ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Απρίλη 1997
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
"Κοκκίνισε" ο τίτλος

Δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Στο Ολυμπιακό Στάδιο ξέσπασαν οι πράσινοι χούλιγκαν

Η ώρα του τίτλου μετά από 10 χρόνια σήμανε για τον Ολυμπιακό. Η "κόκκινη αρμάδα" του Ντούσαν Μπάγεβιτς με χαρακτηριστική άνεση κέρδισε το... φάντασμα του Παναθηναϊκού 2 - 0 στο Ολυμπιακό Στάδιο (ξέφυγε 6 βαθμούς από την ΑΕΚ) και μόνο αν έρθουν τα πάνω κάτω θα χαθεί το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Και διεθνώς ρεζίλι

Το ντέρμπι, δυστυχώς, είχε απ' όλα. Σπασμένα καθίσματα από την πλευρά των οπαδών του τριφυλλιού για την ήττα της ομάδας τους, μπόλικο ξύλο με τα ΜΑΤ, ακόμη και πυρπόληση λεωφορείου στην πλατεία Καραϊσκάκη από ανεγκέφαλους χούλιγκαν του Ολυμπιακού που πέταξαν βόμβες μολότοφ στο όχημα που μετέφερε φίλους του ΠΑΟ από την Πρέβεζα. H τραγική ειρωνεία της υπόθεσης; Τον αγώνα παρακολούθησε ο Λιβανέζος Τόνι Κούρι, μέλος της ΔΟΕ, "αθάνατος" που θέλουμε την ψήφο του για την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004. Και μη χειρότερα...

Αυτοκτόνησε η ΑΕΚ στη Νεάπολη και έτσι έχασε την επαφή από την κορυφή. Ενας τερματοφύλακας από το... πουθενά, ο Χρυσόστομος Βενιαμίν, άπειρος, "ψώνισε" τον πολύπειρο Τόνι Σαβέβσκι (του έπιασε πέναλτι στο 82')

και έτσι το 0 - 0 φαντάζει σχεδόν... καταστροφικό για το δικέφαλο.

Ο ΟΦΗ με τη νίκη του 3 - 1 σε βάρος του Αθηναϊκού υποσκέλισε από την τρίτη θέση τον ΠΑΟ και έτσι η έξοδο στην Ευρώπη έχει πλέον καλύτερη... θέα. Από κεκτημένη ταχύτητα ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν... σίφουνας από τη Βέροια (2 - 1). Η ξέφρενη πορεία των Σαλονικιών συνεχίζεται και το όνειρο για το ΟΥΕΦΑ παραμένει ζωντανό.

Δεν ισχύουν τα ίδια για την Καβάλα που παραχώρησε 2 - 2 στον Εδεσσαϊκό. Το γκολ της ισοφάρισης για τους πράσινους στο 92' ήταν δώρο του τερματοφύλακα Αργυρίου...

Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Ηρακλής αφού κέρδισε 2 - 1 τον Απόλλωνα. Με το ίδιο σκορ επικράτησε και ο Αρης της Ξάνθης. Ομως οι κιτρινόμαυροι καλό θα είναι να ανάψουν μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του διαιτητή Φασόλη που "ανακάλυψε" πέναλτι σε βάρος της Σκόντα. Οι Θρακιώτες φωνάζουν ακόμη, αλλά πού να βρουν το δίκιο τους...

Η Παναχαϊκή μπλέκει πλέον σε περιπέτειες αφού δεν κατάφερε να νικήσει την ουραγό Καστοριά (0 - 0).

Τέλος, χτες ο Πανηλειακός πέρασε σαν... θύελλα από την Καλαμάτα αφού πέτυχε άνετη νίκη 2 - 0 επί της τοπικής ομάδας.

ΠΑΟ
Οι "παλιοί" πληρώνουν το μάρμαρο

Αλλαγές εξάγγειλε ο Ζάετς, που ελπίζει σε μεταγραφές στη νέα περίοδο

H άνοιξη μπορεί να μπήκε... ημερολογιακά όμως το τριφύλλι παραμένει σε συνεχόμενο... μαρασμό. Η ήττα από τον Ολυμπιακό έφερε και πάλι στο προσκήνιο την αγωνιστική κρίση που μαστίζει τον μέχρι πέρσι κραταιό Παναθηναϊκό. Γεγονός άλλωστε που παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Βελιμίρ Ζάετς στη χτεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Παιανία: "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ήττα μας. Στον αθλητισμό συμβαίνουν αυτά. Το ματς νομίζω ότι κρίθηκε στο κίνητρο. Ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερο από μας και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Πάντως τα γρήγορα γκολ ένα σε κάθε ημίχρονο μας έκοψε τα πόδια". Ο Κροάτης τεχνικός είπε πως το μόνο που έχει απομείνει στην ομάδα είναι να κατακτήσει το κύπελλο: "Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουμε την ΑΕΚ στο τελικό του Κυπέλλου. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια".

Ο Ζέκο παραδέχτηκε ότι από την αρχή της χρονιάς η πορεία του ΠΑΟ δεν ήταν η αναμενόμενη: "Αν ξεκινήσεις στραβά δύσκολα τα πράγματα διορθώνονται. Ας τελειώσει η σεζόν και βλέπουμε. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα και θα βρούμε το δρόμο μας. Αλλωστε οι νέοι παίκτες θα είναι ακόμη ωριμότεροι και με την προσθήκη κάποιων παικτών που θα αποκτηθούν από τη διοίκηση θα κάνουν την ομάδα και πάλι ισχυρή. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε το δρόμο μας".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα στο πράσινο στρατόπεδο είναι ιδιαίτερα βαρύ και μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το... μάρμαρο θα πληρώσουν οι παλιοί. Οι ανανεώσεις των συμβολαίων Καλλιτζάκη, Ουζουνίδη και Μάρκου είναι το κύριο μέλημα της ΠΑΕ. Πληροφορίες θέλουν δύο στους τρεις να αποχαιρετούν την Παιανία...

"Εφυγε" ο Χρ. Σιέμπης

Αλλο ένα επίλεκτο μέλος της θρηνεί από χτες η αθλητική δημοσιογραφία. Ο Χρήστος Σιέμπης στα 37 του χρόνια έφυγε από κοντά μας, μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Οπως αναφέρει και στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΑΤ, ο Χρήστος Σιέμπης ήταν "πρότυπο ανθρώπου, οικογενειάρχη, και επαγγελματία αθλητικού συντάκτη, με πρωτοποριακό πνεύμα και ανεκτίμητη προσφορά στα κοινά του ΠΣΑΤ".

Γεννήθηκε στη Φλώρινα και από το γάμο του απέκτησε δύο παιδιά, τον Αρη και την Αλίκη. Εργάστηκε στις εφημερίδες "Φίλαθλος", "Αυριανή", "Σπορ του Βορρά". Διατέλεσε διευθυντής στο ραδιοσταθμό "Σπριντ FM", υπήρξε στέλεχος του "FLASH 9,61", ενώ τελευταία εργαζόταν ως αρχισυντάκτης στο "STAR CHANNEL". Ηταν τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ. Ως μέλος του ΔΣ στο σύνδεσμο των αθλητικών συντακτών, ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα στους τομείς έκδοσης και προβολής του συνδέσμου. Τελευταίο του έργο η έκδοση της εφημερίδας "Αθλητικός Συντάκτης".

Η κηδεία του Χρήστου Σιέμπη θα γίνει αύριο Τετάρτη 9/4 στις 16.00 στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Το αθλητικό τμήμα του "Ρ" εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Σιέμπη.

Παραπέμπονται Φασόλης - Βασάρας

Στα... 11 βήματα στήνουν οι παρατηρητές τους Γ. Φασόλη και Κύρο Βασσάρα για την απόδοσή τους στα παιχνίδια Αρη - Ξάνθης και Ιωνικού - ΑΕΚ, αντίστοιχα. Οι παρατηρητές (Δερμετζόγλου, Φιλιππίδης κατά σειρά) με την βαθμολογία τους παραπέμπουν στην πειθαρχική επιτροπή τους παραπάνω διαιτητές, "μ' αιχμή του δόρατος" τα πέναλτι που σφύριξαν σε Χαριλάου και Νίκαια.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
Επιστροφή Ανδριόπουλου

Ο Σπύρος Ανδριόπουλος έκλεψε την παράσταση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου που έγινε το Σαββατοκύριακο στο Αγρίνιο. Ο 35χρονος Πατρινός δρομέας μεγάλων αποστάσεων εξέπληξε τους πάντες, αφού πρώτευσε με επίδοση 2.13.15, αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα γίνει τον Αύγουστο στην Αθήνα. Ο Ανδριόπουλος πήρε έτσι το εισιτήριο της πρόκρισης για το "Αθήνα '97", αφού οι αγώνες αποτελούσαν κριτήριο για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Εκτός όμως από τον Ανδριόπουλο ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και η δεύτερη θέση του 26χρονου Παναγιώτη Χαράμη με χρόνο 2.18.26, ενώ τρίτος ήταν ο Γιάννης Περήφανος με 2.21.01. Και οι δυο αθλητές προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στις γυναίκες, η πρώτη τριάδα που πήρε και την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν οι Νικολακοπούλου (2.44.22), Καστρίτη (2.47.47), Σούμα (2.48.11).

Εξάλλου μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος που έγινε παράλληλα με το Πανελλήνιο και έλαβαν μέρος τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες.

Στους άνδρες πρώτευσε ο Βούλγαρος Κισέοφ με χρόνο 4.16.32 (!), ενώ στις γυναίκες νικήτρια αναδείχτηκε η Ρουμάνα Νάνοβα 3.41.04.

Στον εισαγγελέα 24 νεαροί

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οδηγήθηκαν χτες 24 νεαροί, που συνελήφθησαν μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ της Κυριακής και ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη. Δύο από αυτούς, που πιάστηκαν στο σταθμό ΕΙΡΗΝΗ του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Δέκα παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, αντίσταση κατά της Αρχής, απρόκλητη φθορά πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος και κατοχή κροτίδων. Οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και γι' αυτούς θα αποφασίσει ο αρμόδιος εισαγγελέας Ανηλίκων.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η ΓΕ Βεροίας και τα Βριλήσσια ήταν οι δύο πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ της Α1 ανδρών μετά τις σαββατιάτικες, εκτός έδρας, νίκες τους επί του ΒΑΟ και του Φίλιππου Βέροιας αντίστοιχα. Η ΓΕΒ, μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι, κατάφερε να επιβληθεί του ΒΑΟ με 32-30, ενώ τα Βριλήσσια νίκησαν το Φίλιππο με 35-30. Αντίθετα στο τρίτο παιχνίδι θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση στις αναμετρήσεις Ιωνικού - Δούκα (18-12 το Σάββατο) και Σχ. Ξυνή - Αρχέλαου (26-25). Τα τρίτα παιχνίδια θα γίνουν στις έδρες του Δούκα και του Αρχέλαου, αφού αυτές οι ομάδες είναι υψηλότερες βαθμολογικά.

Εξάλλου για τις θέσεις 9-12 η Νέα Ελβετία και ο Αθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 27-27 και ο Πανιώνιος νίκησε τον ΑΟ Δράμας, εκτός έδρας, με 26-21.

Η Μ. Παγκάλου και ο ΓΛΟΑ ήταν οι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής Γυναικών, που διεξήχθη στην Πάτρα.

Η Μ. Παγκάλου, συγκεντρώνοντας 76.565 βαθμούς, επικράτησε στο σύνθετο ατομικό, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ε. Πολυδώρου με 74.740 β. και την τρίτη θέση η Σ. Δημητράκη με 69.627.

Ο ΓΛΟΑ αναδείχτηκε πρώτος σύλλογος στο σύνθετο ομαδικό με 202.567



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ