ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Απρίλη 1997
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λγ9

Στη μνήμη του αγαπημένου κουνιάδου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ και αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω από την Αμερική όπου ζω, στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης", στην οποία για πολλά χρόνια ήταν εκδότης, 50 δολάρια (14.000 δρχ.).

Θα μείνει για όλους μας αξέχαστος.

Πόπη Μπάκη

λγ9

Στις 22 Απρίλη 1992 έφυγε από κοντά μας η αγωνίστρια ΑΓΛΑΪΑ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,μέλος του ΚΚΕ, από τη Λάρισα, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 50.000 δρχ.

Η κόρη της Ελένη

λγ9

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ,ο Ντίνος Κοντογιαννόπουλος πρόσφερε 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

* * *

Στις 15 Απρίλη έκλεισε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ,μέλος του ΚΚΕ και άφησε μεγάλο κενό στην Οργάνωσή μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της Οργάνωσής μας, 15.000 δρχ. και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα ιδανικά στα οποία πίστεψε και για τα οποία αγωνίστηκε ο νεκρός αγωνιστής.

Τα μέλη της ΚΟΒ Κυψέλης

λγ9

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης: ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΥ,ΚΩΣΤΑ ΛΥΓΟΥΣΤΟΥ και ΜΑΙΡΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ,ο Στέλιος και η Κατίνα Γεωργιάδου πρόσφεραν 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και η Ζουμπουλιά Σπόντη και ο Δημήτρης Μπότσης από 1.000 δρχ. ο καθένας.

λγ9

Ο πολυαγαπημένος μας αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες για την αντιστασιακή δράση του.

Στη μνήμη του και για την ονομαστική του γιορτή προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Ελληνικού, 10.000 δρχ. για το 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Αντιγόνη Πετσάλη - Αγγελοπούλου Η κόρη του Μάχη και τα εγγόνια του

* * *

λγ18

Η ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΤΣΑΛΗ,που συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατό της στις 16 Απρίλη, ήταν αγωνίστρια και πέρασε με παλικαριά όλες τις δυσκολίες της ζωής.

Ο παλαίμαχος αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΣΑΛΗΣ,από το χωριό Σίδερι Ηπείρου, γεννήθηκε το 1892. Από τα 18 του χρόνια εντάχθηκε στο προοδευτικό κίνημα και γι' αυτό φυλακίστηκε και έζησε στην παρανομία. Στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Το Δεκέμβρη του 1942 συνεργάτες των κατακτητών τον συνέλαβαν μέσα στο σπίτι του και έπειτα από βασανιστήρια, τον εκτέλεσαν οι Γερμανοί έξω από το Φιλιάτι, στη θέση Τάκα.

Στη μνήμη τους η κόρη τους Αντιγόνη, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους πρόσφεραν στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ,η κόρη του Αικατερίνη Σκανδάλη πρόσφερε στο Παράρτημα Εξαρχείων 2.000 δρχ.

λγ9

Την 1η Απρίλη 1997 πέθανε ξαφνικά στα 67 χρόνια της, η πολυαγαπημένη μας ΑΘΑΝΑΣΙΑ Σούμα - ΣΙΣΚΟΥ.

Αντί για στεφάνι στον τάφο της προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη". Η κόρη της Βάια Σίσκου - Τάσου, ο γαμπρός της Χρήστος Τάσος

Τα εγγόνια της Παναγιώτης και Βάσω

λγ9

Συμπληρώθηκε ένας μήνας από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΦΩΝΤΑΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ από το Σπανοχώρι Λευκάδας. Στην Κατοχή οργανώθηκε στο ΕΑΜ και από το 1943 πολέμησε τους κατακτητές από τις γραμμές του 9ου λόχου του 2/39 συντάγματος του ΕΛΑΣ, με το ψευδώνυμα Πολυδεύκης.

Μετά τη Βάρκιζα καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο και πέρασε στην παρανομία. Κατέφυγε στο ΔΣΕ. Αργότερα πιάστηκε και στάλθηκε εξορία στα Γιούρα. Αφέθηκε ελεύθερος και στάλθηκε και πάλι εξορία για ένα ακόμη χρόνο. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1953 και ως το τέλος της ζωής του στάθηκε αταλάντευτα πιστός σε αυτό.

Αντί για στεφάνι στον τάφο του προσφέρουμε 7.000 δρχ. στην ΚΟΒ Σφακιωτών.

Οι σύντροφοί του από τους Σφακιώτες Λευκάδας

* * *

Στη μνήμη των ΠΕΤΡΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΛΛΙΔΗ τα αδέρφια και τα ανίψια τους προσφέρουν 10.000 δρχ. στη ΝΕ Λέσβου.

* * *

Στη μνήμη των: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ που εκτελέστηκε το 1944 από Γερμανούς, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (καπετάν Οδυσσέα) που δολοφονήθηκε το 1946 από τρομοκράτες και των μαχητών του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ που σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο, ο Γιώργος Αραπάκης πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ