ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΔΗ,μέλους του ΚΚΕ. Πέθανε στις 11 Απρίλη 1995. Πριν από 3 μήνες πέθανε και η μητέρα του ΣΑΛΩΝΑ ΙΓΝΑΤΙΔΟΥ.

Στη μνήμη τους, η σύζυγος του Μιχάλη Ιγνατίδη Λίζα και τα παιδιά της Θανάσης και Ηρακλής πρόσφεραν, μέσω της ΚΟΒ Βάθης - "Αγ. Παύλου", 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λ36

Η Βάσω Ζαχαριάδου πρόσφερε 30.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Πλάκας, στη μνήμη του συζύγου της ΑΛΕΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ,της μητέρας της ΣΤΥΛΙΑΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ,του αδελφού της ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ και της αδελφής της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.

* * *

λ9

Δε θα ξαναπιούμε καφεδάκι στο μαγαζί "Κατσαντώνης" της Νέας Ερυθραίας, από τα χέρια του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΤΡΑ.Γιατί ο Δ. Τσότρας, που καταγόταν από τη Μικρά Ασία, γεννήθηκε το 1922 και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του, μόλις 8 ημερών παιδάκι, στο χωριό Υδρούσα Σάμου, έφυγε από τη ζωή στις 21 Μάρτη 1997. Το 1941 πήγε στη Μέση Ανατολή. Επειδή ήταν ΕΑΜίτης, τον έκλεισαν στα"σύρματα". Μετά την Απελευθέρωση, γύρισε στο χωριό. Πριν οργανώσει την προσωπική του ζωή, πιάστηκε και εξορίστηκε στο Μακρονήσι και σε συνέχεια στον Αη Στράτη για "σωφρονισμό".

Παρόλο που είχε αναγνωριστεί ως αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ τού στέρησαν τη σύνταξη του αντιστασιακού.

Ο Δ. Τσότρας, που έμεινε αταλάντευτος στα ιδανικά του, άφησε παρακαταθήκες δυνατές, σ' αυτούς που αντιστέκονται στους εντολοδόχους του Μάαστριχτ.

Την Πρωτομαγιά θα γίνει στο χωριό το 40ήμερο μνημόσυνό του.

Στη μνήμη του, προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη"

Αννα Μώραλη

* * *

λ9

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ,στέλεχος του ΚΚΕ από το Αηδονοχώρι Κοζάνης, στην Κατοχή ήταν ανταρτοΕΠΟΝίτης. Στον Εμφύλιο, τελείωσε την πρώτη σειρά της Σχολής Αξιωματικών του ΓΑ του ΔΣΕ και πολέμησε από τις γραμμές του ως αξιωματικός. Τραυματίστηκε.

Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στις ανατολικές χώρες και με τον επαναπατρισμό του δούλεψε στην ΚΟ Θεσσαλονίκης και αναδείχτηκε σε μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του, τα μέλη της ΚΟΒ Πάνω Πόλης πρόσφεραν στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 15.000 δρχ.

* * *

λ27

Ο Νίκος Παναγόπουλος, από το χωριό Ράδου Μεσσηνίας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ανάπηρος, πρόσφερε, μέσω της ΚΟΒ Μπραχαμίου, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στη μνήμη του αδελφού του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ (Αγγελόπουλου), που σκοτώθηκε το Φλεβάρη του 1948 στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Του εξαδέλφου του ΚΩΣΤΑ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1949 στην περιοχή Πετρίνα Γυθείου, καθώς και στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,δημοσιογράφου, ο οποίος αφού κρατήθηκε στις φυλακές 18 χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος με σοβαρά κλονισμένη την υγεία του. Αγωνίστηκε στην επαρχία Μεσσηνίας για τη λευτεριά της πατρίδας, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Αύριο, Σάββατο 12 Απρίλη, στις 10.30 π.μ., στο Νεκροταφείο της Καλλιθέας, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΥ.

Καλούνται οι συγγενείς και συναγωνιστές του να τιμήσουν τη μνήμη του.

Η σύζυγός του Μαγδαληνή Κανέλλου

* * *

λ9

Την Κυριακή, 13 Απρίλη, στις 10.00 π.μ., γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο στο χωριό Κάτω Σουδενά Καλαβρύτων του αγαπημένου μας πατέρα

ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ

Τάσος - Φωτούλα

***

λ9

Την Κυριακή 13 Απριλίου και ώρα 10.50 π.μ. στο νεκροταφείο του Βύρωνα θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας αδελφού και πατέρα

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γρηγορίου ΠΡΕΚΕΤΕ

Καλούνται όσοι τιμούν τη μνήμη του να παρευρεθούν.

Η ανύπανδρη αδελφή Παναγιώτα Γρηγ. Πρεκετέ, η Σταμάτα Θαλ. Νανζούνη, η Γεωργία Αγγελ. Τσέκερη, η Ελένη Γιαν. Παπαδήμα, τα ανίψια Βασιλική, Νικόλαος, Γρηγόρης, Αυγερινή Τσέκερη.

Στη μνήμη του η Ελένη και ο Γιάννης Παπαδήμας προσφέρουν 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ