ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Μάη 1996
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Τέσσερις Πορείες Ειρήνης σήμερα

Μεγάλες Πορείες Ειρήνης πραγματοποιούνται, με πρωτοβουλίες των τοπικών Επιτροπών της ΕΕΔΥΕ, σήμερα,στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα,η Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί από την πλατεία Τυρνάβου.

Στο Βόλο,η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την πλατεία Αγίας Τριάδας του Δήμου Ιωλκού.

Στα Τρίκαλα,η πορεία θα ξεκινήσει από το χωριό Πηγή,ενώ στην Καρδίτσα οι φίλοι της ειρήνης θα παρευρεθούν στις 6.30 το απόγευμα στα αποκαλυπτήρια μνημείου για την ειρήνη, που έχει στηθεί στο χωριό Σέκλιζα και στις 7.30 μ.μ. θα ξεκινήσουν από κει την πορεία για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.Στην εκδήλωση συμμετέχει, με απόφασή της, η ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Πολιτικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ
  • Η ΚΟΒ Πρ. Ηλία Πειραιά, στα πλαίσια του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, πραγματοποιεί σύσκεψη - συζήτηση αύριο Δευτέρα στις 7 μ.μ. στα γραφεία της (Ελ. Βενιζέλου 95). Θα μιλήσει ο Μιχάλης Φιορεντής, μέλος του Γραφείου της ΚΟΠ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
  • Η ΚΟΒ Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος πραγματοποιεί σύσκεψη - συζήτηση με θέμα "Προβλήματα των εργαζομένων - Διέξοδος - Προοπτική - 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ", αύριο Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Βορειοδυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ (Λεωφόρος Ηρακλείου 364, τηλ. 28.25.826).
Μπριγάδα για την Κούβα

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό, που σήμερα τη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας συμμετέχει και φέτος στη διεθνή μπριγάδα "Χοσέ Μαρτί", που διοργανώνει το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών, από τις 10 Ιούλη ως και τις 3 Αυγούστου.Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συνδέσμου στην Αθήνα, Μπουμπουλίνας 28, 3ος όροφος, τηλ. 8214.916 (κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 5 - 8 μ.μ.) και στη Θεσσαλονίκη στο τηλ. 910.603.

Εκλογές στον ΠΣ Χημικών Μηχανικών

Με την ευκαιρία των εκλογών, που θα γίνουν σήμερα στον Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Μηχανικών, για την ανάδειξη νέας Διοίκησης, η "Πανεπιστημονική Χημικών Μηχανικών" καλεί τα μέλη του Συλλόγου, να ενισχύσουν μαζικά, με την ψήφο τους, την προσπάθειά της, να αλλάξει την κατάσταση και να διεκδικήσει αγωνιστικά λύση στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

18Ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Εκδηλώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα

Εκδηλώσεις ειρήνης διοργανώνονται σήμερα απ' άκρου σ' άκρον σε όλη την Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη

Η ΕΔΥΕΘ διοργανώνει Πορεία Ειρήνης, που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Στρατόπεδο Νταλίπη και θα καταλήξει στο μνημείο του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, που θυσιάστηκε για τα ιδανικά της ειρήνης.

Στην Κοζάνη

Η τοπική Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνειστις 7.30 το απόγευμα,πορεία ειρήνης από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Παναγιά και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου θα ακολουθήσει ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στον Εβρο

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης Εβρου για το φετινόΔεκαήμερο Ειρήνης. Ετσι:

- Σήμερα, στις 10 το πρωί, διοργανώνεται πορεία ειρήνης στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης. Η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από το δημαρχείο.

- Το Σάββατο, 25 Μάη, στις 9 μ.μ. θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στο Κηποθέατρο του πάρκου "Εγνατία", με ομιλία για την ειρήνη και συναυλία του συγκροτήματος του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης.

Στην Κέρκυρα

Η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας διοργανώνει εκδήλωση - συναυλία σήμερα στις 7 μ.μ., έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας.Στην εκδήλωση συμμετέχει ο μουσικοσυνθέτης Σπύρος Σαμοϊλης.

Στην Πτολεμαϊδα

Η Επιτροπή Ειρήνης Πτολεμαϊδας πραγματοποιεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαϊδας, σήμερα στις 7μ.μ. και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη Φλώρινα

Η Επιτροπή Ειρήνης Φλώρινας πραγματοποιεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία σήμερα στις 11 το πρωί. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πικετοφορία στους δρόμους της πόλης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ