ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΟΛΩΝΙΑΣ
Οχι στο γλωσσικό μεσαίωνα

Καταγγέλλουν την απόπειρα στραγγαλισμού της ελληνικής γλώσσας στην ΕΕ

"Μεσαιωνικού τύπου επιχείρηση". Αυτόν το χαρακτηρισμό δίνει η Ελληνική Κοινότητα Εργαζομένων Κολωνίας, στις μεθοδεύσεις που ξεκίνησαν από πέρυσι το Γενάρη, για την κατάργηση της ελληνικής γλώσσας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

"Αγανάκτηση μας προκάλεσε η μεθόδευση κατάργησης της ελληνικής γλώσσας ως ισότιμης ευρωπαϊκής γλώσσας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης", τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα, συμπληρώνοντας παράλληλα πως "θεωρούμε υποκρισία τις πληροφορίες που διαρρέουν από υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι πρόκειται για έναν απλό περιορισμό της ελληνικής γλώσσας που αφορά μόνο τις εμπορικές, οικονομικές και στρατιωτικές λειτουργίες. Εχουμε τη γνώμη ότι και ο απλός περιορισμός της γλώσσας ενός λαού είναι έγκλημα, όχι μόνο κατά του συγκεκριμένου λαού αλλά ενάντια ολόκληρης της ανθρωπότητας".

Τέλος, οι Ελληνες της Κολωνίας, καλούν την κυβέρνηση να αντιδράσει δυναμική ώστε "να αποτραπεί αυτός ο μεσαιωνικός κατήφορος".

Εκδρομή του ΚΜΕ

Το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ) διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή στη Δυτική Πελοπόννησο (Τρίπολη, Ολυμπία, Μεθώνη, Πάτρα, κλπ.) στις 24-26/2/96. Για τους νέους, υπάρχει έκπτωση στην τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 88.10.046, 88.10.074, 88.28.106 και απογεύματα 64.67.579 ή στα γραφεία του ΚΜΕ (Τροίας 36, στάση Αγγελοπούλου).

Ο "902" μπροστά στο 15ο Συνέδριο

Ο "902 Αριστερά στα FM" εγκαινιάζει σήμερα μια νέα εκπομπή, ενόψει του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με τίτλο "Μπροστά στο 15ο Συνέδριο".

Στην εκπομπή αυτή, που θα μεταδίδεται καθημερινά στις 10.30 π.μ. και θα επαναλαμβάνεται στις 7.30 μ.μ.,η Ελένη Κατροδαύλη και ο Ηλίας Λέγγερης θα απαντούν σε ερωτήματα ακροατών πάνω στα προσυνεδριακά ντοκουμέντα του Κόμματος: Το Σχέδιο Προγράμματος, το Σχέδιο Καταστατικού και την Εκθεση Δράσης του Κόμματος από το 14ο Συνέδριο.

Οι ακροατές του "902 Αριστερά στα FM" μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2592.902 και 2592.802, για να δίνουν τα ερωτήματά τους, καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι.

Πολιτικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ
  • Η ΝΕ Λέσβου πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα "Οι επιπτώσεις στους αγρότες από την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), καθώς και της Γενικής Συμφωνίας Δασμών και Εμπορίου (ΓΚΑΤΤ)" την Παρασκευή 23 - 2 - 96 στις7 μ.μ. στην αίθουσα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Στην ημερίδα θα παρευρεθεί η Διαμάντω Μανωλάκου, υπεύθυνη του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η ΝΕ Τρικάλων πραγματοποιεί συνεστίαση προς τιμήν των 77 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και των 53 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, την Παρασκευή 23 - 2 - 96 στο κέντρο "Τζάκι".
  • Η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ και το ΝΣ Σερρών της ΚΝΕ πραγματοποιούν συνεστίαση προς τιμήν των 53 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ την Παρασκευή 23 - 2 - 96 στις 8 μ.μ. στο οικογενειακό κέντρο "ΚΙΟΣΚΙΑ" (στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων, τηλ. 25465).
Ο Χρ. Τζιτζιλώνης στο "TV Μακεδονία"

Το βιβλίο "Δοκίμιο της Ιστορίας του ΚΚΕ" είναι το θέμα της εκπομπής του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου που θα προβληθεί σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στο "TV Μακεδονία". Στην εκπομπή θα συμμετάσχει ο Χρήστος Τζιτζιλώνης, μέλος του Ιστορικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λειτουργεί η Επιτροπή Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ

Η έδρα της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ βρίσκεται στα γραφεία της Πανελλήνιας Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Προσωρινά, η έδρα της Επιτροπής θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 5 μ.μ. έως και τις 8 μ.μ.,ενώ αργότερα θα λειτουργεί και τα πρωινά.

Το τηλέφωνο - fax επικοινωνίας με την Επιτροπή είναι: 38.01.227.

Εκδήλωση για την ΕΠΟΝ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) πραγματοποιεί, όπως κάθε χρόνο, εκδήλωση για την 53η επέτειο από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ, την Παρασκευή 23-2-96,στις 5 μ.μ.,στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις στα γραφεία της ΠΕΑΦΕ (Βερανζέρου 5, 5ος όροφος, γραφείο 8, τηλ. 3830.345) και στο κατάστημα των Αργυρής και Λυκούργου Τσιρίκου (Βερανζέρου 5, στη στοά).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ