ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Δεκέμβρη 1996
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παζάρι της ΕΕΔΥΕ

Συνεχίζει να λειτουργεί το Παζάρι της ΕΕΔΥΕ,στα γραφεία της, Θεμιστοκλέους 48, 1ος όροφος. Ωρες λειτουργίας από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Τα Σάββατα από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και τις Κυριακές κλειστά. Θα διαρκέσει μέχρι τις 10 του Γενάρη 1997.

ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την Κούβα

Αύριο θα πραγματοποιηθεί στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας η εκδήλωση αλληλεγγύης της ΚΝΕ στον κουβανικό λαό με θέμα τον ιμπεριαλισμό και την πάλη των λαών. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Ρενέ Γκονζάλες, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝ Κούβας,ο οποίος βρίσκεται από χτες στη χώρα μας και θα παραμείνει μέχρι τις 23 Δεκέμβρη. Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας θα πραγματοποιηθούν, επίσης, στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 18/12 στη ΦΜΣ με συναυλία του Κουβανού κιθαρίστα Αλντο Ροντρίγκεζ, στην Πάτρα την Πέμπτη 19/12 στο Πανεπιστήμιο και στη Λάρισα το Σάββατο 21/12.

Δραστηριότητες του ΚΜΕ

Tο ΔΣ του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών προκήρυξε Οικονομική Εξόρμηση από τις 15 Νοέμβρη του 1996 μέχρι τις 31 Γενάρη 1997, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά τις έρευνες, τις μελέτες, τη λειτουργία του και κυρίως για την οργάνωση της πλούσιας σε υλικό βιβλιοθήκης του και τη λειτουργία της σε συνδυασμό με αναγνωστήριο. Επίσης για τη συγκέντρωση αρχειακού υλικού για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ), προκειμένου να αρχίσει η μελέτη πλευρών της ιστορίας του, καθώς και για την πραγματοποίηση της μελέτης που έχει θέσει ως στόχο, με θέμα: "Η κατάσταση της εργατικής τάξης στην Ελλάδα" και της μελέτης για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Χριστουγεννιάτικη εκδρομή

Χριστουγεννιάτικη 5ήμερη εκδρομή διοργανώνει το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ), που θα διαρκέσει από τις 22 έως και τις 26 Δεκέμβρη στην Αράχωβα. Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 8810.046 από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Θα γίνουν περιηγήσεις στις περιοχές: Ιτέα, Αράχωβα, Δελφοί, Γαλαξίδι Καρούτες, Γκιώνα, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Λίμνη Τριχωνίδας στη Θέρμα, ενώ θα γίνει και χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

Δημοσιογραφική σύσκεψη

Σύσκεψη δημοσιογράφων οργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ η Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη,με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για τις εκλογές που γίνονται το διήμερο 7-8 Γενάρη. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι να συμμετάσχουν.

Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα

Παντρικαλινό συλλαλητήριο διοργανώνουν την Τρίτη, 17 Δεκέμβρη, στις 7μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα, οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις του νομού - Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία των ΕΒΕ, Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων κ. ά. - διαμαρτυρόμενες για τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, η συζήτηση του οποίου αρχίζει την ίδια μέρα στη Βουλή.

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ

Σύσκεψη - συζήτηση για τις γυναίκες, με θέμα "Ο Κρατικός Προϋπολογισμός και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις", διοργανώνουν οι οργανώσεις του ΚΚΕ, στις ΔΕΚΟ, αύριο Δευτέρα 16 Δεκέμβρη (6.00 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΑ, Κοτοπούλη 11). Οι ΚΟ των ΔΕΚΟ καλούν τις γυναίκες - μέλη και τις φίλες του ΚΚΕ να συζητήσουν τις πολιτικές προτάσεις του Κόμματος.

  • Συγκέντρωση - συζήτηση διοργανώνει η νεοσύστατη επιτροπή ετεροδημοτών Αχαϊας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στις 5.30 το απόγευμα στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη). Καλούνται οι φίλοι και τα μέλη του ΚΚΕ από την Αχαϊα να συμμετέχουν σ' αυτήν.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ