ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 31 Μάρτη 1996
Σελ. /56
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Κόντρα σε 12...

Ο Ολυμπιακός στην καυτή έδρα της Καλαμάτας για τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του

Στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, Καλαμάτα, θα γίνει σήμερα το σημαντικότερο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Εκεί η "μαύρη θύελλα" θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό. Ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν και οι συναντήσεις Παναχαϊκής - Εδεσσαϊκού, Πανιωνίου - Αθηναϊκού και Απόλλωνα - Ηρακλή. Ας δούμε αναλυτικά τα ζευγάρια:

Ο Ολυμπιακός με ανεβασμένο ηθικό από τη νίκη στη Νεάπολη επί του Ιωνικού, θα επιδιώξει τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη. Ο Τάκης Περσίας αναφερόμενος στο ματς είπε: "Η Καλαμάτα έχει μια καυτή έδρα με ένθερμο κοινό. Εμείς λογικά είμαστε το φαβορί, όμως πρέπει να το αποδείξουμε αυτό μέσα στο γήπεδο. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και πιστεύω ότι θα φύγουμε με τους βαθμούς της νίκης". Στον αγωνιστικό τομέα εκτός του τραυματία Σκαρτάδου και του τιμωρημένου Γιουσκόβιακ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του ερυθρόλευκου προπονητή. Μια θέση "παίζεται", αυτή στην επίθεση μεταξύ Σαπάνη και Αλεξανδρή. Πιθανή 11άδα: Ράντος, Αμανατίδης, Καλατζής, Καραπιάλης, Καραταϊδης, Ιωαννίδης, Μαρινάκης, Πασσαλής, Σαπάνης ή Αλεξανδρής, Γεωργάτος, Ιβιτς.

Στο στρατόπεδο της Καλαμάτας ο Σουηδός τεχνικός Μπο Πέτερσον ζητάει τη συμπαράσταση του κόσμου: "Θα είναι ο 12ος παίκτης μας. Κόντρα σε μεγάλες ομάδες η βοήθεια του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη".

Δοκιμασία για υποψήφιους Ευρωπαίους

Στο Φάληρο ο Εθνικός αν και καταδικασμένος είναι αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το... τομάρι του κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Τίμο Τσανλάιτερ ζήτησε από τους παίκτες του την ίδια αγωνιστική πειθαρχία όπως και στο ματς με τον Απόλλωνα την περασμένη Κυριακή. Με τη σειρά του ο Εγκε Γκέραρντ χαρακτήρισε το ματς για τον ΟΦΗ "υψηλού κινδύνου", αφού ο Εθνικός δεν έχει να χάσει τίποτα.

Η νίκη για τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη απέναντι στον Ηρακλή (3.30μμ) είναι μονόδρομος σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιάννη Παθιακάκη. Η απρόσμενη ήττα από τον Εθνικό δεν επιτρέπει άλλα στραβοπατήματα και κυρίως εντός έδρας. Στη Γηραιό υπάρχει η πεποίθηση ότι τουλάχιστον ο βαθμός της ισοπαλίας είναι εφικτός.

Στην Πάτρα η Παναχαϊκή θα φιλοξενήσει τον Εδεσσαϊκό. Ο Χρήστος Αρχοντίδης δηλώνει: "Εδώ που φτάσαμε κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη θα είναι καταστροφικό. Είμαι βέβαιος ότι τελικά θα γευτούμε τη χαρά της νίκης αν και τον τελευταίο καιρό η τύχη μας έχει γυρίσει την πλάτη". Από τη μεριά του ο Αγγελος Αναστασιάδης υποστηρίζει: "Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος καίγεται για βαθμούς. Ομως και εμείς θέλουμε πόντους για να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται".

Ο Αρης του Γιόζεφ Γιαραμπίνσκι υποδέχεται τη Λάρισα και αναμφίβολα είναι το μεγάλο φαβορί για την επικράτηση. Ο Τσέχος κόουτς επέστησε την προσοχή στους ποδοσφαιριστές και χαρακτήρισε δύσκολο το έργο του αφού η Λάρισα είναι σε οριακή βαθμολογική κατάσταση. Στην ΑΕΛ ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος είπε ότι κάθε ματς είναι ντέρμπι για την ομάδα του.

Φωτιά στην ουρά

Στις επιτυχίες θέλει να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στον Ιωνικό. Τα ίδια ισχύουν και για τον Πανηλειακό που θα αγωνιστεί στον Πύργο με την Ξάνθη. Ντεμπούτο στον πάγκο των "ερυθρολεύκων" θα κάνει ο Γιάννης Κυράστας που διαδέχτηκε τον άτυχο Αντώνη Γεωργιάδη.

Τέλος, στις 8 το βράδυ (ΦΙΛΜΝΕΤ) ο Πανιώνιος δίνει το νυν υπέρ πάντων αγώνα κόντρα στον Αθηναϊκό. Ο Γιάννης Γούναρης τονίζει: "Κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη θα είναι μια αποτυχία. Θέλουμε και μπορούμε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης". Ο Μπάμπης Τεννές, κόουτς των "λόρδων", επισημάνει: "Γνωρίζουμε ότι ο Πανιώνιος διψάει για τους βαθμούς. Εμείς θα αγωνιστούμε για την ιστορία μας".

Οι αγώνες αρχίζουν στις 5μμ.

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Γενικό ενδιαφέρον...

Σχεδόν όλα τα ματς της 27ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Εξι ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις την τρίτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στη μεγάλη κατηγορία. Οι δύο πρώτοι, Καβάλα και Βέροια αγωνίζονται μακριά από το "σπίτι" τους. Ο ΑΟΚ του Γιώργου Παράσχου δοκιμάζεται στο Αργος από την ομώνυμη ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της. Οσον αφορά τη Βέροια του Μάκη Κατσαβάκη, αγωνίζεται στο Βύρωνα με τη Δόξα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ματς: στον Κορυδαλλό η Προοδευτική θα αντιμετωπίσει το Λεβαδειακό, ενώ στη Ρόδο ο Ιάλυσος θα υποδεχτεί τη φιλόδοξη φέτος Καστοριά. Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα: Γιάννινα - Κολινδρός, Προοδευτική - Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας - ΕΑΡ, Δόξα Βύρωνα - Βέροια, Τρίκαλα - Καρδίτσα (αύριο), Καλαμαριά - Νάουσα, Αργος - Καβάλα, Ιάλυσος - Καστοριά, Πιερικός - Ελευσίνα. Οι αγώνες αρχίζουν στις 5μμ.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Σύγκρουση κορυφής στο Νότο

Με ένα σούπερ ντέρμπι συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής στον όμιλο του νότου στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής. Στην Αμαλιάδα ο πρωτοπόρος Πύργος θα φιλοξενήσει τον δεύτερο της βαθμολογίας Παναιτωλικό σε μια συνάντηση που... κόβει ανάσες. Το Αίγιο που "καραδοκεί" στην τρίτη θέση έχει επίσης δύσκολο έργο στην Κόρινθο κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Συνοικιακό ντέρμπι θα έχουμε επίσης και στον "Ελ Πάσο", όπου η καλλιθέα θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Αστέρα. Στο βόρειο όμιλο ο πρωτοπόρος Πανσερραϊκός δοκιμάζεται στον Βόλο απέναντι στον Ολυμπιακό. Τα Γιαννιτσά έχουν θεωρητικά εύκολο έργο εντός με τον Απόλλωνα Λάρισας. Τέλος, στην Ορεστιάδα ο Ορέστης υποδέχεται τη Νίκη Βόλου. Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα στους δύο ομίλους έχει ως έξης:

ΝΟΤΟΣ: Ατρόμητος - Χανιά, Διαγόρας - Ναύπλιο, Πύργος - Παναιτωλικός, Καλλιθέα - Εθνικός Αστέρας, Αιολικός - Χαλκίδα, Αγ. Νικόλαος - Φωστήρας, Χαϊδάρι - Μαρκό, Βαρβασιακός - Χαραυγιακός, Κόρινθος - Αίγιο.

ΒΟΡΡΑΣ: Πόντοι Βέροιας - Φωκικός, Ολυμπιακός Βόλου - Πανσερραϊκός, Λαμία - Εορδαϊκός, Γιαννιτσά - Απόλλωνας Λάρισας, Κοζάνη - Βελισσάριος, Τύρναβος - Κρύα Βρύση, Αγρ. Αστέρας - Αλμωπός Αριδαίας, Ορέστης - Νίκη Βόλου, Νιγρίτα - Αμπελόκηποι.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 5μμ.

Φάση από τον πρώτο αγώνα Ολυμπιακού - Καλαμάτας στο στάδιο Καραισκάκη.

Φάση από τον πρώτο αγώνα Ολυμπιακού - Καλαμάτας στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Σήμερα είναι η ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ