ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις Ειρήνης

Συνεχίζει να λειτουργεί το Παζάρι της ΕΕΔΥΕ,στα γραφεία της, Θεμιστοκλέους 48, 1ος όροφος. Ωρες λειτουργίας από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Τα Σάββατα από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και τις Κυριακές κλειστά. Θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Γενάρη 1997.

Αναβιώνουν ρατσιστικά στερεότυπα

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον Χρ. Ροζάκη

Την αντίθεσή του, στις πρόσφατες ρατσιστικού χαρακτήρα επιθέσεις εναντίον του καθηγητή Χρ. Ροζάκη, αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την καταγωγή του, εκφράζει η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με απόφασή της. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει:

"Οι πρόσφατες επιθέσεις εντός Βουλής, εναντίον του καθηγητή Χρήστου Ροζάκη, αναβιώνουν ρατσιστικά στερεότυπα που είχαμε πιστέψει πως ανήκουν στο παρελθόν. Υπονοούμενα περί ξένων συμφερόντων και περί πρακτόρων, με μόνο έναυσμα την καταγωγή, υποβιβάζουν τον πολιτικό μας λόγο. Καταδικάζουμε την επίθεση και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας γι' αυτά τα φαινόμενα. Ισως η ελευθερία του λόγου, εντός και εκτός Βουλής, να επιτρέπει τέτοιες επιθέσεις. Ομως, δεν τις δικαιώνει ούτε τις κάνει ανεκτές σε όσους ενδιαφέρονται για την πολιτική ζωή του τόπου. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και την ίδια τη Βουλή να καταδικάσουν ρητά τέτοιες θέσεις απ' όπου κι αν προέρχονται".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ