ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Φλεβάρη 1996
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Μπορούν και οι δύο

Πού θα κριθεί η τύχη του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ

Εφτάψυχος ο Παναθηναϊκός. Παρά τις απρόσμενες ήττες από Ορτέζ και Μπενφίκα, διεκδικεί με αξιώσεις τη δεύτερη θέση του β ομίλου. Προϋπόθεση γι' αυτό, 4 βαθμοί στους αγώνες με Μπολόνια και Μακάμπι. Θα τα καταφέρει; Αν δεν αλλάξει αγωνιστική συμπεριφορά, μάλλον όχι. Με μία νίκη θα βρεθεί στην τρίτη θέση, ενώ με δύο αποτυχίες θα αποχαιρετήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Μπαρτσελόνα έχει εξασφαλίσει την 1η θέση από το β όμιλο, και η Ρεάλ κινδυνεύει να χάσει τη 2η θέση μόνο από τον Παναθηναϊκό, στην περίπτωση που ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική στην Ιταλία από την Μπολόνια και με την προϋπόθεση, πάντα, ότι οι "πράσινοι" δε θα έχουν απώλειες. Μπολόνια, Ορτέζ και Τσιμπόνα διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες την 4η θέση, ενώ η Μακάμπι έχει τεθεί νοκ άουτ, γεγονός ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό.

Τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και τη Λεβερκούζεν στον Πειραιά θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια ο Ολυμπιακός. Οι δυο νίκες μάλλον είναι δεδομένες, αλλά η κατάκτηση της δεύτερης θέσης αβέβαιη. Ορθότερα, δεν περνάει από τα χέρια των παικτών του. Η ΤΣΣΚΑ που εξασφαλίζει την 1η θέση, αν νικήσει στη Μόσχα την Ούλκερ, μπορεί να ρυθμίσει το βαθμολογικό πίνακα κατά το δοκούν. Με την προϋπόθεση ότι η Τρεβίζο θα νικήσει τον Ηρακλή και τη Μάλαγα στην Ιταλία, το παιχνίδι Αντίμπ - ΤΣΣΚΑ αποχτάει σημαντικό ενδιαφέρον. Η γαλλική ομάδα θα θέλει τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση, ενώ με ήττα των Ρώσων θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία ΤΣΣΚΑ, Τρεβίζο και Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες έχουν μόνο μία νίκη στα τέσσερα παιχνίδια, η ΤΣΣΚΑ τρεις, η Μπενετόν δύο, γεγονός που τους κατατάσσει στην 3η θέση χωρίς πλεονέκτημα έδρας. Αν ο Ηρακλής δεν είχε νικήσει την ΤΣΣΚΑ, η τριπλή ισοβαθμία θα είχε αποκλειστεί και ο Ολυμπιακός θα ήταν σίγουρα στη 2η θέση.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός καταταγεί δεύτερος, είναι πολύ πιθανόν στην επόμενη φάση να αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό. Την 4η θέση στον α όμιλο διεκδικούν Αντίμπ και Μάλαγα, με τους Γάλλους να αποκτούν προβάδισμα σε περίπτωση που νικήσουν εκτός τη Λεβερκούζεν.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ
"Ξεκαθάρισμα λογαριασμών"

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα τον πρωτοπόρο ΠΑΟ

Το κλασικό ντέρμπι των "αιωνίων" κλέβει σήμερα την παράσταση στη 17η αγωνιστική του βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σ' ένα ντέρμπι που θα ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα στην κούρσα του τίτλου. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μια μοναδική ευκαιρία για να πλησιάσουν τους πρωτοπόρους "πράσινους" που έχουν ξεφύγει με δύο πόντους διαφορά. Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι με νίκη διασφαλίζουν εκτός απροόπτου την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, που θα τους δίνει προβάδισμα έδρας στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει τα δύο τελευταία χρόνια μια παράδοση υπέρ του. Την προηγούμενη περίοδο είχε κερδίσει και τις τέσσερις φορές τους "ερυθρόλευκους", ενώ στον πρώτο γύρο της παρούσας περιόδου είχε κερδίσει εύκολα με 3 - 0.

Αγωνιστικά οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα λόγω των ιώσεων που "σαρώνουν" τη χώρα. Ομως, αναμένεται να μην υπάρχουν απουσίες.

Οι "ερυθρόλευκοι" στη συνέχεια του πρωταθλήματος έχουν να παίξουν με Εθνικό Αλεξ. και Αρη (εντός) και ΠΑΟΚ, Γιάννενα, Ζαφειράκη εκτός. Από την άλλη πλευρά οι "πράσινοι" έχουν θεωρητικά δυσκολότερο πρόγραμμα, αφού θα παίξουν με Κτησιφώντα και Ορεστιάδα (εντός) και Μίλωνα, Εσπερο, Ηρακλή (εκτός).

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 5μμ στη Ν. Σμύρνη και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΣΚΑΪ. Διαιτητές του αγώνα είναι οι Μαργαρίτης, Ζενιώδης.

Τα άλλα σημερινά παιχνίδια: ΠΑΟΚ - Εθνικός Αλεξ. (Σταυρούπολη 5μμ), Κτησιφώντας - Ηρακλής (6μμ), Αρης - Ζαφειράκης (Μίκρα 7.30μμ), Ορεστιάδα - Γιάννενα (7μμ), Μίλωνας - Εσπερος (7.30μμ).

Ντέρμπι στις γυναίκες

Το εμπόδιο των Βριλησσίων καλείται να ξεπεράσει σήμερα ο πρωτοπόρος και αήττητος Ιωνικός ΝΦ. Στις 3μμ ο Ιωνικός ΝΦ υποδέχεται στην έδρα του τα Βριλήσσια (απευθείας συνδέσεις από την ΕΤ - 1). Σήμερα παίζουν ακόμα ΠΑΟ - Κοζάνη στις 5μμ. Αύριο παίζουν Αγ. Σώστης - Αρης (Μετς 6μμ), Νίκη - Σίρις (12.00), Φιλαθλητικός - Βύρωνας (Αλεξάνδρειο 12.30μμ), Λάρισα - Ολυμπιακός (12.00).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α 1 Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(17η αγωνιστική)

Μετς17.00: Αμπελόκηποι - Ηρακλής (Γιοχαλής - Αρβανιτίδης)

Νεάπολης17.00: Λάρισα - Απόλλωνας (Κουκουλεκίδης - Μαστραφτσής)

ΣΕΦ 17.00: Ολυμπιακός - Σπόρτιγκ (Ράλλης - Λαϊνιώτης)

Παπάγου 18.45: Παπάγου - Πανιώνιος (Παπαδημητρίου - Σπυρίδωνος)

Ηρακλείου 17.00: Ηράκλειο - ΠΑΟΚ (Πιτσίλκας - Βορεάδης)

ΟΑΚΑ17.00: ΑΕΚ - Περιστέρι (Τσανίδης - Τσούλης)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Αλεξάνδρειο 18.45: Αρης - Παναθηναϊκός (Συμεωνίδης - Καρούσης)

Α 2Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(16η αγωνιστική)

Πειραιά 17.30: Πειραϊκός - Ηλυσιακός, Μίλωνα 17.30: Μίλωνας - Φίλιππος, Βυζαντινού 17.30: ΒΑΟ - Νέστορας, ΜΕΝΤ 17.30: ΜΕΝΤ - Εσπερος, Νίκαιας 17.30: Ιωνικός Ν. - Παγκράτι, Δάφνης 17.30: Δάφνη - Ιωνικός ΝΦ, Καισαριανής 17.30: Νήαρ Ηστ - Κομοτηνή.

Α ΕΘΝΙΚΗΓΥΝΑΙΚΩΝ

(16η αγωνιστική)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Ηλιούπολης 12μ: Ακαδημία - Θρίαμβος, ΜΕΝΤ 12μ: ΜΕΝΤ - Φάρος, Καλαμαριάς 13μμ: Καλαμαριά - Π. Φάληρο, Παναθηναϊκού 12μ: Παναθηναϊκός - Κομοτηνή, Μετς 11πμ: Παγκράτι - Ηρόδοτος, Σπόρτιγκ 12μ: Σπόρτιγκ - Αστέρας Εξ.

ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Νέα βάσανα

Ο ΠΑΟ δοκιμάζεται από τον Αρη στη Θεσ/νίκη. Αμφίβολος ο Ουίλκινς

Τα βάσανα του Παναθηναϊκού δεν έχουν τελειωμό. Δεν έφτανε η ήττα από την Μπενφίκα, ακολουθεί το αυριανό παιχνίδι με τον Αρη στο Αλεξάνδρειο. Πιθανή αποτυχία θα φορτώσει επικίνδυνα το κλίμα στην ομάδα και η θέση του Μπ. Μαλίκοβιτς θα γίνει επισφαλής. Με τον Παναθηναϊκό ενδέχεται να μην αγωνιστεί ο Ουίλκινς που ψηνόταν χτες στον πυρετό και με τον Αρη ο Ελις που τραυματίστηκε στην προπόνηση.

Στο Ηράκλειο δοκιμάζεται ο ΠΑΟΚ απέναντι στην τοπική ομάδα που παίζει το τελευταίο της χαρτί για παραμονή στην κατηγορία.

Εύκολο απόγευμα για τον Ολυμπιακό που υποδέχεται το Σπόρτιγκ, εκτός κι αν οι Πατησιώτες έχουν διαφορετική άποψη.

Χωρίς τον Αντ. Πελ που έπαθε κάταγμα κάτω σιαγόνας και θα μείνει 20 ημέρες εκτός αγώνων, υποδέχεται η ΑΕΚ το Περιστέρι.

Εμπύρετος θα αγωνιστεί ο Πανιώνιος στου Παπάγου. Οι Χριστοδούλου, Πάσπαλιε, Γιέλιτς και Τσόπης έχουν προσβληθεί από ίωση, με αποτέλεσμα να πονοκεφαλιάζει ο Ντ. Ιβκοβιτς.

Οι καταδικασμένοι Αμπελόκηποι υποδέχονται τον Ηρακλή που προσπαθεί να ξεχάσει την ευρωπαϊκή του πορεία και να αφιερωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χωρίς δικαίωμα αποτυχίας, η Λάρισα φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πάτρας που θέλει τη νίκη για να μείνει κοντά στην οκτάδα.

Κόντρα στους πρώην συμπαίκτες του Μουστακίδη και Θεοδωρίδη θα βρεθεί γ

Κόντρα στους πρώην συμπαίκτες του, Μουστακίδη και Θεοδωρίδη, θα βρεθεί για άλλη μια φορά ο Μ. Τριανταφυλλίδης

"Εφυγε" ο Χρ. Ράπτης

Η αθλητική δημοσιογραφία έγινε χτες φτωχότερη. Ο Χρήστος Ράπτης άφησε την τελευταία του πνοή στα 56 του χρόνια και σήμερα κηδεύεται στις 11.30 το πρωί από το κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης. Ο Χρ. Ράπτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940, διατέλεσε μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΤ και εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες ("Δημοκρατική Αλλαγή", "Απογευματινή", "Φως των Σπορ", "Ακρόπολις", "Ελεύθερος Τύπος"), καθώς και στην ΕΡΤ.

Ξεχωριστή εκδήλωση

Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνει η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΤΕΦΑΑ) με θέμα συζήτησης "Ολυμπισμός και αθλητικός επιστήμονας". Την ερχόμενη Δευτέρα στο αμφιθέατρο της σχολής, στις 2 το μεσημέρι, στη Δάφνη, κύριοι ομιλητές θα είναι οι Βούλα Πατουλίδου, Πέτρος Γαλακτόπουλος ολυμπιονίκες, Χρήστος Κόφφας, καθηγητής φυσικής αγωγής, και Θόδωρος Λιάπης, εκπρόσωπος του ΠΚΣ ΤΕΦΑΑ. Παράλληλα, θα τιμηθούν και οι Σταύρος Τζωρτζής και Δημήτρης Ζαρζαβατσίδης.

Κόντρα "μικρομεσαίων"

Ιωνικός - Πανηλειακός, σήμερα

Κόντρα "μικρομεσαίων" θα γίνει σήμερα στις 3μμ (ΦΙΛΜΝΕΤ) στη Νεάπολη, κόντρα στον γηπεδούχο Ιωνικό και τον Πανηλειακό. Η ομάδα του Ολεγκ Μπλαχίν με ανεβασμένο ηθικό από το "διπλό" στη Νέα Σμύρνη θα επιδιώξει τη νίκη, που θα την απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη. Στην αντίπερα όχθη, το συγκρότημα του Πύργου βρίσκεται σε πτώση το τελευταίο διάστημα και θέλει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να γυρίσει στις καλές εμφανίσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λιγοστεύουν οι πιθανότητες ώστε ο Τάκης Γκώνιας να είναι στη διάθεση του Τάκη Περσία στον αυριανό αγώνα με τον Πανιώνιο στο στάδιο Καραϊσκάκη. Ο διεθνής μέσος των "ερυθρολεύκων" χτες δε γυμνάστηκε, αφού πρήστηκε το δάχτυλο του ποδιού του, γεγονός που σημαίνει ότι όλα θα κριθούν από τη σημερινή προπόνηση στου Ρέντη. Στην περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής δεν είναι έτοιμος ο Εμίλ Κρεμενλίεφ θα είναι αυτός που θα επανέλθει στην αρχική 11άδα μετά από δυο αγωνιστικές που ο Βούλγαρος διεθνής ήταν στον πάγκο.

Κοσμοσυρροή αναμένεται αύριο στο Φάληρο, αφού ήδη έχουν προπωληθεί πάνω από 10.000 εισιτήρια.

ΠΑΟ
Νοκ άουτ ο Νιόπλιας

Νοκ άουτ από τον αυριανό αγώνα με τη Σκόντα Ξάνθη τέθηκε χτες ο Νίκος Νιόπλιας. Ο διεθνής μέσος στην προπόνηση το απόγευμα στην Παιανία υπέστη τράβηγμα στους προσαγωγούς και έτσι αποκλείστηκε από την αποστολή για το δύσκολο εκτός έδρας ματς στην πόλη της Θράκης. Αντίθετα ο Θανάσης Κολιτσιδάκης ύστερα από αρκετό καιρό θα συμπεριληφθεί στην 16άδα, όμως δύσκολα θα ξεκινήσει από την αρχή. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των παικτών ύστερα από την ήττα Κυπέλλου από την ΑΕΚ: "Αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν. Στο πρωτάθλημα είμαστε πρώτοι και θα παραμείνουμε. Από εμάς εξαρτάται η έκβαση του αγώνα. Σίγουρα η Ξάνθη έχει μια καλή και επιθετική ομάδα και το βέβαιο είναι ότι θα γίνει ένα όμορφο ματς". Αναφερόμενος στην ψυχολογική κατάσταση των πρασίνων ο κόουτς υποστήριξε: "Νομίζω ότι και η ήττα είναι στο πρόγραμμα. Ακόμη και ο Αγιαξ έχασε από ομάδα Β' Εθνικής. Είμαστε μέσα στους στόχους μας και δε νομίζω ότι οι παίκτες θα επηρεαστούν από μια αποτυχία. Κοιτάμε μπροστά όπως κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ