ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Μάη 1996
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυριαρχεί ο άσος

Οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων (από τα πρωταθλήματα Α' και Β' Εθνικής) που περιλαμβάνονται στο δελτίο της ερχόμενης Κυριακής. Ας δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά του "Ρ":

1. ΑΕΚ - ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπορεί η υπόθεση τίτλος να έχει σχεδόν χαθεί για την Ενωση αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είναι το ακλόνητο φαβορί στο ματς που θα γίνει στο "Νίκος Γκούμας" Προτείνεται: 1

2. ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ: Αδιάφορο βαθμολογικά ματς, ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Οι Σαλονικιοί βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Προτείνεται: Χ

3. ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Αλλο ένα αδιάφορο ματς που σίγουρα είναι γρίφος η επιλογή του σημείου. Προτείνεται: 12

4. ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ο Γηραιός θέλει να βγει μετά από αρκετά χρόνια και πάλι στην Ευρώπη. Οι κυανέρυθροι είναι ήδη με το ένα πόδι στη Β' Εθνική. Προτείνεται: 1

5. ΙΩΝΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ: Δύσκολο να προβλέψει κανείς το αποτέλεσμα της αναμέτρησης δύο ομάδων που έχουν χάσει μόνο μια φορά τους δύο τελευταίους μήνες. Προτείνεται:

6. ΛΑΡΙΣΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ματς γοήτρου θα γίνει στο Αλκαζάρ. Η ΑΕΛ κάνει σχέδια για τη Β Εθνική, ενώ οι ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη για το πρεστίζ. Προτείνεται: 2

7. ΟΦΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οι Κρητικοί θέλουν μόνο νίκη για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για έξοδο στην Ευρώπη. Οι πράσινοι και με ισοπαλία θα στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας. Προτείνεται:

8. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΡΗΣ: Με νίκη οι Πατρινοί εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παραμονή τους. Ο Αρης είναι αδιάφορος βαθμολογικά. Προτείνεται: 1

9. ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ: Η Αναγέννηση υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική. Η Βέροια θα παίξει με τον αέρα της ομάδας που είναι ήδη προβιβασμένη στη μεγάλη κατηγορία. Προτείνεται:

10. ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΒΑΛΑ: Ενα ακόμη ανοιχτό ματς χωρίς άγχος ένθεν και ένθεν. Προτείνεται: 1Χ2

11. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΕΑΡ: Για τους Βοιωτούς το όνειρο της ανόδου έσβησε την περασμένη Κυριακή. Ομως για τους Κρητικούς η παραμονή δεν τέλειωσε ακόμη. Με μια ισοπαλία θα έχουν σωθεί. Προτείνεται: Χ

12. ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Το 3 - 3 στα Γιάννενα χάρισε τη... μισή παραμονή στους Αργείους. Η άλλη μισή πάντως θα επιτευχθεί οριστικά κι τελεσίδικα με νίκη κόντρα στον Πανελευσινιακό. Προτείνεται: 1

13. ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Ησυχο ματς αναμένεται να γίνει στη Θεσσαλική πόλη. Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν την παραμονή τους με το εκτός έδρας 3 - 0 την περασμένη Κυριακή στην Ελευσίνα. Οσον αφορά την Καστοριά αυτή ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία και θα παίξει δίχως άγχος. Προτείνεται: 1Χ2

Ο 14ος

ΜΠΑΣΚΕΤ
Πρώτο φαβορί ο Ιβκοβιτς

Ο Σέρβος τεχνικός θα είναι εκτός σοβαρού απροόπτου ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και διάδοχος του Γιάννη Ιωαννίδη

Η φημολογία φουντώνει στον Ολυμπιακό όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Γιάννη Ιωαννίδη. Πρώτος στα... προγνωστικά είναι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, αν και ο ίδιος τηρεί σιγή ιχθύος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντούντα τα έχει βρει σε όλα με τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη εδώ και ένα μήνα και μάλιστα έχει παραδώσει λίστα με τους παίκτες που θέλει αλλά και που θα απομακρυνθούν από τον Πειραιά. Αναμφισβήτητα ο Παναγιώτης Φασούλας θα έχει... πρόβλημα με τον Σέρβο κόουτς, αφού οι σχέσεις τους έχουν χαλάσει από τη συνεργασία τους στον ΠΑΟΚ. Χτες ακούστηκε και το όνομα του τεχνικού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Στανισλάβ Ερέμιν, που σε δηλώσεις του από τη Μόσχα παραδέχτηκε ότι έχει προτάσεις από ομάδες της Ελλάδας, όμως δεν είπε ονόματα. Ο Ερέμιν υποστήριξε πως σημαντικό ρόλο στην απόφασή του θα είναι η αποδυνάμωση της ΤΣΣΚΑ: "Αν φύγουν τα μεγάλα αστέρια δεν έχω κανένα λόγο να μείνω", τόνισε χαρακτηριστικά.

Το τρίτο όνομα που όμως συγκεντρώνει και τις λιγότερες πιθανότητες είναι του προπονητή της Ρεάλ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Με δεδομένο ότι ο "γκαστόνε" έχει εκφραστεί ότι δε θέλει να δουλέψει στην Ελλάδα λόγω του μεγάλου στρες για τίτλο, μάλλον τον απομακρύνουν από τα σχέδια του Σωκράτη Κόκκαλη. Ο πρόεδρος αναμένεται να επιστρέψει σήμερα ή αύριο από το εξωτερικό και θα απαντήσει στον Γ. Ιωαννίδη με ήπιους τόνους, όπως παραδέχονται κύκλοι του ερυθρόλευκου ΤΑΚ.

Στη Γαλλία ο Μπόζα

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Μπόζινταρ Μάλκοβιτς βρίσκεται στη Γαλλία όπου και θα βολιδοσκοπήσει τον διεθνή πλέι μέικερ Αντουάν Ριγκοντό. Δεύτερη επιλογή είναι ο Μπάιρον Ντίνκινς του Πανιωνίου, ενώ τα πράγματά τους θα πρέπει να ετοιμάζουν για αναχώρηση οι Γιαννάκης, Πετσάρσκι και έπεται συνέχεια...

Αντεπίθεση ΟΠΑΠ

Επιτέλους τα στελέχη του ΟΠΑΠ αποφάσισαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του δημόσιου οργανισμού (ο οποίος διαχειρίζεται χρήματα των Ελλήνων) από τα παιχνίδια των ΠΑΕ και της Ενωσης τους. Με εξώδικο που έστειλαν χτες στην ΕΠΑΕ, την ενημερώνουν πως αν τελικά εφαρμοστεί η απόφαση για αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής, τότε θα πληρώσει τη ζημιά που η ίδια θα προκαλέσει. Τα ποσοστό δηλαδή που αντιστοιχεί στις ομάδες δε θα αποδοθεί μέχρι του ποσού το οποίο αντιστοιχεί στις απώλειες του Οργανισμού για το δελτίο που ήδη βρίσκεται στα πρακτορεία. Εν τω μεταξύ, η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΑΕ γνωμοδότησε πως η απόφαση αναβολής από την έκτακτη ΓΣ είναι άκυρη. Με το θέμα θα ασχοληθεί το ΔΣ της διοργανώτριας σήμερα ή τη Δευτέρα.

Ο Ντ. Ιβκοβιτς αφήνει τη Ν. Σμύρνη και κατηφορίζει στον Πειραιά
ΠΟΛΟ
Προς τελικό καρμπόν

Πάτρα και Βουλιαγμένη βρίσκονται με το ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλου πόλο. Η Πάτρα έφερε ισοπαλία στον Πειραιά με τον Εθνικό 8 - 8, ενώ η Βουλιαγμένη ήρθε επίσης ισόπαλη 7 - 7 στο ουδέτερο των Ιλισίων με τη Χαλκίδα. Οι επαναληπτικοί αγώνες θα γίνουν αύριο και όλα δείχνουν ότι το ζευγάρι του τελικού θα είναι το περσινό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με το ζόρι 11άδα!

Με το... ζόρι συμπληρώνει 11άδα ο Ολυμπιακός για το Κυριακάτικο ματς με τη Λάρισα. Ο Τάκης Περσίας δε θα έχει στη διάθεσή τους Αλεξανδρή, Ιβιτς, Κρεμενλίεφ, οι Γκώνιας και Πασσαλής θα είναι στον πάγκο για τυπικούς λόγους, ενώ αν δεν πάρουν άδεια οι στρατευμένοι Αμανατίδης, Καρασαββίδης και Ιωαννίδης, ο Ολυμπιακός έχει ακριβώς 11 παίκτες με δύο τερματοφύλακες! Αυτοί είναι οι: Στρακόσια, Τοχούρογλου, Τρούπκος, Καλατζής, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Σκαρτάδος, Μαρινάκης, Καραπιάλης, Σαπάνης, Γεωργάτος.

ΠΑΟ
Εκτός νυμφώνος...

Οι πράσινοι δε θα είναι στους επικεφαλής ομίλων

Παρά την πολύ καλή φετινή του παρουσία στο "Τσάμπιονς Λιγκ" όπου έφθασε στους 4 της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός δε συμπεριλαμβάνεται στις 8 ομάδες που θα είναι επικεφαλής στη νέα διοργάνωση. Τη μερίδα του λέοντος πάντως θα έχει η Ιταλία με δύο εκπροσώπους, Γιουβέντους και Μίλαν. Οι άλλες έξι ομάδες που θα είναι επικεφαλής είναι: Οσέρ, Ατλέτικο Μαδρίτης ή Βαλένθια, Ντόρτμουντ, Αγιαξ, Πόρτο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι 16 ομάδες που θα λάβουν μέρος στον προκριματικό γύρο, του οποίου οι αγώνες θα γίνουν 7 και 28 Αυγούστου και οι οποίες θα είναι πιθανοί αντίπαλοι του τριφυλλιού θα είναι: Μπριζ, Ραπίντ Βιέννης ή Στούρμ Γκρατς, Κροάσια Ζάγκρεπ, Ααρχους ή Μπρόντμπι, Μακαμπί Τελ Αβίβ, Ρόζενμπουργκ, Βίτζεβ Λοτζ ή Λέγκια, Σλάβια Πράγας, Στεάουα, Βλαντικαβκάζ, Γκρασχόπερ, Φενερμπαξέ και Διναμό Κιέβου ή Οδησσός.

Χωρίς τον τιμωρημένο Στράτο Αποστολάκη θα αγωνιστεί ο ΠΑΟ στην Κρήτη. Ο διεθνής αμυντικός είναι τιμωρημένος, όμως στην 11άδα επανέρχεται εκτός απροόπτου ο Σπύρος Μαραγκός που γυμνάζεται κανονικά τις τελευταίες μέρες.

Σήμερα θα αποφασίσει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αν ο νεαρός Γιώργος Τασίδης του Ορέστη που δοκιμάζεται στην Παιανία θα αποκτηθεί.

ΒΟΛΕΪ
Για αξιοπρεπή εμφάνιση

Η Εθνική αντιμετωπίζει σήμερα και αύριο την Ιταλία

Αντιμέτωπη με την κορυφαία ομάδα του κόσμου τα τελευταία χρόνια, την Ιταλία, τίθεται αύριο και μεθαύριο η Εθνική ανδρών στην τρίτη αγωνιστική του WORLD LEAGUE. Οι Ιταλοί που προετοιμάζονται για την Ατλάντα, θα παραταχθούν με όλα τα αστέρια τους. Από τη δική της πλευρά η Εθνική Ελλάδας θα προσπαθήσει να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι στους "πλανητάρχες" Ιταλούς. Αυτό άλλωστε ήταν και το νόημα των δηλώσεων του Χ. Χερέρα για τα δύο παιχνίδια. Οσον αφορά το θέμα του πασαδόρου του Εθνικού Αλεξ. Γρ. Σιδηρόπουλου, που αρνήθηκε την πρόσκληση στην Εθνική, ο Κουβανός προπονητής απάντησε: "Με το ζόρι δε θέλω κανέναν στην Εθνική. Δεν πρόκειται να τον τιμωρήσω. Δεν υπάρχει λόγος". Αναφερόμενος στον αγώνα ο Κουβανός τόνισε: "Ξέρουμε τον αντίπαλο, όμως οι παίκτες πρέπει να αγνοήσουν το μεγάλο όνομα. Χρειαζόμαστε μια καλή παρουσία, αφού με την Ιταλία παίζουμε άσχημα. Αν κρίνω από τις προπονήσεις δείχνουν βελτιωμένοι".

Τα δύο παιχνίδια με τους Ιταλούς θα ξεκινήσουν στις 6μμ και θα μεταδοθούν από τον ΣΚΑΪ σε μαγνητοσκόπηση στις 00.30. Για το δεύτερο όμιλο παίζουν σήμερα και αύριο στη Σόφια Βουλγαρία και Ολλανδία.

  • Η Εθνική νεανίδων έχασε χτες στην Εσθονία από την Ουκρανία με 1 - 3 (15 - 10, 13 - 15, 15 - 17, 11 - 15) διατηρεί όμως τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά των Πανευρωπαϊκών. Σήμερα παίζουν με τη Λετονία.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Τα Βριλήσσια κατέκτησαν το 14ο Κύπελλο ανδρών στο χάντμπολ, αφού στον τελικό επικράτησαν του Αρχέλαου με 22 - 21. Ετσι μέσα σε μια χρονιά κατάφεραν ό,τι δεν μπόρεσαν από την ημέρα της ίδρυσής τους. Πήραν το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, έκαναν δηλαδή το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο της Δράμας (18.00, ΕΤ-3) θα διεξαχθεί ο 10ος τελικός Κυπέλλου γυναικών. Το τρόπαιο θα διεκδικήσουν η Αναγέννηση Αρτας και η ΓΕ Βέροιας.

ΑΕΚ

Βελτιωμένη πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Ντέμη Νικολαϊδη έκανε χτες ο Μ. Τροχανάς στον Κ. Αλαμάνο, σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του δεύτερου. Στο μεταξύ, ο Π. Ραβούσης γύρισε από την Πολωνία, αλλά κρυβόταν επιμελώς από τους δημοσιογράφους.

Δεν κατέστη δυνατόν λοιπόν να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι παρακολούθησε τους Ζιελίνσκι (Λέγκια), Λεμπίνσκι (Βίτζεφ Λοτζ), που αγωνίζονται ως λίμπερο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ