ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Μάρτη 1996
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Η ΑΝΝΑ και ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ,από το Τορόντο του Καναδά, προσφέρουν 20.000 δρχ. προς τιμήν του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
  • Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΟΝΤΙΚΑΚΟΣ από το Μόντρεαλ Καναδά, πρόσφερε 50.000 δρχ.
  • Οι ΘΩΜΑΣ και ΕΥΓΕΝΙΑ ΘΩΜΑΙΔΗ από την Κουμαριά Σερρών προσφέρουν, μέσω ΚΟ Σερρών, 10.000 δρχ. και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".
  • Η οικογένεια ΕΥΑΣ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΜΠΟΥΚΑ προσφέρουν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" μέσω ΚΟΒ Κάτω Πατησίων στη μνήμη του Κώστα Τσολάκη στελέχους του ΚΚΕ, με τη συμπλήρωση, στις 12 Μάρτη, ενός χρόνου από το θάνατό του.
  • Ο ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΒΑΣΙΛΗΣ από τη Χωριστή Δράμας προσφέρει 20.000 δρχ.
  • Ο σ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΥΡΟΔΟΓΛΟΥ,50.000 δρχ.
  • Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΠΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ 50.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Αλυσίδας.
  • Ο ΤΑΚΗΣ και η ΕΥΓΕΝΙΑ ΨΗΜΜΕΝΟΥ 40.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Υμηττού.
  • Ο σ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ 30.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Ροτόντας.
  • Ο Α. ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ 5.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Αγ. Μαρίνας - Μαδυτού.
  • Η οικογένεια της ΕΥΑΣ και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΜΠΟΥΚΑ 40.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Κάτω Πατησίων.
Πολιτικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ
  • ΗΚΟΒ Σαφράμποληςπραγματοποιεί εκδήλωση προς τιμήν του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ σήμερα στις 8 μ.μ. στο "Στέκι του Νίκου" (Υγείας 8, Νεάπολη, τηλ. 2779.258).
  • Οι Ετεροδημότες Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιούν εκδήλωση αύριο Δευτέρα στις 5 μ.μ. στην ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).
  • ΗΝΕ Κοζάνης πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Οι προτάσεις του ΚΚΕ για την Υγεία στο νομό Κοζάνης" την Πέμπτη 14-3-96 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα της Κοβεντάρειου. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Οι πρώτοι καρποί

Σταθερά ανοδική είναι η πορεία της Οικονομικής Εξόρμησης για το 15ο Συνέδριο. Την πρώτη βδομάδα καλύφθηκε το 22,91% του πλάνου. Τα αποτελέσματα της Εξόρμησης αποτελούν ενθαρρυντικά μήνυμα για την επιτυχία του Συνεδρίου, καθώς αποτελούν το πρώτο δείγμα γραφής της δουλιάς των κομμουνιστών. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως η Εξόρμηση αυτή είναι ένα τμήμα της προσυνεδριακής δουλιάς άρρηκτα δεμένη με την πολιτική δουλιά: Την εκλαϊκευση και προπαγάνδιση των θέσεων του ΚΚΕ. Τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος, με τα προσυνεδριακά ντοκουμέντα στο ένα χέρι και το κουπόνι της εξόρμησης στο άλλο, έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους εργαζόμενους, μιλώντας τους για την ανάγκη συσπείρωσης και πάλης σε ένα μέτωπο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Επιστέγασμα αυτής της πολιτικής δουλιάς, φυσική κατάληξή της, είναι η οικονομική ενίσχυση του Κόμματος από τους εργαζόμενους που κατανοούν την ανάγκη να δυναμώσει η μόνη πολιτική φωνή που εκφράζει τα συμφέροντα τους. Αυτή η δουλιά, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της εξόρμησης, αποδίδει τους πρώτους καρπούς, στεριώνοντας τους δεσμούς των κομμουνιστών με την εργατική τάξη. Ικανοποιητικά, λοιπόν τα πρώτα αποτελέσματα, όχι όμως για τους κομμουνιστές, που τα θεωρούν ώθηση για ένταση των προσπαθειών τους και στοίχημα να υπερβάλουν τον εαυτό τους. Και τέτοια στοιχήματα πάντα κερδίζονται.

Συγκέντρωση για το Μάαστριχτ στην Καβάλα

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ, που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Καβάλα,διοργανώνει αύριο Δευτέρα, 11 του Μάρτη,στις 6.30 μ.μ.,στο ξενοδοχείο "Ωκεανίς" της Καβάλας, συγκέντρωση με ομιλητή τον Χρ. Κόφφα.

Το μνημόσυνο του Μήτρου Σουλιμιώτη

Σήμερα, στις 10 το πρωί, θα γίνει το μνημόσυνο του κομμουνιστή πρώην δημάρχου Αγ. Βαρβάρας, Μήτρου Σουλιμιώτη.Ο αγωνιστής δήμαρχος, που αγάπησε και αγαπήθηκε από την κοινότητα των Τσιγγάνων όσο άλλος κανείς, έφυγε από κοντά μας πρόσφατα, αφήνοντας παρακαταθήκη το έργο του, να θυμίζει πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνο το μακρύ χέρι του κράτους, αλλά μπορεί να είναι και μία έπαλξη αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Το μνημόσυνο θα γίνει στην εκκλησία της Παναγίας Ελεούσας Αγ. Βαρβάρας.

Συγκέντρωση για το Δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί συγκέντρωση, με θέμα τη συγκρότηση τοπικής επιτροπής για την προώθηση του Δημοψηφίσματος, την Τετάρτη 13-3-96 στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Παλαιού Χημείου. Στην εκδήλωση, θα συζητηθούν οι τρόποι ενημέρωσης του λαού της Θεσσαλονίκης και θα επιδιωχτούν επαφές με αρμόδιους φορείς και μαζικές οργανώσεις και, τέλος, θα εξεταστεί η δυνατότητα διοργάνωσης νέων εκδηλώσεων.

Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας υπογράφουν: Αχτσής Βασίλειος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Κόφφας Χρήστος,καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Πασχαλούδης Αν., αγρότης, μέλος του ΔΣ της ΟΓΣΘ, Χουρμουζιάδης Γιώργος,καθηγητής ΑΠΘ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ