ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πλήρωσε την αστοχία της

ΠΟΡΤΑΓΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-0

------------------------

Πλήρωσε την αστοχία της

------------------------

Πλασματική εικόνα αποτελεί η επικράτηση της Πορτογαλίας με 1 - 0 επί της Εθνικής μας ομάδας. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 88 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Οσεάνο, το οποίο αμφισβητήθηκε (μάλλον δίκαια) από τους διεθνείς μας.

Παρά τις απουσίες τριών βασικών (Τσάρτας, Ουζουνίδης, Δώνης) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κυριάρχησε στο γήπεδο και ήταν αυτό που (βάσει ευκαιριών) έπρεπε να πάρει τη νίκη. Μπατίστα, Φραντζέσκος και Μαχλάς έχασαν ευκαιρίες από αυτές που ονομάζονται κλασικές, ενώ σε 2 - 3 περιπτώσεις ο Πορτογάλος τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν.

Ο Κ. Πολυχρονίου παρέταξε ένα επιθετικότατο σχήμα και δικαιώθηκε. Η Εθνική δημιούργησε ευκαιρίες χωρίς να απειληθεί σοβαρά, αφού η άμυνα τα πήγε περίφημα. Υπήρχε αλληλοκάλυψη και πρεσάρισμα σε όλες τις γραμμές.

Ομως η απουσία του ποδοσφαιριστή που θα οργανώσει το παιχνίδι και θα βγάλει τις σωστές μπαλιές την κατάλληλη στιγμή ήταν εμφανής. Στην επανάληψη η είσοδος του Φραντζέσκου κάλυψε αυτό το κενό και η απόδοση των διεθνών μας ανέβηκε ακόμα περισσότερο.

Ο χθεσινός αγώνας παρά τις αντιξοότητες και τις φαιδρότητες που προηγήθηκαν, απέδειξε ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και να φτάσουν σε επιτυχίες. Αρκεί όσοι καλούν τον εαυτό τους υπεύθυνο να σοβαρευτούν και να βοηθήσουν πραγματικά.

Μεγάλο κέρδος για την Εθνική αποτελεί η εμφάνιση των Κωνσταντινίδη, Ανατολάκη, οι οποίοι έπαιξαν ωριμότατα και ανταποκρίθηκαν πλήρως σε όσα τους ζήτησε ο Πολυχρονίου.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Βίκτορ Μπαϊά, Νέλσον, Μαβέρα, Εντερ, Μέντεζ, Νταβάρες, Μπέντο, Ζοάο Πίντο, Ντομίγκος, Ζα Πίντο, Φόλια (Νέβεζ, Ντίμας, Οσεάνο, Καρπούσο, Αλβεζ).

ΕΛΛΑΔΑ: Ατματσίδης, Αποστολάκης, Κασάπης, Καραταϊδης, Καλιτζάκης, Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης, Κωστής, Μπατίστα, Αλεξανδρής, Βρύζας (Φραντζέσκος, Ανατολάκης, Μαχλάς, Νικολαϊδης).

Διαψεύδει τα σενάρια ο Τσάρτας

ΑΕΚ

---------

Διαψεύδει τα σενάρια ο Τσάρτας

Ο Τσάρτας στον Ολυμπιακό μέσω Σεβίλλης; Ευσεβείς πόθοι των "ερυθρολεύκων" ή πραγματικότητα; Πληροφορίες από τον Πειραιά υποστηρίζουν το δεύτερο, ο διεθνής παίχτης το πρώτο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Χθες από τον Πειραιά διέρρευσε η πληροφορία ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Β. Τσάρτα. Το συμβόλαιο όμως του παίχτη με την ΑΕΚ τελειώνει σε έναν χρόνο και αγγίζει τη σφαίρα του απίστευτου η Ενωση να δεχόταν μεταγραφή.

Το εμπόδιο αυτό, πάντα με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θα ξεπεραστεί με βοήθεια από την ιβηρική χερσόνησο. Πιο συγκεκριμένα, η Σεβίλλη θα αποκτήσει τον Τσάρτα και στη συνέχεια θα τον δώσει στον Ολυμπιακό για να πάρει τον Ιβιτς.

Από την πλευρά του ο διεθνής παίχτης της ΑΕΚ διέψευσε αυτά τα σενάρια και δήλωσε: "Με αφήνει αδιάφορο. Δε μ έχει ενοχλήσει κανένας και δεν μπορώ να ασχολούμαι με το μακρύ και το κοντό του καθενός. Πρέπει να μας σεβαστείτε. Εχουμε πολλά άλλα να σκεφτούμε και να κάνουμε. Σεβαστείτε τον κόπο και τον ιδρώτα μας".

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους "ερυθρόλευκους" να ενδιαφέρονται και για τον Ηλία Ατματσίδη του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι. Ομως ο διεθνής τερματοφύλακας, από την Πορτογαλία, δήλωσε πλήρη άγνοια. "Δεν ξέρω τίποτα, ούτε έχω μιλήσει με κανέναν. Εχω ξαναπεί ότι τον πρώτο λόγο έχει η ομάδα μου στην οποία θέλω να μείνω" είπε χαρακτηριστικά.

  • Εξαίρεση του αθλητικού δικαστή Ερωτόκριτου Ερωτοκρίτου, λόγω μεροληψίας, ζήτησε χθες η ΑΕΚ. Το αίτημά της αυτό μαζί με τις κλήσεις σε απολογία των Μπάγεβιτς, Μανωλά, Κούγια, Στράτου, ΠΑΕ για όσα έγιναν στο ντέρμπι με ΟΣΦΠ θα συζητηθεί σήμερα.
  • Αθωώθηκε από τον αθλητικό δικαστή ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

Πρώτος στόχος ο Δώνης!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

----------------

Πρώτος στόχος ο Δώνης!

Ο Γιώργος Δώνης είναι ο πρώτος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού! Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο διεθνής παίκτης του τριφυλλιού έχει δεχτεί δελεαστική πρόταση από την Πειραϊκή ΠΑΕ για 5ετη συνεργασία που θα του αποφέρει έσοδα 500 εκατομμυρίων δραχμών. Ως γνωστό, το συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και το γεγονός ότι ακόμη ο πρόεδρος Γιώργος Βαρδινογιάννης, κατά την πάγια τακτική του, δεν έχει ανανεώσει τη συνεργασία του με τον ταλαντούχο επιθετικό, αφήνει υπόνοιες ότι το θέμα είναι ανοιχτό... Από την πλευρά του ο παίκτης τηρεί σιγή ιχθύος και περιμένει στο ακουστικό του την πράσινη ΠΑΕ ώστε να ζυγίσει τα οικονομικά μεγέθη.

Η πληροφορία που διέρρευσε χθες το απόγευμα δείχνει ότι ο Ολυμπιακός θα ακολουθήσει τη... συνταγή που τήρησε ο ΠΑΟ στη δεκαετία του '80, όταν πήρε από τους ερυθρόλευκους παίκτες αξίας όπως ο Νίκος Σαργκάνης και ο Στράτος Αποστολάκης και μεταγενέστερα ο Γιώργος Καπουράνης από... σπόντα (σ.σ. βλέπε Αθηναϊκό). Στο μεταξύ η παραμονή των Βασίλη Καραπιάλη, Κυριάκου Καραταϊδη και Αλέκου Ράντου που τα συμβόλαιά τους λήγουν επίσης το καλοκαίρι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σύμφωνα με κύκλους της ΠΑΕ. Η παρουσία τους στη φετινή σεζόν ήταν κάτι παραπάνω από καλή και λογικά θα συνεχίσουν με την ερυθρόλευκη φανέλα. Δεδομένη επίσης είναι η επιστροφή του Αλέκου Κακλαμάνου από τον Αθηναϊκό όπου έχει δοθεί δανεικός.

"Παρελθόν" ο Σιδέρης

Ο Γιώργος Σιδέρης είναι οριστικά πλέον παρελθόν από τα "κοινά" του Ολυμπιακού. Η απόφαση του προέδρου να ορίσει τον Κτήσωνα Κουκουλά αρχηγό της αποστολής στον κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος με την Καλαμάτα στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, μαρτυράει ότι ο "Φόντακας" έφυγε πριν καλά καλά έρθει...

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπει σε ρυθμούς προπόνησης ο Γιώργος Σκαρτάδος. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού που υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση, σύμφωνα με το γιατρό Χρήστο Δάρρα θα είναι "μάχιμος" από βδομάδα.

Για το ματς αυτό ο Ολυμπιακός πήρε 1.000 εισητήρια που οι τιμές τους είναι 1.000 και 3.000 δραχμές.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκη των Ελπίδων

Σε φιλικό αγώνα που έγινε στην Κόρινθο η Εθνική Ελπίδων κέρδισε την αντίστοιχη της Πολωνίας με 3 - 2. Τα γκολ πέτυχαν Καραγκούνης (20 πεν. ), Κατσουρής (45), Κωνσταντινίδης (57) και Ζουρμπόφσκι (25), Κάλτσιακ (60).

Ζήσε Μάη μου...

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

-------------------

Ζήσε Μάη μου...

Σήμερα το απόγευμα το ΔΣ της ΕΠΟ καλείται να ορίσει την ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου. Χτες η ΑΕΚ σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν παρουσιάστηκε στη συνάντηση των φιναλίστ που είχε καλέσει ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Ευρ. Ρεβελάκης, με σκοπό την από κοινού απόφαση.

Αιτιολογώντας τη στάση τους εκπρόσωποι των "κιτρινόμαυρων" ανέφεραν πως έχουν γνωστοποιήσει τις θέσεις τους και δε χρειάζεται να συμμετέχουν σε μια διαδικασία η οποία αποτελεί κοροϊδία. Συνεχίζοντας τη διακωμώδηση της υπόθεσης ο Μ. Τροχανάς δήλωσε ότι η εξεύρεση ημερομηνίας έχει ανατεθεί στον... Χαρδαβέλλα.

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα επανέλαβε το αίτημά του για αναβολή προβάλλοντας δύο λόγους. Ο ένας είναι το θρησκευτικό αίσθημα (Μεγάλη Τετάρτη) και ο άλλος ότι οι ομάδες έχουν το μυαλό τους στο πρωτάθλημα (!).

Ο Ευρ. Ρεβελάκης αρνήθηκε να γνωστοποιήσει την πρόταση της επιτροπής στο ΔΣ της ΕΠΟ, όμως πληροφορίες μιλούν για Πέμπτη 16/5.

  • Ιδιαίτερα θερμή αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, αφού θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η άδεια που δόθηκε στους διεθνείς παίχτες του ΠΑΟ.
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ: Αδικο αποτέλεσμα

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ: "Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε με τέτοιο τρόπο. Είχαμε καταπληκτικές ευκαιρίες και δικαιούμασταν τουλάχιστον ένα γκολ. Αποδείξαμε ότι μειώσαμε τις διαφορές μας με τους μεγάλους και δεν είμαστε πλέον οι φτωχοί συγγενείς. Ο διαιτητής ξεγελάστηκε στο πέναλτι".

ΟΛΙΒΕΪΡΑ: "Η Ελλάδα με τη σημερινή της εμφάνιση δικαιολόγησε απόλυτα την πρόκριση στο Μουντιάλ της Αμερικής. Μας δυσκόλεψε για 50. Για το πέναλτι ρωτήστε τον διαιτητή όχι εμένα".

Ο Κυράστας στον Πανηλειακό

Ο Γιάννης Κυράστας είναι από χθες ο νέος προπονητής του Πανηλειακού. Η περιπέτεια του Α. Γεωργιάδη και ο χρόνος που χρειάζεται για την πλήρη ανάρρωσή του ανάγκασε το μεγαλομέτοχο της ομάδας του Πύργου να προβεί σε αυτή την ενέργεια, μέχρι να μπορέσει ο Γεωργιάδης να επιστρέψει. Ο Ν. Αργυρούλης που εκτελούσε χρέη προπονητή δε δέχτηκε να παραμείνει ως βοηθός του Κυράστα.

Οι αντίπαλοί μας

Η Δανία, μια από τις αντιπάλους της Εθνικής μας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 98, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Μόναχο έχασε από τη Γερμανία με 2-0. Τα γκολ πέτυχε ο Μπίερχοφ (44, 61). Χτες η Κροατία κέρδισε το Ισραήλ με 2-0.

Σε επίσης φιλικό παιχνίδι η Γιουγκοσλαβία κέρδισε τη Ρουμανία με 1-0 (Στοκόβιτς 51).

Ικανοποίηση για Καλιτζάκη

ΠΑΟ

---------

Ικανοποίηση για Καλιτζάκη

Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση στον Παναθηναϊκό μετά την τελεσίδικη απόφαση της ΟΥΕΦΑ να μην τιμωρηθεί ο Γιάννης Καλιτζάκης που ήταν υπότροπος με τις 5 κάρτες που είχε στο... ενεργητικό του. Ο τεχνικός του τριφυλλιού δεν έκρυψε την ευχαρίστησή του για το γεγονός: "Ο Γιάννης είναι ένας έμπειρος και βασικός παίκτης. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να στηρίζεται σε όλο το έμψυχο υλικό του, όμως δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μια απουσία σαν αυτή του Καλιτζάκη δεν είναι σημαντική. Ετοιμοπόλεμοι πάμε με αισιοδοξία στην πρώτη μάχη με τον Αγιαξ".

Περίπου 4.000 εισιτήρια θα παραλάβει η πράσινη ΠΑΕ για τον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης στο Αμστερνταμ. Τα μισά τουλάχιστον θα διατεθούν στους ομογενείς που βρίσκονται κυρίως στη Γερμανία και θα μεταβούν στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Μίλησαν οι έδρες

Ο Ιωνικός ΝΦ και τα Βριλήσια θα είναι οι μονομάχοι που θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του πρωταθλήματος για τη διεκδίκηση του τίτλου της Α1 των γυναικών. Χτες στο τελευταίο παιχνίδι του ημιτελικού οι δύο ομάδες πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης εκμεταλλευόμενες και τις έδρες τους. Ο Ιωνικός ΝΦ κέρδισε τον Φιλαθλητικό με 3-1 (15-13, 12-15, 15-9, 16-14) και τα Βριλήσια τον ΠΑΟ με 3-1 (15-12, 15-11, 14-16, 15-11).

Στο γήπεδό του ο Ιωνικός ΝΦ καρδιοχτύπησε για να κερδίσει τη μαχητική ομάδα της Μ. Αθανασιάδου που διαμαρτύρεται για τον τελευταίο πόντο του αγώνα που έδωσε την πρόκριση στους γηπεδούχους. Ο Ιωνικός κατάφερε χάρις στα σερβίς της Κοζίρεβα και τα μπλοκ της Μάσου, που μπήκε σαν αλλαγή, να φτάσει στη νίκη.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ: Ουζούνοβα, Κοζίρεβα, Ντούλε, Μπλάμη, Φεντόροβα, Ιορδανίδου (Σάκουλα, Μάσιου, Πανουτσοπούλου).

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Νικολαϊδου, Τσακιροπούλου, Δρακουλίδου, Κοστούρκοβα, Καρδαμανίδου, Τοντόροβα (Παντελάκου)

Διαφήμιση του γυναικείου βόλεϊ ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στα Βριλήσια και στον ΠΑΟ στο κατάμεστο κλειστό του Χαλανδρίου. Πάθος, εντυπωσιακές φάσεις και συγκλονιστική εξέλιξη του σκορ σημάδεψαν τον αγώνα. Τα Βριλήσια πήραν τη νίκη δίκαια αφού αποδείχτηκαν πιο ομοιογενής ομάδα.

ΒΡΙΛΗΣΙΑ: Λιχολέτοβα, Κιτίποβα, Μεμετζή, Μ. και Ν. Γκαραγκούνη, Μουρζάκου (Καραντάσιου, Τζήμου).

ΠΑΟ: Γιαλένιου, Σάλτσεβιτς, Αγγελάκη, Μπάκνερ, Σφυρή, Μπάμπουλη (Θεοδωράκη, Λιματζάκη, Πραγκαλούδη).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ