ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Μάη 1996
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Κανένα προσύμφωνο με Ολυμπιακό"

Ο Μπάγεβιτς διαψεύδει τα δημοσιεύματα. Ευχαριστήριο μήνυμά του στους φιλάθλους

Για πρώτη φορά από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η πρόταση του Ολυμπιακού και ξεκίνησε το σίριαλ "μένει - φεύγει", ο Μπάγεβιτς πήρε χτες θέση πάνω σε μια από τις πτυχές του. Διέψευσε ότι έχει υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας, όχι όμως αμέσως αλλά διά της προσφιλούς του... τεθλασμένης.

"Αν έχει κάποιος κάτι στα χέρια του να βγει και να το αποδείξει. Ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα πράξεις για τις οποίες θα έπρεπε να ντρέπομαι", ανέφερε. Αρνήθηκε να γνωστοποιήσει αν έχει αποφασίσει, όμως ο επίλογος των δηλώσεων του δημιούργησε άλλη αίσθηση:

"Η υποστήριξη των φιλάθλων είναι τιμή και χαρά για μένα, τους είμαι ευγνώμων. Με βοήθησαν πραγματικά να φτιάξω το προφίλ του Ντούσαν της ΑΕΚ. Τους διαβεβαιώνω ότι πάντα θα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιάμου". Οταν η δημοσιογράφοι του επισήμαναν πως ακούγεται αποχαιρετιστήριος λόγος αντέδρασε και ισχυρίστηκε πως αναφέρεται μόνο στα δρώμενα τηλεοπτικής εκπομπής που τον αφορούσε.

Πρόκειται για εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλλα όπου παρών, μεταξύ άλλων, ήταν και ο Μ. Τροχανάς. Ο Σερβοέλληνας ήταν φανερά ενοχλημένος, την αποδοκίμασε (όπως και τους συμμετέχοντες) και ουσιαστικά επανέλαβε παλιότερη δήλωση του, πως κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά του για ίδιον όφελος, "υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας".

Κατά τα άλλα επανέλαβε ότι το πρωτάθλημα τελείωσε και ότι "για να είναι πρώτος ο ΠΑΟ δίκαια το πήρε. Μπορούμε να του πούμε συγχαρητήρια". Περισσότερο αποτυχημένη παρά επιτυχημένη για την ομάδα του θεωρεί τη φετινή χρονιά, αρνούμενος να αναλύσει τις αιτίες απώλειας του τίτλου, ενώ χαρακτήρισε τη φετινή ΑΕΚ (μαζί με της περιόδου 89 - 90) ως τη σταθερότερη σε καλή απόδοση.

Πάντως όταν του επισημάνθηκε η άποψη κάποιων πως τα σενάρια φυγής και η σιωπή του έχουν μερίδιο ευθύνης διαφώνησε.

Τέλος ανέφερε ότι η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή χρειάζεται έναν "φτασμένο"παίχτη (σκόρερ) και 2 - 3 οι οποίοι θα είναι έτοιμοι σε μια τετραετία.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ξέφυγε στην τελική ευθεία

Προβάδισμα πέντε βαθμών πήρε ο ΠΑΟ από την ΑΕΚ που σκόνταψε στην Ξάνθη. Μάχη Ηρακλή και ΟΦΗ για το ΟΥΕΦΑ

Μόνο με... θαύμα πλέον ο Παναθηναϊκός θα χάσει τον φετινό τίτλο. Η νίκη των πρασίνων με 3 - 1 σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1 - 1 της ΑΕΚ στην Ξάνθη έφεραν τους παίκτες του Ρότσα 5 βαθμούς μπροστά δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε! Στη μάχη της εξόδου στο ΟΥΕΦΑ ο Ηρακλής πέρασε ένα βαθμό μπροστά από τον ΟΦΗ και όλα θα κριθούν κυριολεκτικά στο φίνις. Ο Γηραιός θα παίξει με τον Πανιώνιο μέσα και στην τελευταία αγωνιστική θα πάει στον Πύργο. Οι Κρητικοί υποδέχονται την Κυριακή τον Παναθηναϊκό και την άλλη βδομάδα επίσης εντός έδρας τον Απόλλωνα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι Σαλονικιοί έχουν το πάνω χέρι. Ας δούμε αναλυτικά τα ματς της 32ης αγωνιστικής:

Μπορεί ο Απόλλωνας να άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ, όμως ο ΠΑΟ βρήκε το ρυθμό του και έφτασε στη νίκη με 3 - 1. Πλέον οι πράσινοι είναι αγκαλιά με τον δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα στην Ξάνθη η ΑΕΚ μάλλον "κλώτσαγε" οριστικά τις ελπίδες της για τίτλο με το "άβολο" 1 - 1 κόντρα στη Σκόντα. Ακόμη και ο Μπάγεβιτς παραδέχτηκε ότι σχεδόν όλα τέλειωσαν.

Η... ξενιτιά έκανε καλό στον Ολυμπιακό. Μετά από 43 μέρες οι κόκκινοι στο ουδέτερο γήπεδο του Αργους γεύτηκαν τη χαρά της νίκης με το 2 - 0 σε βάρος του Εδεσσαϊκού.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μεταμορφωμένος στην επανάληψη έφτασε σε άνετη επικράτηση με 3 - 0 επί του ΟΦΗ που πλέον μπαίνει σε περιπέτειες όσον αφορά την έξοδό του στο ΟΥΕΦΑ.

Αντίθετα ο Ηρακλής τα κατάφερε μια χαρά στο Βύρωνα και με γκολ του νεαρού Κωνσταντινίδη πήρε τους τρεις βαθμούς και είναι σε θέση ισχύος από τους Κρητικούς.

Στη Νεάπολη ο Ιωνικός διέλυσε τους ψιθύρους και κέρδισε 3 - 1 τη Λάρισα. Οι Θεσσαλοί κάνουν πλέον σχέδια για το πώς θα ανεβούν στη μεγάλη κατηγορία του χρόνου.

Τέρματα βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Αρης και Καλαμάτα (1 - 1). Τα ίδια ισχύουν και στη συνάντηση Παηνηλειακός - Παναχαϊκή. Τέλος ο Πανιώνιος πέτυχε νίκη γοήτρου 2 - 1 επί του ουραγού Εθνικού.

Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι ανοιξε τον δρόμο για την νίκη - τίτλο του ΠΑΟ σε

Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι άνοιξε το δρόμο για τη νίκη - τίτλο του ΠΑΟ σε βάρος του Απόλλωνα

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Η σειρά του βορρά

Υστερα από 13 χρόνια η Καστοριά επιστρέφει στην Α' Εθνική. Η ομάδα του Γιάννη Γούναρη με τη νίκης της 1 - 0 επί της Δόξας Δράμας παρουσία 8.000 και πλέον οπαδών σφράγισε οριστικά το εισιτήριο της ανόδου στα "σαλόνια". Ετσι τρεις ομάδες από τη Μακεδονία (οι άλλες Καβάλα, Βέροια) θα βρεθούν από το χρόνου στη μεγάλη κατηγορία. Πέρσι ήταν η σειρά του νότου (τρεις Πελοποννησιακές ομάδες) φέτος του βορρά.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Εκπληξη στο Μονακό

Πραγματικό θρίλερ ήταν το φημισμένο γκραν πρι του Μονακό την περασμένη Κυριακή. Στο βρεγμένο οδόστρωμα τα αυτοκίνητα χτυπούσαν τις μπαριέρες για... ψύλλου πήδημα και ο άσημος Γάλλος οδηγός Ολιβιέ Πανίς είδε να πραγματοποιείται το όνειρο της ζωής του. Κέρδισε τον αγώνα στο τιμόνι μιας Λιζιέ, ύστερα από την εγκατάλειψη 18 αυτοκινήτων, αφού τερμάτισαν μόλις τέσσερα! Ηταν η πρώτη νίκη της Λιζιέ ύστερα από 15 χρόνια, όταν είχε και πάλι κερδίσει το ίδιο σιρκουί με τον Ζακ Λαφίτ. Τα μεγάλα ονόματα Χιλ και Σουμάχερ εγκατέλειψαν όπως και πολλοί ακόμα δυνατοί πιλότοι. Η βαθμολογία μετά τον 6ο αγώνα: Χιλ 43, Βιλνέβ 22, Σουμάχερ 16. Το επόμενο ραντεβού με τη Φόρμουλα 1 θα είναι στις 2 Ιούνη, με το γκραν πρι της Βαρκελώνης.

ΣΤΙΒΟΣ
Ο Παπακώστας 2.24

Ηρθε 5ος στο μίτινγκ της Ατλάντα

Με ένα άλμα στα 2.24 άνοιξε τη σεζόν ο Λ. Παπακώστας. Ο Ελληνας πρωταθλητής εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο διεθνές μίτινγκ - πρόβα για το Ολυμπιακό Στάδιο της Ατλάντα. Ο Παπακώστας πήρε την 5η θέση, ενώ πρώτος ήταν ο Σοτομαγιόρ με 2.33. Το μίτινγκ επιφύλασσε πολύ μεγάλες επιδόσεις και άφησε μεγάλες υποσχέσεις ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Μάικλ Τζόνσον στα 200μ με 19.83 και η Γκουέν Τόρενς στα 100μ με 10.85, πέτυχαν τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο. Μεγάλη κούρσα έγινε στα 100μ ανδρών με τους Μίτσελ 9.93, Λιούις 9.94, Μπέιλι 9.97. Στο μήκος γυναικών η Τζόινερ έφτασε στα 7.20 και ακολούθησε Νίνοβα (Αυστρία) με 7.01. Στα 800μ ο Αμερικανός Γκρέι κέρδισε με 1.44.96. Στο τριπλούν ο Βρετανός Εντουαρτς με το "καλημέρα" πέτυχε 17.59, ενώ ο Σ. Μπούμπκα στο επί κοντώ έφτασε στα 6.02.

  • Ρίχνοντας εκτός συναγωνισμού στους διασυλλογικούς παίδων - κορασίδων στη Θεσ/νίκη η Τ. Κελεσίδου πέτυχε βολή 60.32. Στους ίδιους αγώνες η Αθ. Παπασωτηρίου πήδηξε στο μήκος στα 6.21μ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ