ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
Σελ. /40
ΚΕΝΗ
Κύριοι της κυβέρνησης, ξανασκεφτείτε το!

Τεράστιες και ασήκωτες οι ευθύνες, που επωμίζεστε, κύριε πρωθυπουργέ και κύριοι της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει, με δυο λόγια, η αρνητική σας στάση απέναντι στα αιτήματα των αγροτών. Τίποτε λιγότερο.

Τα όσα ψελλίζετε, περί υπέρογκου κόστους, της κατάστασης της οικονομίας και της δήθεν σύγκλισης είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Τίποτε περισσότερο.

Τα αιτήματα των εκατοντάδων χιλιάδων, φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών αντιπροσωπεύουν, αποκλειστικά και μόνο, τους ελάχιστους όρους επιβίωσής τους. Τις ελάχιστες προϋποθέσεις, για τη συνέχιση της σκληρής ζωής τους στην εγκαταλειμμένη ύπαιθρο. Για να μην πάρουν το δρόμο του μαζικού ξεκληρίσματος και προστεθούν στις εκατοντάδες, ήδη, χιλιάδες ανέργους των πόλεων.

Αυτή είναι η αλήθεια, κύριοι της κυβέρνησης. Οπως αλήθεια είναι και το γεγονός πως ο αγροτικός κόσμος χρωστά τη σημερινή άθλια και αδιέξοδη κατάστασή του στις εμπνευσμένες και σχεδιασμένες στις Βρυξέλλες αντιαγροτικές πολιτικές, που, τόσο εσείς, όσο και οι νεοδημοκρατικές κυβερνήσεις, χρόνια τώρα εφαρμόζετε. Ολα τ' άλλα, είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Οι χιλιάδες των αγροτών, κύριοι της κυβέρνησης, που κλείνουν σήμερα τους δρόμους και μένουν σταθεροί και ακλόνητοι, για μέρες τώρα, μέσα στο τσουχτερό κρύο και τις βροχές, έφτασαν σ' αυτό το σημείο, για να μην τους κλείσετε τα σπίτια. Γιατί, επιθυμούν και θέλουν, να ζήσουν και τα παιδιά τους αύριο στα ίδια χωριά, να δουλεύουν στα ίδια χωράφια, έστω και με τις σκληρές και πολλές φορές απάνθρωπες, σημερινές συνθήκες. Γιατί, παλεύουν για τα πλέον στοιχειώδη και ελάχιστα ανθρώπινα δικαιώματα, που κανένας και καμιά πολιτική δεν έχει το δικαίωμα να τους τα στερήσει.

Γι' αυτό, ένα και μόνο σας μένει, κύριοι της κυβέρνησης: Ξανασκεφτείτε το. Η αρνητική σας στάση δεν είναι μόνο ανάλγητη και παντελώς απαράδεκτη, αλλά και ιδιαίτερα ολισθηρή και επικίνδυνη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ