοιτητικό κίνημα στο πλευρό των αγώνων των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών, αντιπαραθέτουν τη "μοναξιά" του "αυτόνομου" και αποκομμένου φοιτητικού κινήματος. Την επίθεση της ΕΕ για διάλυση του δομημένου φοιτητικού κινήματος, του "ενός συλλόγου - μιας ΕΦΕΕ", τη συμπληρώνουν με τη διάλυση, τον εκφυλισμό και την υποκατάσταση των οργάνων του κινήματος.

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, η παράταξη στην οποία εργάζονται ακατάπαυστα οι Κνίτες και οι Κνίτισσες, δεν απείχαν από το μέτωπο της παιδείας. Ισα ίσα που παλεύουν για την παραπέρα οικοδόμησή του. Η συμμετοχή των φοιτητών σε αυτές τις εκλογές μπορεί να επιβεβαιώσει την αναμφισβήτητη ανοδική και δυναμική πορεία τους των τελευταίων χρόνων.

Θα είναι το καλύτερο μάθημα γι' αυτούς που απέχουν από τους αγώνες με αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό και γι' αυτούς που έχουν συμφέρον από την "αποχή" και την προσδοκούν.

Νίκος ΚΟΥΡΟΣ

Γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δε θα περάσει η υπονόμευση

Ανακοίνωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας

Δύο βδομάδες πριν τις φοιτητικές εκλογές και στις σχολές εκφράζεται έντονα πλέον η προσπάθεια διαφόρων δυνάμεων να πείσουν τους φοιτητές ότι οφείλουν να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το να διεκδικούν. Αυστηρή προσήλωση στο στόχο δε δηλώνει μόνο η κυβέρνηση, αλλά και παρατάξεις που, κατ' όνομα τουλάχιστον, δηλώνουν διαφορετικές. Χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί είναι η χτεσινή ανακοίνωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τη στάση της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ, αλλά και των διαφόρων "αριστεροανεξάρτητων" σχημάτων, που στόχο έχουν να παροπλίσουν και να υπονομεύσουν το φοιτητικό κίνημα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Βρισκόμαστε σχεδόν δύο βδομάδες πριν τις φοιτητικές εκλογές και πληθαίνουν καθημερινά οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης για την αντιμεταρρύθμιση στο χώρο της Παιδείας. Οι ισχυρές παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ στο χώρο του ΑΠΘ περί άλλα τυρβάζουν.

Πότε με χορούς και γλέντια, πότε με συζητήσεις για ανούσια ζητήματα, αφήνοντας πάντα τους ένοχους για τη σημερινή κατάσταση της νεολαίας στο απυρόβλητο, ζητούν την ψήφο των φοιτητών. Σε καμιά περίπτωση δεν προπαγανδίζουν τις θέσεις τους (γιατί άλλωστε, αφού έχουν το υπουργείο για αυτή τη δουλιά;) ή όταν το κάνουν, αυτές έχουν να κάνουν με τα χαλασμένα παράθυρα, τα ανεπαρκή όργανα και τολμούν να μιλήσουν και για τα απαρχαιωμένα συγγράμματα. Οι γενικές πολιτικές τους κατευθύνσεις δε βγαίνουν στον αέρα όχι μόνο γιατί ταυτίζονται, αλλά και γιατί γνωρίζουν καλά τι απάντηση θα εισπράξουν. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούν τους συσχετισμούς στα ΔΣ που ελέγχουν, για να μπλοκάρουν ή να εκφυλίσουν τις διαδικασίες διαλόγου και οργάνωσης των φοιτητών απέναντι στα νέα μέτρα, διαδικασίες που σχεδόν πάντα "υποκινούνται" από τις ΠΚΣ.

Ο φόβος και ο πανικός τους είναι τόσο μεγάλος απέναντι σε μια οργανωμένη αντίδραση του κινήματος στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, που ανοιχτά πλέον σαμποτάρουν τις όποιες ενέργειες γίνονται. Χαρακτηριστική είναι η προσπάθειά τους να μην οριστεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 28/3 από το Σύλλογο του Φυσικού, ενώ ήδη ήταν ειλημμένη η απόφαση από τη γενική συνέλευση του συλλόγου.

Ουρά τους έχουν όλες τις ομαδούλες των "ανεξάρτητων", "ακομμάτιστων" απολίτικων σχημάτων, που πολλές φορές υπερβάλλουν σε έργα ενάντια στη λειτουργία και το συντονισμό των συλλόγων.

Τέλος, είναι πραγματικά να απορεί κανείς με τους άλλους "ανεξάρτητους" τα ΕΑΑΚ, που ούτε λίγο, ούτε πολύ βλέπουν και αυτοί κάθε είδους κινητοποίηση "υποκινούμενη" από τις ΠΚΣ (τι σας θυμίζει άραγε;) και δε συμμετέχουν σε αυτές (η αλήθεια είναι πως οι δυνάμεις τους είναι τόσο συρρικνωμένες που αδυνατούν), αλλά προσπαθούν, μέσα στην αγωνία τους να αρθρώσουν λόγο ύπαρξης, να τις καπηλευτούν (βέβαια χωρίς αποτελέσματα). Προσπαθούν δε να κερδίσουν πριν τις εκλογές ψηφοφόρους με διάφορους τρόπους, τη στιγμή μάλιστα που η παρουσία τους ήταν υποτονική μέσα στους συλλόγους όλο το προηγούμενο διάστημα. Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν κάποιες "πρωτοβουλίες πρωτοετών", που συχνά μεταλλάσσονται σε σχήματα των ΕΑΑΚ, αφού πρώτα αφομοιώσουν όσους έντεχνα "ψαρέψουν". Τι θα περίμενε άλλωστε κανείς από μια παράταξη που προσπαθεί και αυτή να ψαρέψει στο απύθμενο (γι' αυτούς) "πηγάδι της ανεξαρτησίας" των φοιτητών.

Η μόνη δύναμη προοπτικής στο φοιτητικό χώρο σήμερα είναι οι ΠΚΣ. Το αποδεικνύουν καθημερινά σε κάθε σύλλογο με την καταλυτική παρουσία τους, με την επιτυχημένη προσπάθειά τους, όπου το επιτρέπουν οι συσχετισμοί, να συσπειρώσουν μέσα στο σύλλογο τους φοιτητές και να τους βάλουν μπροστά στην πάλη για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο, για ένα καλύτερο αύριο".

Εκδηλώσεις των ΠΚΣ

Πολύμορφες εκδηλώσεις έχουν προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα οι ΠΚΣ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα για σήμερα,Παρασκευή, οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:

  • Η "Πανσπουδαστική Κίνηση" ΤΕΦΑΑ διοργανώνει στις 12.30 μ.μ. στο κεντρικό αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων στη Δάφνη, εκδήλωση με θέμα "Αθλητισμός: Εμπόρευμα ή κοινωνικό αγαθό". Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Χ. Χουαντορένα,υφυπουργός Αθλητισμού της ΛΔ της Κούβας, ο Π. Φασούλας,αθλητής καλαθοσφαίρισης, πρόεδρος του ΠΣΑΚ, και η Α. Θεοχάρη,εκπρόσωπος των ΠΚΣ.
  • Οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις" της ΦΜΣ, στη 1 μμ, στο αμφιθέατρο ΦΜ - 2, με θέμα "Ναρκωτικά". Θα μιλήσει η δικηγόρος και γγ του ΕΣΥΝ Ε. Ζαφειρίου.
  • Εκδήλωση - προβολή της ταινίας "Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο" θα πραγματοποιήσει η "Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας" ΣΤΕΦ Αθήνας, στις 12 το μεσημέρι, στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Αθήνας, τιμώντας τον αγωνιστή Ν. Μπελογιάννη.
  • Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Νομική στις 2 το μεσημέρι, με θέμα τη Συνθήκη Σένγκεν, με ομιλητή τον Κρ. Κυριαζή.

Για το επόμενο διάστημα, οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:

Την Τρίτη,1 Απρίλη, στην ΑΣΟΕΕ, με θέμα "Ο ρόλος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη του Μάαστριχτ". Την ίδια μέρα, στη Θεσσαλονίκη, από κοινού οι παρατάξεις ΠΚΣ και η "Προοδευτική" (Κύπριοι φοιτητές) συνδιοργανώνουν εκδήλωση στις Εστίες, στις 7 το απόγευμα, με θέμα "Αιγαίο, Κύπρος, Βαλκάνια".

Την Τετάρτη,στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, με θέμα "Πτυχίο και επαγγελματικά δικαιώματα" και στο Οικονομικό της Νομικής, με θέμα "Παιδεία, αθλητισμός, πολιτισμός, εμπορεύματα ή κοινωνικά αγαθά". Την ίδια μέρα, στο ΤΕΙ Αθήνας, στο μεγάλο αμφιθέατρο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα τα αγροτικά, όπου θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Β. Μπούτας.

Την Πέμπτη,στο Νομικό Τμήμα της Νομικής, με θέμα "Δικαιοσύνη και λαϊκοί αγώνες - Επαγγελματική προοπτική", στο ΕΜΠ με θέμα "ΕΜΠ - Θύμα των νόμων της αγοράς" και στα ΤΕΙ Αθήνας με θέμα τα προβλήματα των ναυπηγών.

Την Παρασκευή,στα ΤΕΙ Αθήνας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα τα ναρκωτικά.

ΧΑΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Εμμονή στο αδιέξοδο
  • Καθώς η κυβέρνηση επιμένει στις θέσεις της, συνέρχεται σήμερα η ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ για να καθορίσει τη στάση των καθηγητών
  • Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν την Τρίτη εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι

Το θέμα της αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών που χάθηκαν τις μέρες της δίμηνης απεργίας των καθηγητών και την αντίδραση του κλάδου στην αντιπαιδαγωγική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας συζητούν σήμερα οι καθηγητές στην Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιείται από τις 10.30 το πρωί στο ξενοδοχείο "Τιτάνια". Χτες, οι καθηγητές στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ συζήτησαν την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας δηλώνει αμετακίνητο ως προς την εγκύκλιο που έχει ήδη στείλει στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία προτείνει τα εξής μέτρα για την κάλυψη της διδακτέας ύλης: παράταση των μαθημάτων ως τις 6 Ιούνη (σε περίπτωση που η διδακτέα ύλη θα καλυφτεί νωρίτερα, τα μαθήματα τελειώνουν εκείνη την ημέρα και από την επομένη αρχίζουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις), προσθήκη μιας ώρας διδασκαλίας ημερησίως με σύντμηση των διδακτικών ωρών από 45 σε 40 λεπτά νωρίτερα ή παράταση της διδακτικής ώρας κατά 15 λεπτά, έναρξη των διακοπών του Πάσχα από τη Μεγάλη Πέμπτη, μάθημα τα Σάββατα. Για τη διδασκαλία των πρόσθετων ωρών, το υπουργείο τονίζει ότι οι καθηγητές θα πληρωθούν υπερωρίες, ενώ στις περιπτώσεις που δεν επαρκούν, θα προσληφθούν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, κάτι που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την ΟΛΜΕ.

Την ερχόμενη Τρίτη, η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, Σύλλογοι γονέων και μαθητές, καλούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να εκφράσουν έμπρακτα τη διαφωνία τους προς την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα,31 Μάρτη, στο Αμφιθέατρο Τριανταφυλλοπούλου Νομικής, στις 6 το απόγευμα, προβολή της ταινίας "Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο", για τα 45 χρόνια από τη δολοφονία του Ν. Μπελογιάννη.

Επίσης, για το 7ο Συνέδριο, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Παρασκευή 4 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, στην παλιά Φιλοσοφική. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Σοφιανός.

Οι ΠΚΣ δεν απείχαν ούτε στιγμή από το μέτωπο της παιδείας

Στις κάλπες στις 9 Απρίλη οι φοιτητές



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ