ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Μάη 1996
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ορθιος και στην Τούμπα...

Ο ΠΑΟ διατήρησε το προβάδισμα των τριών πόντων από ΑΕΚ. Αμετάβλητη η κατάσταση στην ουρά

"Τούμπα" έφερε τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη και παραμένει το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Η ΑΕΚ κέρδισε άνετα 3 - 0 τον Εδεσσαϊκός και ελπίζει σε στραβοπάτημα του τριφυλλιού, ενώ ο Απόλλωνας μετά από 25 χρόνια άλωσε το Καραϊσκάκη και τη σκιά του Ολυμπιακού με το επιβλητικό 3 - 0. Αξιοσημείωτο γεγονός ότι και οι 5 ομάδες που είναι στον πυθμένα του βαθμολογικού πίνακα γνώρισαν την ήττα. Ας δούμε αναλυτικά τα ματς της 30ής αγωνιστικής:

Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι ήταν ο σκόρερ του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και οδήγησε την ομάδα του σε πολύτιμη νίκη (1 - 0). Ο Ρότσα μιλάει πλέον για πρωτάθλημα ανοιχτά, ενώ στον ΠΑΟΚ ο προβληματισμός για τον κατήφορο δε λέει να πάρει τέλος.

Στο "Νίκος Γκούμας" ο Ράμπουτσιτς προσπάθησε να σταματήσει τους παίκτες της ΑΕΚ, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, όμως ένας "κούκος δε φέρνει την άνοιξη". Η Ενωση πέτυχε τρία γκολ (3 - 0) και ελπίζει βάσιμα στον τίτλο, Παναθηναϊκού επιτρέποντος...

Ο αγωνιστικός κατήφορος του Ολυμπιακού δεν έχει τελειωμό. Ο Απόλλωνας σκόρπισε τους Πειραιώτες με το εντυπωσιακό 3 - 0 και οι φίλαθλοι θέλησαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και παραλίγο να λιντσάρουν τους παίκτες που έφυγαν από την πίσω πόρτα...

Ο ΟΦΗ απέσπασε ισοπαλία 0 - 0 στη Νεάπολη και είναι στο παιχνίδι εξόδου στο ΟΥΕΦΑ. Νίκη - χρυσάφι σημείωσε και ο Ηρακλής 1 - 0 στο Αλκαζάρ με γκολ του Μιρτσέκη. Αντίθετα οι Θεσσαλοί παραμένουν σε δεινή βαθμολογική θέση.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Πανηλειακός που στο Πελοποννησιακό ντέρμπι με ένα γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου (1 - 0) πήρε του πολύτιμους βαθμούς.

Στην Ξάνθη ο Εθνικός είχε το... θράσος να προηγηθεί και η Σκόντα "φουλάρισε" τις μηχανές της φθάνοντας στο επιβλητικό 6 - 1. Σε μεγάλα κέφια ο Αθηναϊκός τις τελευταίες αγωνιστικές, πέρασε και το εμπόδιο της Παναχαϊκής με 2 - 0 διαλύοντας τους... ψιθύρους. Το ίδιο ισχύει και για τον Αρη που πέρασε σαν "σίφουνας" από τη Νέα Σμύρνη (2 - 0). Στο στρατόπεδο των κυανέρυθρων η κατάσταση είναι απελπιστική. Χτες ο Γιάννης Γούναρης έλυσε τη συνεργασία του κοινή συναινέσει με τον Στράτο Γιδόπουλο. Στο τιμόνι μια παλιά δόξα της ομάδας και του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Στάθης Χάιτας. Σιδεροκέφαλος...

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Προβάδισμα τίτλου

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος χάντμπολ στην Α1 κατηγορία ανδρών, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, βρίσκονται τα Βριλήσια, αφού στον πρώτο τελικό κέρδισαν μέσα στη Βέροια το Φίλιππο με 25 - 20. Τώρα ακόμα και με ισοπαλία στο δεύτερο παιχνίδι κατακτούν το τρόπαιο.

Αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα των Βριλησσίων, αφού έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Στον πρώτο αγώνα για τις θέσεις 3 - 4 ο Δούκας κέρδισε εκτός έδρας τις σχ. Ξυνή με 27 - 23.

ΑΕΚ
"Μπορείτε και χωρίς εμένα"

Ο σχολιασμός του Μπάγεβιτς για τα πανό που υπήρχαν στο γήπεδο προχτές και αφορούσαν το πρόσωπο του, μάλλον θα προβληματίσει τους φιλάθλους της ΑΕΚ, παρά την ορθότητα στην ουσία των λεγομένων του. "Είναι υπερβολές που δε νομίζω ότι χρειάζονται. Οπως βέβαια και τα γνωστά συνθήματα (σ.σ. Ντούσαν - ΑΕΚ). Πρέπει να σκέφτονται περισσότερο την ομάδα, η οποία υπήρχε πριν από μένα και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά. Το έχω επισημάνει εδώ και καιρό".

Διαφώνησε με τις διαμαρτυρίες των φιλάθλων κατά παιχτών (την Κυριακή "τα κουσε" ο Τσάρτας) ζήτησε υπομονή, επισημαίνοντας πως όλοι κάνουν λάθη για να προσθέσει με νόημα "μην ξαναγυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω".

  • Κατά τη χτεσινή συνάντηση Σαμπανάτζοβιτς και Στράτου δεν υπήρξε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη στην ΑΕΚ. Η ΠΑΕ του προτείνει 135 εκατ. για τρία χρόνια. Αν επιμείνει σ' αυτή την πρόταση, ο ποδοσφαιριστής φαίνεται να οδεύει για τον Πειραιά.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ετοιμάζονται εκκαθαρίσεις

Υπό τη... διακριτική παρουσία των ΜΑΤ έγινε χτες η προπόνηση του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Για το φόβο των... Ιουδαίων η ΠΑΕ είχε ενημερώσει την αστυνομική διεύθυνση Πειραιά να στείλει άνδρες της στον τόπο προπόνησης των ερυθρολεύκων. Ρόλο πυροσβέστη έπαιξε ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης, που ήταν παρών και μάλιστα κατσάδιασε τους παίκτες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις περιμένει βαρύ χρηματικό πρόστιμο τους ποδοσφαιριστές για την ταπεινωτική ήττα από τον Απόλλωνα στο στάδιο Καραϊσκάκη. Ο Σ. Κόκκαλης είχε συνομιλία και με οπαδούς των ερυθρολεύκων που απαίτησαν να στείλει όλους σχεδόν τους παίκτες... σπίτι τους. Πριν από την εκγύμναση ο Τάκης Περσίας μιλώντας στους παίκτες είπε μεταξύ άλλων: "Είσαστε απαράδεκτοι. Λίγο φιλότιμο δεν υπάρχει. Τι να κάνω να μπω εγώ μέσα να παίξω. Ελπίζω στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ να παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Σεβαστείτε τουλάχιστον τον κόσμο που δε φταίει σε τίποτα".

Πάντως η ήττα από τον Απόλλωνα θα δρομολογήσει νωρίτερα τις εξελίξεις όσον αφορά το ξεκαθάρισμα στο έμψυχο υλικό. Δεν αποκλείεται ορισμένοι ποδοσφαιριστές να μπουν στο περιθώριο από τώρα. Σίγουρο είναι ότι οι Γιουσκόβιακ, Κρεμενλίεφ δε θα ξαναφορέσουν τη φανέλα του Ολυμπιακού μέχρι τέλος της περιόδου, ενώ και αρκετοί ακόμη βασικοί θα παραγκωνιστούν. Το κλίμα πάντως στο λιμάνι κάθε άλλο παρά ευχάριστο είναι και μόνο ένας... μεσσίας (σσ Μπάγεβιτς;) θα φέρει τις ισορροπίες.

Ασυγκράτητος ήταν χτες ο Ντ. Νικολαϊδης και η "παρέα" του. Ο προσωπικός του φρουρός, Αμανατίδης, και οι συμπαίχτες του πέρασαν ένα "εφιαλτικό" απόγευμα

ΠΑΛΗ
Πρωταθλητές Ατλαντας Κ. - ΒΑΟ

"Ισόβιοι πρωταθλητές" στην πάλη, ο Ατλαντας Καλλιθέας και ο Βυζαντινός. Οι παλαιστές του Ατλαντα κυριάρχησαν στο πρωτάθλημα της ελευθέρας με 87 βαθμούς, κατακτώντας 4 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια. Στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκαν οι Ι. Κωνσταντινίδης στα 52κ., ο Γ. Μουστόπουλος στα 68κ., ο Ι. Αθανασιάδης στα 74κ. και ο Μ. Σαββίδης στα 90κ. Στη δεύτερη θέση η ΧΑΝΘ με 40 βαθμούς και στην τρίτη ο Ηρακλής Θ. με 36.

Στο πρωτάθλημα της ελληνορωμαϊκής οι παλαιστές του ΒΑΟ κατέκτησαν 3 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια, συγκεντρώνοντας 60 βαθμούς. Τα χρυσά κατέκτησαν οι Γ. Μπούκης στα 68κ., Ανδρ. Λυκίδης 74κ. και Α. Σοφιανίδης 130κ. Στη δεύτερη θέση ο Κρότων Κοζάνης με 44 βαθμούς και στην τρίτη η Τρίκκη Τρικάλων με 33.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ
Στους 4 της Ευρώπης

Οι "μικροί" κέρδισαν τους Αγγλους με 1 - 0

Μεγάλη επιτυχία, υποθήκη για το μέλλον, από την Εθνική ομάδα παίδων, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον τελικό του οικείου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Αυστρία. Οι μικροί του Γ. Κεφαλίδη κέρδισαν την αντίστοιχη της Αγγλίας με 1 - 0 (70 Γωνιωτάκης) και την Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό (Βιέννη) την Πορτογαλία που επικράτησε της Κροατίας με 5 - 1.

Οι επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού στον προημιτελικό ήταν οι: Κεφαλάς, Βεκόπουλος, Ματσάγγος, Ταβλαρίδης, Αντώνενας, Κυριαζής, Νάστος, Αναστασάκος (70 Ροπόκης), Βενέτης, Τάτσης (50 Γωνιωτάκης), Βακουφτσής (78 Δήμας).

  • Στα Γιάννενα είναι από χτες η εθνική ομάδα των ανδρών, η οποία την Τετάρτη (17.00) θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό αγώνα την αντίστοιχη της Γεωργίας.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ