ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Μάρτη 2000
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκλέχτηκαν οι αιρετοί των δικαστών

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν οι εκλογές των δικαστών για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων στο θεσμό της αυτοδιοίκησης των δικαστηρίων.

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, που είναι και το μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας, νέος προϊστάμενος εκλέχτηκε ο πρόεδρος πρωτοδικών Νεκτάριος Βαζαίος με 160 ψήφους, έναντι 141 του Χρ. Τζανερρίκου, 132 του Γ. Μιχολιά και 100 του Κ. Μπαλντά. Ο Ν. Βαζαίος διαδέχτηκε τον Ιωάν. Χαμηλοθώρη. Για τις άλλες θέσεις του τριμελούς συμβουλίου εκλέχτηκαν οι πρωτοδίκες Γ. Διονυσάτος και Κ. Γκανάτσιος με αναπληρωματικούς τους Ε. Κοκκινογένη και Δ. Πανταζόπουλο.

Στο Εφετείο της Αθήνας εκλέχτηκε ο Χ. Παπαδάκης, που συγκέντρωσε 126 ψήφους έναντι 78 του Ιωάν. Δωβίλα. Επίσης, στην τριμελή διοίκηση εκλέχθηκαν οι εφέτες Γ. Χλαμπουτάκης και Αχ. Νταφούλης.

Στο Πρωτοδικείο Πειραιά προϊστάμενος εκλέχτηκε ο Δ. Φλέγκας και μέλη οι Α. Χριστοδούλου και Χ. Σκευοφύλακας, ενώ στη Θεσσαλονίκη προϊστάμενος ο Π. Κατσιρούμπας και μέλη οι Ελ. Σισμανίδης και Αθ. Χερχελετζής.

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας προϊστάμενος εκλέχτηκε οΣτ. Μετάκος και αναπληρωματική η Αγ. Λαϊνιώτη. Μέλη εκλέχτηκαν οι Αν. Κατσαρόλης και Α. Ατσαλάκη με αναπληρωματικούς τις Δ. Θεοφανίδου - Γκρίλια και Σ. Τσέκου.

Επίσης, στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας εκλέχτηκαν o Δ. Μπέικος με αναπληρωματικό τον Δ. Καραμέτο και μέλη τους Φ. Κατσίγιαννη και Αθ. Καραμιχαλέλη.

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά προϊστάμενος εκλέχτηκε ο Δ. Ράικος με αναπληρωματικό τον Ιωάν. Βενετσανάκη και μέλη τις Αικ. Κεφαλάκη και Αθ. Κεχρή.

Τέλος, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης προϊστάμενος εκλέχτηκε ο Κ. Παππάς, με αναπληρωματικό τον Ι. Λαμπρόπουλο και μέλη τους Δέσπ. Κοσκερίδου και Βλ. Μωυσίδη.

ΚΗΔΕΙΑ

Φωτ.

Πέθανε στις 5 Μάρτη 2000 ο αγωνιστής

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

μέλος του ΚΚΕ από το 1976. Γεννήθηκε το 1937 στην Πάτρα. Δραστήριος συνδικαλιστής, ήταν μέλος του ΔΣ του Σωματείου Αρτεργατών.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα, Τρίτη 7 Μάρτη, στις 15 μ.μ. από το Νεκροταφείο Βύρωνα

Η οικογένειά του

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στη μνήμη του αξέχαστου φίλου και συντρόφου μας

ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑΡΕΛΗ

ακούραστου αγωνιστή, δασκάλου και αγνού κομμουνιστή που τόσο πρόωρα και άδικα έφυγε χτες από τη ζωή στα 44 του χρόνια, μετά από άνιση 2χρονη μάχη. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη 7.3.2000 στις 10 το πρωί στο νεκροταφείο της Παναγίας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα.

Αντί για στεφάνι προσφέρουμε το ποσό των 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ για την ενίσχυση του εκλογικού του αγώνα.

Το χαμόγελό σου θα μας συντροφεύει πάντα.

Δονάτος Αναστασίου, Ελένη Αραμπατζή, Θανάσης Γκεσούγης, Πέτρος Δραμαγής, Διονύσης Χιώτης.


Καταγγέλλουν υποκλοπή

Μία παράξενη υπόθεση υποκλοπής κατήγγειλε χτες το απόγευμα το Δίκτυο Κινήσεων για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Σύμφωνα με την καταγγελία, μια εσωτερική συζήτηση στο χώρο στέγασης του Δικτύου βρέθηκε μαγνητοφωνημένη στον αυτόματο τηλεφωνητή του συγγραφέα Περικλή Κοροβέση. Την καταγραφή της συζήτησης είχε δημοσιοποιήσει ο ίδιος ο Κοροβέσης στο χτεσινό του σημείωμα στην «Ελευθεροτυπία» χωρίς να αναφέρει ονόματα. Το Δίκτυο με ανακοίνωσή του δηλώνει πως πρόκειται για συζήτηση που έγινε στα γραφεία του.

«Αγνοούμε, σημειώνουν, τον τρόπο υποκλοπής της συζήτησής μας (μέσω "κοριού", κινητού ή σταθερού τηλεφώνου κλπ.) και, ακόμα περισσότερο, της "εκτροπής" της στο τηλέφωνο του Περικλή Κοροβέση, όμως οι αλλεπάλληλες υποκλοπές που έχουν αποκαλυφθεί στο παρελθόν, λόγω συνακροάσεων που οφείλονταν σε τεχνικό πρόβλημα, πείθουν και τον πλέον δύσπιστο ότι οι ποικίλες υπηρεσίες "εθνικής ασφάλειας" και "προστασίας του δημοσίου συμφέροντος" συνεχίζουν το ωραίον έργο τους».

«Καμπάνα» για παραβίαση δικαστικής απόφασης

«Βαριά καμπάνα» έπεσε από το δικαστήριο σε ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου για παράβαση δικαστικής απόφασης.

Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου είχε τοποθετήσει μπροστά στην πολυκατοικία τραπεζοκαθίσματα, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η είσοδος των ενοίκων. Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων με αγωγή τους που έγινε δεκτή, ζήτησαν να απαγορευτεί η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων.

Το δικαστήριο επέτρεψε μία μόνο σειρά τραπεζοκαθισμάτων και απείλησε με χρηματική ποινή ύψους 50.000 δραχμών υπέρ κάθε ενάγοντα για παρεμπόδιση διέλευσης στην πολυκατοικία.

Ωστόσο, η εταιρία, που τελούσε υπό εκκαθάριση, δε συμμορφώθηκε με τη δικαστική απόφαση και συνέχισε την ίδια τακτική για 10 περίπου μήνες. Ετσι, το Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι για «τη φυσική ενότητα των ενεργειών» της εταιρίας θα πρέπει να της επιβληθεί χρηματική ποινή για όλο το διάστημα η καταβολή 500.000 δραχμές για κάθε ενάγοντα. (Δηλαδή, το δικαστήριο επιδίκασε για κάθε ένοικο της πολυκατοικίας 50.000 δραχμές για δέκα μήνες).

Ο Αρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση του ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου που στρέφονταν κατά της εφετειακής απόφασης, με την οποία βεβαιώθηκε η παράβαση της δικαστικής απόφασης. Παράλληλα, έκρινε νόμιμη την απόφαση με την αιτιολογία που αφορά στη φυσική ενότητα των ενεργειών της και στο δεκαπλασιασμό της απειλούμενης χρηματικής ποινής λόγω της δεκάμηνης παραβίασης.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων

Σαρανταχτάωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας, με κύριο αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ τα δικαστήρια του νησιού παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Στο μεταξύ η ΝΕ του ΚΚΕ του νησιού σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στο κτιριακό πρόβλημα των δικαστηρίων και επισημαίνει την ανάγκη βελτίωσης της κτιριακής υποδομής των παλαιών δικαστηρίων, καθώς και στη μηχανοργάνωσή τους.

Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου στην Κέρκυρα, όπου ο υπουργός θεμελίωσε το νέο δικαστικό μέγαρο, η ΝΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει τον υπουργό ότι εγκαινίασε τον «θεμέλιο λίθο» σε οικόπεδο που είναι γεμάτο με αρχαιολογικά ευρήματα. Μάλιστα, η ΝΕ του ΚΚΕ προειδοποιεί ότι πιθανότατα το έργο θα ματαιωθεί, μόλις γίνουν προσφυγές στη Δικαιοσύνη και κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης για ανευθυνότητα, προχειρότητα και ότι εμπαίζει τους δικαστικούς υπαλλήλους, τους δικαστικούς λειτουργούς και τον κερκυραϊκό λαό.

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο

ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΧΟΥΠΑΥΛΗ

ετών 67

κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 7-3-2000 και ώρα 4 μ.μ. από τον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Βύρωνος. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Βύρωνος.

Η σύζυγος Σεβασμία. Τα παιδιά του Δέσποινα και Κωνσταντίνος, Μαρία και Χρήστος. Τα εγγόνια του Νικόλαος, Βασίλης, Σεβασμία, Γεωργία. Τα αδέλφια του Σταύρος και Ανδριάνα, Νικόλαος και Τούλα. Τα ανίψια του οι συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ